28 Ekim 2013 Pazartesi

International Championship 1.Tur Heyecanı


   Çin'deki en büyük iki turnuvadan biri olan International Championship, dün ve bugün oynanan karşılaşmalar ile başladı. Dün Wildcard ve ilk tur mücadeleleri ile başlayan turnuvaya, bugün de ilk tur maçları ile devam edildi.



   Turnuvada ne yapacağı en çok merak edilen isim olan Ronnie O'Sullivan, ilk maçını Anthony McGill karşısında rahat bir tempoda kazanmayı başardı.

   Wildcard mücadelesinde Steve Davis, kendisinden 40 yaş küçük Çinli rakibi Zhao Xintong karşısında tutunamadı ve maçı 6-1 kaybederek turnuvada ana tabloya dahil olamadan elendi.

   Mark King ve Robert Milkins kendilerinden nispeten daha zayıf olan rakiplerine karşı varlık gösteremediler ve ilk turda turnuvaya veda ettiler.

   Turnuvanın en büyük sürprizleri ise bugün arka arkaya gerçekleşti. Shaun Murphy, David Gilbert karşısında son iki frame'de yaptığı hataların kurbanı oldu. Wildcard mücadelesini kazanarak Judd Trump'ın rakibi olan Alan McManus ise beklenenden yüksek bir performans sergiledi ve karar frame'ine giden mücadeleyi kazanmayı başardı. Böylece Çinli taraftarların en sevdiği isimlerden biri olan Trump'ı turnuvanın dışına itmiş oldu.

   John Higgins, Mark Allen, Neil Robertson, Mark Selby, Mark Davis ve Mark Williams ise maçlarını herhangi bir problem yaşamadan kazanmayı başardılar ve ikinci tura yükselmeye hak kazandılar.

   Önemli oyunculardan olan Stephen Maguire ve Ding Junhui'nin maçları ise şu anda devam etmekte. Maçlar tamamlandıktan sonra sonuçları güncellenecektir.

Ding Junhui 2-0 Cao Yupeng
Stephen Maguire 1-1 Kyren Wilson

1 yorum:

  1. Ronnie O'Sullivan: 2011 WC ile tekrar sahaya inen Rocket için 11/12 sezonu ziyadesiyle iyi geçti.En önemlisi ise çok uzun aradan sonra gelen sıralama zaferi German Masters tam 2012 yılına denk geldi. Pool Tables Turnuvada ki her maçını geriden gelip götüren Ronnie, 2012 Dünya Şampiyonası için sinyalleri de vermişti aslında.

    YanıtlaSil