30 Nisan 2013 Salı

Dünya Şampiyonası 11.Gün

Çeyrek finallerin ilk gününde Ronnie kasırgası vardı.



Genius, ilk seansına çıktığı maçta nefes kesecek bir performans ortaya koydu.İki yüzlük seri, ortalama 14 saniye vuruş süresi, %96 pot başarısı ve 7-1 ile seansı açık ara önde kapayan Rocket yarın için büyük bir avantaj yakaladı.

Ronnie'nin harika performansını John Parrot "snooker from the gods" olarak değerlendirirken Doherty "Rahatça bunu yapıyor ve bu doğal yeteneğinin güzelliği." dedi.Rocket altıncı frame'e kadar %100'lük uzun mesafe başarısıyla oynarken seans sonunda toplam 733 sayı toplamayı başardı.Maçın kalan iki seansı yarın 12:00 ve 21:00'da gerçekleştirilecek.

Öğlen seansının diğer maçında Ricky Walden ve White karşı karşıya geldi.Walden 113'lük serisi ile seansı 6-2 önde kapayarak yarın için rahat sayılabilecek bir skor elde etti.Yarı final için güçlü adaylardan görülen Judd sabah seansını 6-2 geride kapamasına rağmen akşam seansında güzel bir geri dönüşe imza attı.Bristollü oyuncu 8-3 geriye düşmesine rağmen üst üste 5 frame alarak skoru eşitledi.

Önceki turda Selby'i evine gönderen Hawkins, Ding'in de canını sıkmayı başardı.İlk seansı 5-3 geride kapayan Çinli oyuncu pek parlak geçirmediği ikinci seansı da kendisi adına hafif yarayla 9-7 geride kapamayı başardı.Ağır tempoda ilerleyen maçın en yüksek serisi olan 84, üçüncü framede Ding'den geldi.

Dünya Şampiyonasında tüm çeyrek final maçları yarın tamamlanacak ve yarı finalde yer alan isimler belirlenmiş olacak.1 Mayıs 2013'ün yayın akışı ve maç programına buradan ulaşabilirsiniz.

11 yorum:

  1. Ne çektin be S. Bingham :) Yok böyle bir oyun. Ronnie öyle oynadı ki, S. Bingham tam anlamıyla çaresiz kaldı. Gerçi P. Ebdon (bu turnuva öncesi Ronnie'nin antreman arkadaşıydı) açıklamalarında; Ronnie'nin eskisinden de iyi olduğunu söylemişti, haklıymış. Muhteşem oynadı Ronnie. Seans başında, S. Bingham oyunu yavaşlatmaya; kolay potlarda bile dakikalarca düşünüp Ronnie'yi oyundan soğutmaya çok çalıştı ama bu taktikte hiç bir işe yaramadı çünkü Ronnie masa geldiğinde genelde frame bitmiş oluyordu. Bu oyunla kimse onun önünde duramaz. Özellikle 7. frame'de siyah, pembe ve mavi toplar oyun dışındayken; sürekli masada aşağı yukarı yaparak (alttaki renklileri kullanarak) resmen snooker dersi verdi, herkeze. Bize yaşattığı bu keyif için çok çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada S. Murphy, J. Trump karşısında ilk seansda yakaladığı 6:2 lik avantajı kaybetti. İkinci seans şuan 8:8 tamamlandı. Bu hiç hoşuma gitmedi çünkü S. Murphy'nin yarı finale çıkmasını çok istiyorum. Malum; Ronnie ve S. Murphy birbirlerini hiç sevmezler ve bu oyunda S. Murphy'e en büyük dersleri hep Ronnie vermiştir. Eğer S. Murphy yarı finale çıkarsa Ronnie için çok daha kolay bir rakip olur ve böylelikle Ronnie'nin final yolu açılmış olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet buna katılıyorum.Shaun oyun içerisinde çok çabuk bozulmaya müsait bir oyuncu ayrıca.O yüzden ne yapıp edip Judd'ı elemeli ki işler yolunda gitsin.

      Sil
  3. judd istekayi murphy nin eline verdi gönderdi. yumruk sovun bedelini ödetti garibime.

    YanıtlaSil
  4. son framedeki yaptığı uzun vuruşlarla murhphynin kazanmasını isterdim ama tebrikler judda haketti, yarı finalde muhteşem bir maç bekliyo bizi bu blog yıkılacak gibi maç boyunca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ballı olmasın da :D Yoksa çok geriliyorum ben

      Sil
  5. Aynen bende öylede, ballı olacağı kesin :D o yüzden ballı olmamasını değilde ronnienin bingham maçında oynadığı gibi oynamasını umalım öyle olursa feriştahı gelse duramaz karşısında.

    YanıtlaSil
  6. Judd'un maç sonu açıklamaları her zaman olduğu gibi itici.Ah Shaun ah...

    YanıtlaSil
  7. Ah bide ne dediğini yazsan bizde öğrensek :S :D

    YanıtlaSil