9 Aralık 2013 Pazartesi

Neil Üçledi

Bu yıl tüm oyuncuların ilk turdan katılımıyla başlayan Uk Championship'te zafere ulaşan Neil Robertson oldu.




Avustralyalı oyuncu geriye düştüğü maçta geri dönüşlerin efendisi Selby'i kendi silahıyla vurdu.Finalin ilk seansını 5-3 geride kapayan Neil maç sonunda 10-7'lik skorla galibiyete ulaştı.

Selby'nin düşük ritmli performansına rağmen ilk seansa ağırlığını bir türlü koyamayan Aussie bir ara 5-1 geriye düştü.Öğlen seansının son iki frameini kazanan Neil akşam seansının açılışında da 3 frame kazanarak maçta eşitliği yakaladı.Rakibinin 8-6 öne geçmesinden sonra maçta eşitliği yakalama şansı bulan Selby kaçırdığı son siyahla maça adeta noktayı koydu.


Son framede oyundan koptuğu açıkça görülen Selby üst üste şampiyonluk şansını kaçırırken Neil Üçlü Taç'a ulaşmayı başardı.2010 yılında Dünya Şampiyonu, 2012 yılında Masters Şampiyonu ve 2013 yılında da Birleşik Krallık Şampiyonu olan oyuncu; bu üçlüyü tamamlayan tarihteki sekizinci oyuncu oldu.Neil'ın maç sonu açıklamaları şöyle;

Triple crown'a ulaşmış olmak büyük oyuncuların arasına girmek anlamına geliyor ki bu harika bir şey.Ayrıca bunu Ada dışından bir oyuncu olarak yapan ilk kişi olmak inanılmaz.Selby şu an güvenli vuruşlarda dünyanın en iyisi ve bu benim oyunumu oldukça bozdu.30 dakikayı aşan sürelerde pot yapamadığım anlar oldu.Öğlen seansının son iki frameini almak benim için kurtarıcı oldu.Bu akşam boyunca hep pozitif kaldım ve dilediğime ulaştım.Selby siyahı kaçırdığında ben de herkes gibi şoka uğradım.Masaya gelir gelmez siyahı gönderip dışarı gitmek istediğimden rest kullanmadım ve sağ elimle siyahı cebe gönderdim.

Birleşik Krallık şampiyonası ilk kez tüm oyuncuların ilk turdan katılımıyla düzenlendi.İlk 32'de yer alan isimleri oldukça zorlayan bu formatta sürpriz sonuçlar da ortaya çıktı.Barry Hearn göreve geldiğinde Masters-Uk Championship ve World Championship'in formatlarına dokunulmayacağını söylemişti ancak geçtiğimiz yıl Uk Championship'te ilk tur maçlarının frame sayısı azaltılmıştı.

Snooker tarihinin 100. maksimum serisi de bu turnuvada geldi.Selby yarı finalde Walden'a karşı gerçekleştirdiği maksimumla 59 bin £'un sahibi olurken kariyerinin ikinci 147'sini gerçekleştirmiş oldu.

20 yorum:

  1. Beklediğimiz şımarıklıklarını bu sefer kupa sevincinde görmedik.Bu iyiye işaret Robertson için.Triple Crown u tamamlayarak tarihteki elit oyuncuların arasına girdi.Final maçı epik mi değilmi; bana göre daha çekişmeli geçebilirdi.Karşılıklı alınan framelerin olduğu maçlar her zaman daha güzledir diye düşünüyorum.Stuart-Mark maçında Stuart bi ara Ronnieden görmeye alışık olduğumuz şeyleri yapmaya başladı.turnuvanın en güzel maçıydı bence.Selby nin 147si süperdi.Rokete gelelim, Şampiyonlar şampiyonu olduktan sonra havalara mı girdi?Pek antrenman yapmamış anlaşılan::D.şampiyonlar turnuvasındaki o isteği yoktu bu turnuvada.Mastersı dikkate alacaktır inancındayım.Trump halen yokları oynuyor.Jonh higgins yerine yeteneksiz clonunu göndermiş anlaşılan.

    YanıtlaSil
  2. Şımarıklık mı? Neil mi? Ahaha

    YanıtlaSil
  3. Beklediğiniz şımarıklık derken? Neil ile Judd Trump arasında karışıklık yaşadınız sanırım ?

    YanıtlaSil
  4. Bence şımarıklık derken yumruk şovlardan bahsetti Cue Boy.Yoksa Neil karakter olarak laçka tavırlar ve açıklamaları olan biri değil tabii ki.İtiraf etmek gerekirse bağırarak gerçekleştirdiği fist pumplar bi ara beni de çok sıkmıştı.

    YanıtlaSil
  5. yumruk şov=şımarıklıktır benim için.Tenis mi bu.Rokette sol eliyle atınca da hareket çeksin tenis gibi.Rokette buhranlı zamanlarında Neil'i aratmayacak yumruk şovlarda bulundu tabi.Yanlış hatırlıyo olabirim eski bir dünya şampiyonasında yarı final maçı roketle hendry oynayacaktır.Roket maçtan önce hendry'e onu zavallı hayatına göndericem gibi bir söz etmişti.Hatta güncel gaztelerde manşetler atıldı spor sayfalarında bu sözün.O dönem ki maçları izleyemedik tabi ama kim yaparsa yapsın yumruk şov rakibe saygısızlıktır(maç arası için).Trump mu diyen arkadaş acaba izlemişmi Trump-Robertson maçında juddan frame çalınca bağırdını çok net hatırlıyorum.Maçı anlatan Emre Yazıcıolda çok pozitif konuşmamıştı bu olay için.Trump un böyle maç esnasında yumruk şov yaptığını ya da bağırdına şahit olmadım.Bence siz karıştırdınız.

    YanıtlaSil
  6. bağırmak ziyade,açıklamaları ve twitterda ki ölçüsüz laflarıyla zaten ne olduğunu gösterdi judd ki benim en favori oyuncularımdandır.yumruk şovu bağırarak yapıyosa belki içindeki o biriken stresin patlamasıdır ya da belki de dediğiniz gibi şımarılıktır bilemiyorum haklısınızdır.Son olarak aynen ronnie öle bir açıklama yaptı ve bu şımarıklıktan ziyade, psikolojik savaş yapmaya çalışmaktı bence . öyle olmasa bile ronnie'nin depresyonuna verebiliriz. bukadar mükemmel olup bir kaç şımarıklığa hakkı da vardır yahu bu kadar zalim olmayalım ama :) o da insan düşünün bir alanda bu kdar mükemmelsiniz siz de illa ara ara kontrolü kaçırırdınız

    YanıtlaSil
  7. Judd fist pump yapmaktan öte fluketan sonra özür dilemyor. Asıl saygısızlık budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında fluke'tan özür dilemeyen çok isim var.Ronnie de pek dilemez hatta Bingham bundan 2-3 sene önce bu konuda Rocket'e veryansın etmişti.

      Sil
    2. Aslında dilemeleri lazım. İstersen dünyanın en çok para kazanan istersen de en kötü oynayan oyuncusu olsun olmasın dilemeliler. Sözde "gentleman" sporu snooker :D

      Öte yandan Selby ile Robertson kucaklaşınca duygulandım ve de önceki muhteşem kapışmaların kahramanları olan O'Sullivan ile Higgins'e veryansın ettim. O kadar saygı duyuyorlar geçmişteki maçlarını da videolardan izledim; hiç kucaklaştıklarını görmedim. Genelde Higgins yakınlık kurmuş Ronnie'ye. Onda da belli etmiyor.

      Neil ile Mark bazen maç içinde bile şakalaşıyorlar bile (China Open finalinde Neil Mark'ın omzuna dokunmuştu.) Bu sefer kucaklaşınca çok fazla duygulandım. "işte bu çocuklar" dedim. Bi de Selby konuşurken Neil Robertson ağlamış ve de gözyaşlarını siliyordu. Robertson maç sonundaki röportajda "Hopefully it definitely won't be our last UK championship final" dediğinde alkış tuttum. Adamlar birbirini çok önemsiyorlar. Zaten Neil İngiltere'ye ilk geldiğinde Leicester'da imiş.Neil ile Mark bir buçuk yıl aynı apartman dairesinde oturmuşlar.

      Sil
  8. Ha unutmadan Stuart Bingham-Mark Selby arasında bir maç gerçekleşmedi bu yılki williamhill.com UK Championship'te. Cue Boy sanırım maçları karıştırdı ama bahsettiği maç Robertson-Bingham maçı ise süper bir maçtı hakikaten. Maç gibi maçtı Heyecandan geberiyordum az kalsın. Final maçı da aslında çekişmeliydi ya. Higgins'li ve Robertson'lı Wuxi Classic finaline çok benziyordu. Orada ilk seans Higgins öndeydi, Neil birkaç frame aldıktan sonra seans 5-4 tamamlanmıştı. Sonra Neil akşam seansında 5 frame arka arkaya kazanarak maçı 8-5 yapmıştı Sonra maç 9-7 oldu, Higgins maviyle güvenli vuruş ypacaktı ki pozisyon vermişti. Sonra maç 10-7 bitmişti. Wuxi Classic ile UK Champs'taki Neil aynı eleman; yokken var olan adam.

    YanıtlaSil
  9. @Mine Güler, evet haklısınız maçları karıştırmışım:D.Rakibin şans potu yada vuruşu sonrası özür dilememesi gıcık bir durum.Türklerde biraz farklı bu durum.Bazen çok şanslı olurum pool oynarken,gentilmenlik gereği her şans anında özür dilerim el kaldırarak.Ama,rakibin sinirini şans değil özür dilemek bozuyor bizde demekki.Bir daha el kaldırıp özür dileme demişliği vardır arkadaşın:D:D:D

    YanıtlaSil
  10. Pinar Saatci

    Mine hanimda yazmis :-) yeni bir snooker meraklisi olarak bende aynen katiliyorum, Robertson/Bingham karsilasmasini izlemek final kadar keyif verdi hatta daha fazla diyebilirim... Bingham muthis kurnaz bir oyuncu, bu snooker nasil bir oyunsa, oynayan oyuncunun kisilik ozellikleride masaya yansiyor :-) Neil kontrollu olmasi sayesinde oyunu kopartip aldi, finaldede boyleydi eurosportun azizligine ugrayip one gectigi framleri izleyemediysekte anlaticinin dedigi gibi Selbyi yok farzederek oynamis... Robertson emegenin karsiligini hakkederek aldi bu unvanda kendisine cok yakisti :-) ) .... bence German mastersada cok yakin o'sullivan erken veda etmis, bi rakip eksildi demektir

    YanıtlaSil
  11. Selamlar bende onu soracaktım seri başı olduğu için direk katılması gerekmiyormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Dünya şampiyonları 1.numaralı seri başı olarak katılabiliyor.Katılıp katılmaması Rokete bağlı.Daha önce den katılacağını duyurmuş diye biliyorum.Ama Mastersda kesin var Roket.Roketsiz Mastersmi olurmuş:D:D:D

      Sil
    2. Yalnız Masters'ta Dünya Şampiyonları 2 numaralı seri başı olarak katılıyorlar, 1 numaralı seri başı daima son Masters şampiyonudur. Bütün turnuvalara bakın bir turnuvanın son şampiyonu daima 1 numaralı seri başıdır. Dünya şampiyonu elemelerden geçtiyse 2 numaradır.

      Sil
  12. Olmaz tabikide beşlemesi gerek artık , madem katılabiliyor neden eleme oynadıki acaba ama konu rocket olunca sanırım herşey mümkün :D yada site adminleri tam bi bilgilendirse bizi :

    YanıtlaSil
  13. Masters diğer turnuvalar gibi elemeli değil. İlk 15 ve (istiyorsa) önceki sezonun dünya şampiyonu bu turnuvaya katılabiliyor. Dünya Snooker Şampiyonasında ise ilk 15 ve son dünya şampiyonu ile birlikte ilk 16 oyuncu, elemelerden gelecek(bunlar ilk 16'nın altındaki oyuncular) oyuncularla karşılaşıyorlar. UK Championship'te ise tüm oyuncular oynadı, ilk oynanan maçlar eleme maçları gibiydi. Süprizler de yaşandı: Marco Fu, Mitchell Travis'e yenilmişti, Dominic Dale de Vinnie Calabrese'ye yenilmişti. Bunun gibi örnekleri sayabilirim ya da en iyisi ilk raund skorlarını World Snooker sitesinden bakabilirsiniz.

    Diğer majör turnuvalarda eleme oynanıyor artık, bu uygulama bu sezonun başında Wuxi Classic elemeleri ile başlamıştı. Bu uygulama çok süpriz yaşattı; Wuxi Classic elemelerinde Mark Selby, Andrew Pagett'a yenilmişti mesela. Judd Trump da Indian Open elemelerinde elenmişti. Şimdi de Ronnie O'Sullivan bir elemede elendi. Haikou World Open'a da zaten kendi isteği ile katılmayacak.

    YanıtlaSil
  14. Üstünden günler geçmiş ama bi kaç ekleme yapayım gerçi Mine açıklamış yeterince.Artık Dünya Şampiyonası hariç tüm turnuvalar açık formatta yani ilk 16 önemini yitirdi ve herkes ilk turdan mücadeleye başlıyor. Masters davet turnuvası olduğundan bu kritere dahil değil. Ayrıca Ronnie PSB'de ki röportajında Masters'dan sonra 3-4 hafta dinlenmek istediğini belirtmişti.German Masters'a katılırsa bu 3-4 hafta olmayacaktı haliyle.Ön elemede biraz salladı maçı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  15. roketin antremanının linkini vermişin infazure:D:D.Antrenmanda denen potları adam maçta yapıyor.Trump diz çöküp tövbe ederdi bu potları görseydi:D:D:D.Gerçi rakibi Mark Williams olsa 5-0 yenerdi de rakibe acıdı heralde:D:D:.Çifliğie gidiyormu reyiz bu arada?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok gitmiyo ama geçenlerde "World Snooker beni banlamayı düşünüyorsa çiftliğe seve seve geri dönerim." demişti.Twitter hesabından German Masters ön elemesi maçının linkini paylaşmıştım.Oradaki potlar akıl kaydırıcı cinsten :D

      Sil