26 Nisan 2010 Pazartesi

Ronnie Nasıl İsterse



Ronnie O'Sullivan Mark Williams mücadelesinin üçüncü ve son seansın bugün oynandı.İki oyuncudan da iyi bir performansın geldiği maçı kazanan ise, burada üç kere şampiyonluk yaşamış olan, Ronnie oldu.

Maçın en dikkat çeken yönü ise Ronnie'nin yüksek formlu oyunuydu.Durdurulması adeta çok güç hale gelen Rocket her alanda yaptığı iyi vuruşlarla rakibini zora sokarak maçı 13-11 ile kazanmasını bildi.Kazandığı 5 framein üçünde yüzlük seri gerçekleştirmiş olması ise bu mükemmel performansın bir başka yanıydı.

Maça 53'lük seriyle başlayarak durumu 9-8 kendi lehine getiren Ronnie'ye cevap Mark Williams'tan geçikmedi ve o da 53'lük bir seri ile durumu 9-9'a taşıdı.

Ardından gelen framede yaptığı 104'lük seri ile durumu 10-9'a getiren Ronnie diğer framede rakibinin ilk potundan sonra gelen hatasını değerlendirerek durumu 11-9'a getirerek seans arasına iki farklı şekilde girmiş oldu.

Maçı buraya kadar taşımış olan son Çin Açık şampiyonu bulduğu uzak mesafe kırmızı ile 115'lik bir seri gerçekleştirdi ve durumu 11-10'a taşıdı.Uzaktan harika bir potla serisine başlayan Ronnie 33'lük serisinin ardından ıstakayı rakibine devretti ancak işine kaldığı yerden devam etti ve ardından gelen 111'lik serisi ile The Crucible'da ki 97. yüzlük serisine imza atarken, çeyrek finale de son bir adım uzaklıktaydı.

Son framede bulduğu şansları iyi kullanan Rocket bu seferde 106'lık bir seri gerçekleştirdi ve maçı 13-11 ile kazanarak çeyrek finale yükselmiş oldu.Harika bir performans sergileyen Ronnie kendi gibi oynadığı zaman durdulamaz olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Ronnie O'Sullivan'ın rakibi Mark Selby-Stephen Hendry maçının galibi olacak.Bu maçta ise şu anda Selby'ninb 11-5'lik üstünlüğü bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder