12 Şubat 2013 Salı

Galler Açık 1.Gün

Takvimin prestijli turnuvalarından olan Galler Açık, ana tablo günüyle açılışını yaptı ve ev sahibi oyuncular günü kayıpsız kapadı.



Newport Centre'da Galler Açık heyecanı başladı.Ana tablo turunda sürpriz sonuç çıkmazken Gallerli oyuncular M Williams, M Stevens ve Dale günü yorulmaksızın tamamlamayı başardı.

Günün açılışını Çinli oyuncular Ding Junhui ve Liang Wenbo gerçekleştirdi.Denk geçmesi beklenen mücadelede Wenbo, bir başka Gallerli olan Day'i 4-2 geçerken 105'lik bir seri de gerçekleştirdi.Ding ise Poomjaeng'a karşı 4-1 galip gelerek Mark King'in rakibi oldu.Bu yıl Shanghai ve Uk Championship'te ana tablo görmeyi başaran efsane Steve Davis, Selby'nin hışmına uğradı.Masters şampiyonu bir saate yakın sürede maçı 4-0 kazanırken, maç sonunda %98'lik pot başarısına ulaştı.

Son zamanlarda kötü oyun ve başarısız sonuçlarla karanlık viraja giren ve emeklilik hakkında çok kez sinyaller veren efsane Gallerli Williams maçtan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.1-1'den sonra rakibi Liu Chuang'a fazla şans tanımayan oyuncu üst üste aldığı 3 frame ile galibiyete ulaştı.Pot makinasının ilk turda ki rakibi ise Robert Milkins.

Turnuvanın favorilerinden olan Judd akşam seansında emekli oyunculardan olan Mike Dunn ile karşı karşıya geldi.Maçtan 4-0 galip ayrılan oyucunun ilk tur rakibi Dominic Dale.İkili bu yıl Wuxi Classic'te karşılaşmış ve maç 5-1 Judd üstünlüğü ile sona ermişti.

Günün toplu sonuçları şu şekilde;

Ding Junhui 4-2 Dechawat Poomjaeng
Ryan Day 1-4 Liang Wenbo
Mark Williams 4-1 Liu Chuang
John Higgins 4-1 Gareth Allen
Matthew Stevens 4-2 Alfie Burden
Mark Selby 4-0 Steve Davis
Judd Trump 4-0 Mike Dunn
Dominic Dale 4-1 Daniel Wells

Galler Açık ikinci gün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. ilk 16 oyuncularının turnuvaya diğer oyuncularla aynı anda başlamalarına yönelik bu yeni uygulamaya berry hearn şöyle demiş: 'usain bolt yarışa parkurun yarısından itibaren değil, tıpkı diğer koşucular gibi en başından başlıyor.'
    yeni uygulamaya tepki getiren oyunculardan mark allen da şöyle cevap veriyor: 'Premier Lig'de en iyi takımlar FA Cup'a en baştan değil; ilk eleme turlarını geçmiş varsayılarak başlıyorlar.'
    Allen ve onunla aynı görüşü savunan diğer oyuncular, 'biz buralara kadar alın teri dökerek geldik, bunun bir ayrıcalığı olmalı. biz diğerlerine kötü olduklarını dayatmıyoruz, ama bu oyunda adil ölçüler dahilinde bizler en iyileriyiz.' şeklinde bir argüman sunuyorlar. ismini hatırlayamadığım eski snooker oyuncularından biri de televizyon yayını gelirleri ve seyircilerin ilgisini dikkate alan bir yorum yapmış ve top 16'ların ilk turlarda elenmelerinin büyük bir seyirci kaybı olarak geri döneceğini belirtmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok değil son 5 seneye göz atarsak ilk 16'ya geri dönebilmek için büyük çabalar sarfetmiş oyuncuları görebiliriz.(Mark Williams, Stephen Lee...) Bunun yanında ilk 16'ya girmek için her oyuncu zaten çok çalışıyor.Bu oyuncuları alıp ,amatörlük yıllarında olduğu gibi, üç beş kişinin önünde maç yapmaya zorlarsanız garip kaçar.Ama Hearn bugüne kadar kimseyi dinlemedi bundan sonra da dinlemeyecek.John Parrot'ın da dediği gibi bu "Monalisa'ya bıyık çizmek." kadar anlamsız.

      Sil
  2. bingham, robertson u 4-3 yenerek avusturyali ya yine sans tanimadi.hele entscheidende frame de bir masa temizlemesi vardi ki tek kelimwyle mükemmeldi.

    YanıtlaSil
  3. ayrica pankaj, murphy den sonta dott u da devirerek ceyrek finale cikti. bu yil ilk kez turda yer alan 28 yasindaki hindistanli, daha evvel ingiliz bilardo dalinda 2 kez dünya sampiyonu olmustu. ayrica International Championship 2012 de kalifiye olmus fakat ana tabloya katilamisti, dünya bilardo sampiyonasindan dolayi. judd karsisinda galip gelmesini dilerim, zira hintli saglam oyuncu. asagi siradakilerden cao ile dikkatle takip ettigim oyuncu.

    YanıtlaSil