24 Nisan 2013 Çarşamba

Dünya Şampiyonası 4.Gün

Crucible'da dördüncü gün geride kalırken, ilk turda bir maç daha üçüncü seansta sonuçlandı.İlk turdan elenen seri başları arasına Maguire da eklendi.



Dünya Şampiyonasında ilk tur maçlarını yavaş yavaş sonuna geliniyor.Tamamlanan dördüncü günün ardından Carter ve Poomjaeng ikinci tura isimlerini yazdırırken, Maguire - Poomjaeng maçı üçüncü seansta tamamlanabildi.

Woollaston karşısında 5-4 üstünlükle ilk seansı kapayan Kaptan bugün rakibine frame vermeksizin maça noktayı koydu.10-4 galip gelen Essexli ikinci turda Ronnie'nin rakibi oldu.Carter 2008 ve 2012 finallerinde Ronnie'ye kaybetmişti.Geçtiğimiz yıl ki Dünya Şampiyonası performansının çok uzağında kalan Stevens ilk seansını 6-3 geride kapadı.Fu'nun uzak mesafelerde oldukça başarılı olduğu ve geçmiş yılların aksine çoğunlukla atak oynadığı maç yarın öğlen seansında tamamlanacak.

2011 finalisti Judd da bugün seyirci karşısına çıktı.Bu sezonu beklentilerin altında geçiren genç oyuncu son zamanlarda sıkça ilk tur mücadelesine çıktığı rakibi Dale karşısında 6-3'lük üstünlük kurmayı başardı.Bu yılın gizli şampiyonluk adayı Ding de rahat bir seans geçirdi.Alan McManus ile karşılaşan Çinli oyuncu ilk seansını 7-2 kapadığı maçı kazandığı takdirde Mark King'in rakibi olacak.

Günün fantastik kapanışını ise Taylandlı Poomjaeng gerçekleştirdi.Üçüncü seansa uzayan maçın kapanışına 9-8 önde giren Taylandlı yüksek gerilimde geçen ilk frame'i kaybedince karar oyununa gidildi.Bulduğu ilk şansı çok iyi kullanan ve zorlu masadan harika seri çıkaran Poomjaeng 64'lük serisinin ardından masayı rakibine bıraktı.Ancak Maguire orta cebe kaçırdığı kırmızı ile maçı rakibine teslim etmiş oldu ve Poom maçı 10-9 kazandı.Seyircinin de desteğini alan oyuncu maç sonunda sempatik hareketleri ile seyircileri güldürmeyi ihmal etmedi.

Ayrıca Taylandlı'nın bu galibiyeti ikinci turda ilginç bir eşleşmeyi de beraberinde getirdi.Crucible'ın iki çaylağı Michael White ve Poomjaeng çeyrek final için karşı karşıya gelecekler.

Dünya Şampiyonası 5. gününde Neil Robertson sahneye çıkacak.Avustralyalı maçı öğlen seansında gerçekleşecek.Yarının maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder