23 Nisan 2013 Salı

Dünya Şampiyonası 3. Gün

Crucible Tiyatrosı'nda gerçekleşen Dünya Snooker Şampiyonası'nın üçüncü günü çekişmeli maçlara sahne oldu. 


Sabah seansında oynanan Graeme Dott - Peter Ebdon maçı Dott için tam anlamıyla psikolojik bir savaştı. Maçta çok agresif oynayan Dott, maç içinde türlü türlü güvenli vuruş hataları yaptı. Peter Ebdon ise güvenli vuruşlarla ve Dott'un hatalarından faydalanarak durumu 6-6 eşitledi. Dott, psikolojik olarak çökse de maçtan kopmadı ve durumu 8-6 yaptı. Fakat planlanan 9 frame oynanmadığı için maç 3.seansa kaldı. 3. seans, Türkiye saati ile 00.40'ta başladı. 3. seansta Dott, çok rahat bir oyun sergiledi ve son frame'de bir 100'lük seri gerçekleştirerek maçı 10-6 kazandı. Dott, böylece adını son 16'ya yazdırdı.


Bu maç oynanırken Mark Allen - Mark King maçı oynandı. Sezon boyunca turnuvalarda hayalet olan Mark King, sezonun iyi sayılan oyuncusu Allen'ı zorladı. Tam bir kapışma yaşanan 1. seansı King, 5-4 önde kapadı. 2. seansta da kapışma süren maçta Allen durumu 8-6'ya getirdi ama King, 4 frame'i ard arda kazandı ve son frame'de de uzun potlarıyla damgasını vurdu. King, böylelikle maçı 10-8 kazandı ve son 16'ya kaldı. Geçen yıl talihsiz bir şekilde ilk turdan elenen Mark Allen ise bu yıl yine ilk turdan elenerek turnuvaya veda etti. 


Turnuvanın 2. gününde ilk seansı Davis'in üstünlüğüyle 3-6 biten John Higgins - Mark Davis maçının 2. seansı John Higgins'in talihsizliği ile damgasını vurdu. İki ayrı frame'de ıstaka topunu cebe düşüren Higgins, maçın kaderini kendi elleiyle Davis'e bıraktı. Higgins'in belki bir geri dönüş şansı vardı ama, maçın son frame'de yeşil cepte kalan yeşil topu kırmızılara gitmek için tempolu vursa da ıstaka topu, kırmızılara çarptıktan sonra sol siyah cebin içine girdi ve sol siyah cebe pozisyon yapılabilecek bir kırmızı bıraktı. Mark Davis ise boşta kalan masayı çok güzel değerlendirip masayı temizledi ve maçı 10-6 kazandı. Mark Davis, UK Championship'te de yendiği John Higgins'i Dünya Snooker Şampiyonası'nda da eleyerek turnuvada son 16'ya kalma başarısı gösterdi. 


1. seansı oynanan Stephen Maguire - Detchawat Poomjaeng maçı ise süpriz bir şekilde Poomjaeng'in üstünlüğü ile başladı. Poomjaeng maçta yaptığı bir pota alkış tuttu ve ortada ilginç bir görüntü oluştu. Seans, Taylandlı oyuncunun 5-3'lük üstünlüğü ile tamamladı. İkinci seans bugün Türkiye saati ile 17:30'da oynanacak. 


Ronnie O'Sullivan'ın 2. turdaki rakibini belirleyecek olan Ali Carter - Ben Woolaston maçı ise süpriz bir şekilde Woolaston'ın üstünlüğü ile başladı. İlk kez Crucible'da maç oynayan Woolaston hiç de fena olmayan bir performansla Ali Carter'a karşı 3-1 üstünlük sağladı. Fakat Carter, 3 frame geriden gelip maçı kendi lehine çevirdi. Woolaston bir frame daha kazandıktan sonra Carter yine bir frame daha kazandı ve skor 4-4 oldu. Seansın son frame'inde noktayı Carter koydu ve müthiş bir mücadeleye sahne olan bu maçın ilk seansını 5-4 önde tamamladı. 

Betfair sponsorluğunda dzenlenen Dünya Snooker Şampiyonası'nın 4. günü maçları ve yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder