20 Aralık 2011 Salı

Ford'dan İkinci PTC Zaferi

Puan kesiminden önceki son iki turnuvadan ilki olan PTC 11'in galibi Tom Ford oldu.Finalde Gould'u 4-3 geçen oyuncu kariyerinin ikinci PTC şampiyonluğuna ulaştı.


Leicester'lı oyuncu geçtiğimiz sezon PTC3'ü kazanarak kariyer hanesine ilk PTC şampiyonluğunu yazdırmıştı.Bu sezon bir yenisini daha kazanan Ford, karar oyununa giden maçı 4-3 kazandı.

Maça ilk frame'i alarak başlayan Gould, rakibinden gelen 66 ve 60'lık serilerle 2-1 geri düştü.Üst üste iki frame kazanarak bir de harika bir 127'ye imza atan Gould ilk PTC zaferine sadece bir frame uzakta olmasına rağmen maçı 4-3 kaybetti.

Ford bu şampiyonlukla PTC sıralaması Order of Merit'de 9. sıraya yerleşirken, sıralamada kariyerinin en yüksek basamağı olan 26. sıraya yerleşti.28 yaşındaki oyuncu bu şampiyonluğun geçtiğimiz sezonkinden daha umut verici olduğunu söyledi.

"Geçen yıl yendiğim oyunculara saygısızlık etmek gibi bir amacım yok ama bu sezon ki galibiyet daha anlamlıydı.Dott, Trump gibi oyuncuları geçmek büyük turnuvalar için bana güven verdi.Belki geçen seneki şampiyonluktan sonra çok fazla rahatladım.Ama bu kez kararlı bir şekilde devam etmek istiyorum.İlk 16 şu an için çok uzak gözüküyor ama 20. sıranın üstüne çıkabilirim."

Turnuvanın bir önemli yanı da devam etmekte olan ilk 16 mücadelesiydi.20 yıllık profesyonel kariyerinde ilk 16'da henüz yer alamamış olan Mark Davis bu başarıya oldukça yaklaşmıştı.Yarı finale ulaştığı takdirde Rocket'i geçerek ilk 16'da yerini alacak olan oyuncu, çeyrek finalde Hamilton karşısında 3-2 öne geçmesine rağmen 4-3 kaybederek bu şansı yitirdi.

Ricky Walden ise şansını bir sonraki turnuva için korumayı başardı.Walden Münih'de düzenlenecek olan PTC12'yi kazandığı takdirde puan kesiminden sonra ilk 16 içerisinde yer alacak.

İlk etabı önceden tamamlanmış olan PTC12 6-8 Ocak tarihlerinde Münih'de düzenlenecek.Bu turnuvanın ardından da sezonun ikinci puan kesimi gerçekleştirilecek ve yeni sıralama Welsh, World ve China Open için kullanılacak.

2 yorum:

  1. Maçı Ford kazanmadı, Gould kaybetti, desek yeridir. Çok saçma bir maç çıkardı Gould. Bazen güzel optlar yaptı, bazen de öyle şeyler kaçırdı ki... Zaten kaçırdığı basit potlar, olmayacak yerde yaptığı hatalar yüzünden kaybetti. Ford aslında kazanacak kadar bir performans göstermedi. Ama Gould'un inişli çıkışlı hâli Ford'u hep maçı içinde tuttu ve sonunda kazanan da Ford oldu.

    YanıtlaSil
  2. Gould'un en büyük sorunu da bu aslında.Mükemmel şekilde başlayarak, ölümcül hatalar yapıyor.Buna çözüm bulabilirse çok iyi işler yapabilecek bir oyuncu.

    YanıtlaSil