29 Ekim 2013 Salı

International Championship'te 2.Tur



   Çin'in Chengdu kentinde düzenlenen International Championship bugün oynanan birçok karşılaşma ile devam etti.

   Günün en iyisi Neil Robertson iken, en büyük hayal kırıklığı ise Ronnie O'Sullivan yaşadı.



   Henüz sabah seansının ilk tamamlanan maçında bu turun ilk sürprizi gerçekleşmişti bile. Matthew Stevens, üç kez Dünya Şampiyonu olmuş ve bu sezona da formda girmiş olan John Higgins'i 6-2 gibi bir skorla mağlup etmeyi başardı ve adını 3.Tur'a yazdırdı.

  İkinci sürpriz ise Norveçli oyuncu Kurt Maflin tarafından gerçekleştirildi. Bir başka eski Dünya Şampiyonu Mark Williams'ı 6-2'lik skor ile mağlup etmeyi başardı ve kariyerindeki en önemli başarılardan birine imza attı.

   Akşam seansının ilk sürprizini ise 16 yaşındaki Wildcard Çinli Zhao Xintong gerçekleştirdi. Geçen senenin Dünya Şampiyonası finalisti, tecrübeli oyuncu Barry Hawkins'i 6-1 gibi dominant bir skor ile mağlup etmeyi başardı ve zaten üzerinde olan heyecanlı gözlere nicelerini eklemeyi başardı.

   Ekran başındaki seyircileri en çok üzen kişi ise, ilk seansını 3-1'lik skor ile üstün girdiği maçın ikinci seansında masadan adeta silinmiş bir görüntü sergileyen, son iki yılın Dünya Şampiyonu Ronnie O'Sullivan oldu. Liang Wenbo karşısında ilk seansı itibariyle rahat kazanacağı görüntüsünü veren Roket, rakibinin etkili savunması ve serilerine engel olamadı ve maçı 6-4 kaybetti. Dünya 33. numarası Liang Wenbo'nun son frame'deki frame topunu cebe soktuktan sonraki sevinci ise bir süre tartışılacak gibi gözüküyor. Çok sesli bir şekilde "Come on!" diye bağıran Çinli oyuncu, O'Sullivan taraftarlarının tepkisi ile karşılaştı.

   Ryan Day, Fergal O'Brien, Graeme Dott, Marco Fu, Stuart Bingham, Mark Allen, Mark Davis, Neil Robertson, Ding Junhui ve Joe Perry ise yoluna devam eden oyuncular oldu.

   Neil Robertson tarafından Thepcheiya Un-Nooh karşısında gerçekleştirilen 3 yüzlük seri (143, 100, 100)  ve 3 elli sayı üstü (54, 74, 77) performansı gerçekten görülmeye değerdi.

Peter Lines 4-5 Mark Selby
Peter Ebdon 5-5 Mark Joyce
Maçlar devam etmektedir.

1 yorum:

  1. Roket'in performansi beni de üzdü.Ekran başına geç gidince 5-1 lik Wenbo üstünlüğü wardı.Beni etkileyen ilk şey Wenbo artık o hızlı oyununu bir kenara bırakmış sürekli düşünen ,rakibi soğutmaya yönelik bir tarz oluşturmuş olmasıydı.Bu maça kadar Roketle yaptığı diğer maçları hatırladım.Roket zaten kendine karşı hızlı oynayan oyunculara acımaz üstüne şov yapardı.ronnie-wenbo maçlarının tamamında , roketin tüm roketlerini ateşleyerek oynadığını görürsünüz.Roket taraftarı olasam da Wenbonun kazanmasını diledim ve öyle de oldu.Taa ki maç topundan sonra aşırı come on! demesi beni çıldırttı.Tamam Roket seni her maçında Ezdi ama bu kadar da olmaz ki be adam!.Rakibin zaten konsantre olamamış decederda kazanmamışın niye bu kadar bağıra bağıra sevinirsin.Ayıp ettin Wenbo.Dilerim en kısa zamanda Roketten 147 yersin.Biraz ergence bir yazı oldu ama Rokete karşı yapılan bu aşırı sevinmeleri görünce de sinirlenmemek elde değil.

    YanıtlaSil