10 Ekim 2013 Perşembe

Paul Hunter-Beckham of Baize

Paul Hunter'ın kızı


Bir oyuncu düşünün, 3 Masters şampiyonluğu hariç çok fazla bir başarısı yok ancak onun ismine turnuva düzenleniyor.Bir oyuncu hayal edin  bir tek sevmeyeni olmayan.Bir oyuncu düşünün ki, Ronnie O'sullivan'a karşı 7-2 geriden gelip 10-9 galip gelmiş.Bunlar hayal değil gerçek, işte size herkesin o olsaydı Snooker gerçekten daha mükemmel ve popüler olur diyebileceğimiz,Snooker'ın altın çocuğu Çuhanın Beckham'ı Paul Hunter.

Herkes tarafından sevilmek ve saygı görmek... Bunu nasıl başarabilir bir insan? Bir snooker oyuncusunun  sevilmesi ve sayılması ne kadar süre snooker oynadığı ile değil, oynanan süre boyunca seyirciyle iletişim,oyun tarzı ve rakiplerine olan davranışlarıyla belli olmaktadır.Paul Hunter'ın özellikle yapması gereken pek birşey yoktu.Bu anlamda doğuştan şanslı doğanlardandı.İçten gülümsemesi ve o enerjisiyle insanların gönlünde hızlıca yer edindi.
Tüm snooker oyuncuları, cenaze töreninde yıkılmışlardı.Başta yakın arkadaşı Matthew Stewens olmak üzere Ronnie,Steve Davis,Shaun Murphy,Stephen Lee,John Virgo.. listeyi uzatmak mümkün.Oyun tarzı tamamen göze hoş gelen ve ne yapsamda snooker bıraksamdan ziyade atak oyunu seven oyunculardan biri olması bunda etkili oldu.Ronnie, 7-2 den 10-9 kaybettikten sonra  alkışlarken ki mutluluğu bana garip gelmişti.Kaybettiğinde surat yapmayan sadece rakibinin hak ettiğini düşünen ve nerdeyse Paul Hunter kazandı diye mutlu olan bir Ronnie görmüştüm izlerken.Paul Hunter'ı Ronnie ile benzetirdim hep.
 Oyunları atak üzerine kurulu ancak yeri geldiğinde güvenli oyunu çok iyi oynayabilen bu oyunun belki de en zirvesinde ki iki isim olarak görüyorum ikisini de.


Eşi Lindsey ile
Beckham of Baize
Snooker oyuncuları-Cenaze Töreninde
Eşi Lindsey-Kızı Evie Rose

Özellikle,Snooker izleyecelerinin gönüllerindeki yeri Ronnie O'sullivan ile maçını 7-2 den 10-9 kazanması ile perçinlendi.

    
                                     


Paul Hunter'ın insanlara yaklaşımı,o gülüşü ve kendisine olan özgüveni,özellikle büyük oyuncular karşısında ki özgüveni,onu bir fenomen yapmıştı.Eşinin bir gazeteye verdiği röportajda ölümüne yakın yaşadıklarını okuduktan sonra,onun adına gerçekten çok üzüldüm.Hep bir umut içinde olmak ve olması gereken değerlere giderken, kan testleri tam düzeldi derken tekrar başa sarmak.O meşhur saçlarını eşine tıraş ettirmek ve röportajın en acı kısmı bence  eşi Lindsey'in söylediği şu cümleydi:

Hergün atlatacağız,başaracağız hayatım diyerek günler geçiyordu.Kan testleri tam düzelirken tekrar bozuldu ve biz yıkıldık.O arada doğan bebeğimiz bizim için bir soluklanma olmuştu.Ancak kan testleri tekrar çok kötüye gidince, Paul iyice kötüleşti.Birgün hastahanede ziyaretine gittim ve şok oldum,çünkü tekerlekli sandalyede oturuyordu.Bana dik dik baktı ve ben ölüyorum dedi.İlk defa hayatım herşey geçecek yerine, biliyorum deyip ağladım.
Matthew Stevens-Cenaze Töreninde

Paul Hunter (14 Ekim 1978-9 Ekim 2006) öldükten sonra onun adına bir turnuva yapma isteği doğdu.Masters'ın isminin Paul Hunter olarak değişmesi gündeme geldi,ancak Fürth German Open-Paul Hunter Classic olarak isim değiştirdi..Bu sırada ölmeden kısa bir süre önce Paul Hunter'ın vasiyetini değiştirdiği ortaya çıktı.Ailesin verdiği mal varlıklarını ve para miktarını azalttığı belirtildi.Eşine daha fazla miras bırakmayı uygun görmüş.Tabi bu ailesi ile eşi arasında gerginliğe sebep olsa da zaman herşeyin ilacı misali herşey geride kaldı.Şuan eşi tekrar evlendi ve  verdiği bir röportajda çok mutlu olduğunu ve Paul hayattayken birini seçse emin olun şuanki eşimi seçerdi diyecek kadar iddalı.


                               


Yıllar geçse de biz Snooker severler,Çuhanın Beckham'ı,Altın Çocuk ve erken kaybedilmiş,Snooker  efsanesini unutmayacağız.
Herzaman snooker turnuvalarında aranan beyefendi,karizmatik,yetenekli Paul Hunter huzur içinde yat...

2 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir iş olmuş. Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. o guzel insanlar o guzel atlara binip gittiler...

    YanıtlaSil