17 Şubat 2013 Pazar

Galler Açık Finale Bakış

Galler Açık'ta finalistler belli oldu.Yeni sistemin yükselen ismi Bingham, uzun süredir sıralama zaferi bekleyen Maguire ile karşı karşıya gelecek.



Para ödülü olarak Çin turnuvalarının gerisinde kalsa da Galler Açık takvimin hali hazırda prestijli turnuvaları arasında.Üç büyük turnuvanın hemen ardında yer alan Galler'in önemi yayıncı BBC ile de doğrudan alakalı.

Turnuvanın finalistleri son şampiyon Ding'i karar oyununda geçen Bingham ve sıralama zaferine hasret kalan Bay Papyon, Maguire.Maggi son üç yılda, biri Galler'de olmak üzere, üç kez sıralama finaline ulaştı ancak Higgins, Ronnie ve Ebdon'a boyun eğmekten kurtulamadı.2004 Uk Championshiple başlayan büyük beklentileri önceleri karşılayan ancak sonrasında büyük zorluklar yaşayan İskoç oyuncu için şampiyonluk önceleri olduğundan daha yakın gibi.Sebebi ise turnuva boyunca koruduğu sakin çizgisi.Zira oyuncu son yıllarda maç içindeki hatalarına karşı tahammülsüz hale gelmişti.

Rakip Bingham, Barry'nin yeni sisteminde kendine iyi yer edinen isimlerden.Artan maç temposu işine yaramış olacak ki oyuncu 2 tam sıralama turnuvası ve iki tane de sıralama müsveddesi, PTC, kazandı.Ayrıca Bingo bu yıl ilk kez katıldığı Premier League'de final oynayarak şampiyonluğa da ulaştı.Bingham'ın şu an ki hedefi yakaladığı finalleri zafere dönüştürmek, hepimizin de tahmin edebileceği gibi oyuncunun kafasında Dünya Şampiyonluğu yok.

Bingham'ın son zamanlarda çitasını yükselttiğini söyleyebiliriz ancak yetenekler konuşulması gerektiğinde Maguire'ın bir kaç adım önde olduğu aşikar.Hele kendine güvendiği dakikalarda Maggi harika işlere imza atabilecek potansiyele sahip.Gerçi Bingham da büyük bir tehlike olduğunu Neil karşısında aldığı maçın son frameinde gösterdi.Maçın sonucunu belirleyecek kilit soru, "Kimin daha çok ihtiyacı var?" olmalı.Elbette her oyuncunun ulaştığı finali kazanmaya ihtiyacı vardır.Ancak şu aşamada bu sorunun cevabı, Maguire.Oyuncu son şampiyonluğunu yaşayalı neredeyse 5 sene oldu.2008 Çin Açık'ta kaldırdığı kupanın ardından Maguire'ın tesellileri PTC'ler olmuştu.Üstelik bu kez rakip Ronnie, Higgins ya da Ebdon değil, direnci daha düşük olan bir isim.Bingham'ın çok iyi başlayıp götürdüğü turnuvalarda kolay dağıldığı maçlarına fazlasıyla şahit olduk.Maguire vitesi yükseltip götürdüğü anlarda ufak hatalar yapmazsa maçtan galibiyetle ayrılacaktır.

Maguire benim için maçta favori taraf, açıkçası kazanmasını da istediğim taraf.Çünkü burada gelecek bir zafer kariyerine Dünya Şampiyonluğu eklemesi konusunda çokça yardımcı olacaktır.İki oyuncu daha önce dört kez karşılaştılar ve Bingham'ın 3-1'lik üstünlüğü söz konusu.Son ciddi mücadele olan Birleşik Krallık 2012, ikinci tur maçını Bingham 6-4 kazanmıştı.

Toplam 17 frame üzerinden gerçekleştirilecek final mücadelesinin öğlen seansında 8 akşam seansında 9 frame oynanacak.Türkiye saati ile 15:00'da başlayan ilk seansı Eurosport2 canlı verirken akşam seansı 21:00'da Eurosport Int. ekranlarında olacak.Ayrıca BBC2 Galler de gün boyu canlı yayınla turnuvayı ekranlara taşıyacak.

1 yorum:

  1. benim de favorim maguire, fakat bingham kazansa da gocunmam, cunkü onun oyununu da begeniyorum.Essex li olmalari hasebiyle ronnie ile antrenman arkadasi ve bu özellik oyununda da hissediliyor.maggi kazanirsa bu gazla belki dünya sampiyonasinda iyi isler yapar.fakat uzun maclar bu cilgin iskoc a fazla yaramiyor

    YanıtlaSil