4 Aralık 2013 Çarşamba

York'tan Yıldızlar Düşmeye Başladı



  UK Championship'te heyecan 4. Tur mücadeleleri ile devam etti. Turnuvanın başından beri çok iyi performans sergileyen iki isim turnvuaya veda etmek zorunda kaldı.

  Sabah seansında, Stuart Bingham, kendisine göre zayıf rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyerek kazanmayı başardı. Günün iki sürprizinden ilki ise bu seansta gerçekleşti. Arka arkaya 3 turnuva kazanarak büyük bir süke yaratan Çinli oyuncu Ding Junhui, geçen sezonun WSC yarı-finalisti Ricky Walden'a 6-4'lük skor ile boyun eğmekten kurtulamadı.

  Öğle seansında, Mark Selby, bir önceki turda olduğu gibi, rakibi Graeme Dott'u sirkulase etmeyi başardı. Oyunun her iki yönünü çok aktif bir şekilde oynayan İngiliz eski 1 numara, bu turnuvanın galibi olmak adına önemli bir engeli daha aşmayı başardı. Günün en çekişmeli geçmesi beklenen maçında ise, Mark Allen, 4-2 geriye düştüğü maçta Judd Trump karşısında inanılmaz bir geri dönüşe imza attı ve 6-4'lük skor ile maçı kazanmadı. UK Championship'in en önemli favorilerinden biri olan Trump ise hiç beklenmedik bir mağlubiyetin şoku ile turnuva dışında kaldı.

  Akşam seansında ise turnuvanın en büyük iki favorisi sahneye çıktı. Ronnie O'Sullivan, yaklaşık 75 dakika'da 6 frame arka arkaya kazanarak rakiplerine çok büyük bir gözdağı verdi. Neil Robertson ise, yine rakibine çok fazla fırsat tanımadan 6-1'lik skor ile çeyrek finale adını yazdırdı.

  UK Championship'te son sekiz kişi arasında gerçekleşecek müsabakalar şu şekilde:

TR Saatiyle:
15.00 Neil Robertson - Stephen Maguire
15.00 Stuart Bingham - Ronnie O'Sullivan
21.00 Mark Selby - Barry Hawkins
21.00 Mark Allen - Ricky Walden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder