25 Nisan 2010 Pazar

Eşitlik Bozulmadı!


Ronnie O'Sullivan ve Mark Williams arasında oynanan son 16 maçında dün gece seansı 4-4 sonuçlanmıştı hatırlayacağınız gibi.

Dünü daha etkili geçiren taraf Ronnieydi şüphesiz.Ancak Mark Williams oyunun elinden kayıp gideceğinin farkına varmış olmalı ki bulduğu şansları kullandı ve çokta iyi oynamadan 4-4 ile kapadı dünü.

Bugün ise oyuna iyi başlayan taraf oyuncuların her ikisiydi.Ancak şanssız olan taraf ise Ronnieydi diyelim ve günün özetine geçelim.

Maçta ilk şansı bulan Ronnie'nin kaçırdığı siyahtan sonra eline geçen şansı değerlendiremeyen M.J masayı Rocket'e teslim etti ve gelen 86'lık serinin ardından durum 5-4'e geldi.Bir sonraki framede, masada skor avantajını da elde eden Williams durumu 5-5'e getirdi.

Bu frameden sonra bir ritim yakalayan Gallerli oyuncu Ronnie'nin 32'lik serisinin ardından yaptığı hatayı iyi değerlendirdi ve durumu 6-5'e taşıdı.Vuruşları oldukça düzenli hale giren ve framei garantiledikten sonra şov vuruşları da yapmaya başlayan Williams Çin Açık'ta ki performansına dönüyor gibi gözükmeye başladı.Bir sonraki frame de hızlı giren Mark Williams 99'luk serisiyle durumu 7-5'e taşımasını bildi ve seans arasına girildi.

Seans arasından sonra iyi başlayan Rocket rakibini snookera ihtiyaç duyurduğu framede kazanan taraf oldu ve durumu 7-6'ya getirerek biraz rahatladı.Hemen ardından gelen framede Ronnie'nin denediği uzun mesafe başarılı olmayınca masaya gelen Williams önce 44'lük ardından da 43'lük serisiyle durumu 8-6 yaptı.

En kötü senaryo yarınki seansa 8-8'le gitmekti Ronnie için ve artık bunu başarmaya çalışacaktı nitekim 66'lık serisiyle rakibini snooker bulmaya zorladı ve Williams ilk denemesinde Ronnie'ye faul yaptırtmayı başardı ancak bir snookera daha ihtiyacı vardı ancak Ronnie bir kez daha faul yapmadı ve bu framei kazanmasını bildi.

Gecenin son frameinde ilk potu bulan Williams devamını getiremeyince Ronnie masaya geldi ve 72'lik serisiyle durumu 8-8'e getirdi ve yarın ki seansa kafası rahat girdi diyebiliriz.

Maçın en eğlenceli anını ise Ronnie yaşattı bizlere.Hepimizin bildiği üzere Mark Williams genelde maçın şov kısmına geçtiğinde kendine özgü bir vuruş stiliyle topları ceplere gönderir.Ronnie'de son frame de yeşile iyi pozisyon alamadı ve rakibi Mark Williams gibi ıstakayı tutarak yeşil potu denedi.Salonda ve oyuncular arasında gülüşmeler başladı ve gece keyifli bir biçimde bitmiş oldu.

Maçın üçüncü ve son seansı yarın saat 21'de oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder