6 Ekim 2013 Pazar

Ruhr Open'da Zafer Allen'ın

   

   Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen Avrupa PTC ayağında final karşılaşması tamamlandı. İki muazzam pot yapıcı oyuncu Mark Allen ve Ding Junhui finalde karşı karşıya geldi.



   Stephen Maguire ile çok zorlu bir yarı final mücadelesi oynayarak finale yükselmeyi başaran Çinli oyuncu Ding Junhui ile bu turnuvada oynadığı maçların neredeyse büyük bölümünü sirkülase ederek finale yükselen Mark Allen Almanya Ruhr Open'da finalde karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı bir giriş yapan Mark Allen ilk frame'i kazanmayı başardı. İkinci frame'de Ding maç topunu sokamadan 50 üzeri yüksek bir seri yaparak masayı terketti ve ardından bulduğu bu fırsatı iyi değerlendiren Allen, belki de maçın düğümünü çözdü ve farkı ikiye çıkardı. Kazandığı ikinci frame ile birlikte psikolojik avantajı iyice eline geçiren Kuzey İrlandalı oyuncu üçüncü frame'i de rahat bir şekilde hanesine yazdırdı. Ding Junhui'nin artık maçta kalabilmek için yaşam belirtisi vermesi gerekiyordu ve nitekim bu belirtiyi iyi bir parçalı seri ile verdi ve farkı ikiye indirdi. Beşinci frame'de ise açılıştan sonra bulduğu ilk fırsatı iyi değerlendiren Mark Allen, yüzlük seri (100) gerçekleştirerek maçı kazandı ve bu seneki ilk zaferini kazandı.

   Turnuva ile ilgili görselleri görmek için tıklayınız.

   Takvimdeki bir sonraki turnuva Indian Open olacak. 14-18 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan turnuvada Neil Robertson, Mark Selby, John Higgins, Stephen Maguire, Mark Davis, Mark Allen ve Ding Junhui gibi isimler yer alacak. Ronnie O'Sullivan bu turnuvada yer almayacak.

1 yorum: