1 Aralık 2012 Cumartesi

Uk Championship 1.Gün

Prestijini para ödülüne bakılmaksızın kazanmış olan, takvimin ikinci en büyük sıralama turnuvası Uk Championship'de başlangıç yapıldı.



Takvimde Masters'ın ve sezonun ikinci yarısını izleyiciye müjdeleyen Uk Championship, York'da başladı.Eski şampiyonlardan Higgins, Ding, Maguire gibi isimler turnuvanın ilk gününde sahne aldılar.

Holt ile karşılaşan Higgins, kötü oynamasına rağmen kazandığı maçlar arasına bir yenisini daha ekledi.Seans arasına 3-1 giren İskoç oyuncu ardından felaket düzeyine inen uzun mesafe pot denemeleriyle beraber maçı zora soktu ancak 6-3'lük galibiyetle ikinci turun kapısından giren isim olmayı başardı.

İlk seansta başlayan diğer maçta Liang Wenbo ve Shoot-out'un son şampiyonu Hawkins karşı karşıya geldiler.Maçı 3-1'den 4-3 getirmeyi başaran ve bu sürede çok iyi bir oyun ortaya koyan Çinli oyuncu maçın favorisi konumuna gelmesine rağmen salondan boynu bükük ayrıldı.Uzun yıllardır yaşadığı en büyük problem olan oyun için istikrarsızlığı bu maçta da nükseden Çinli gerekli olan iki frame'i alamadı ve 6-4 mağlup oldu.

Turnuvanın ilk sürprizi de ilk günde geldi.Yüksek pot yüzdeleriyle kıran kırana geçen Day-Ding maçında Gallerli oyuncu 4-3 geriye düştüğü maçı 6-4 kazanmasını bildi.Day, Birleşik Krallık şampiyonasında ikinci turdan ötesini görememişti.Gallerlinin rakibi Selby v M White maçının ardından belli olacak.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"İkimizde harika bir maç çıkardık.Sanırım maçın kırılma noktası üçüncü framede gerçekleşti.Ding kendine sarıdan snooker bıraktı ve maç bi anda bana döndü.Umarım bugünkü oyunumu devam ettirebilirim."

İkinci seansta yine eski şampiyonlardan diğeri Maguire vardı.İskoç oyuncu rahat geçirdiği maçta O'Brien'ı 6-2 mağlup etmeyi başardı.

Günün son seansı Selby v White, Dott v Gould maçlarıyla tamamlanacak.Birleşik Krallık'ta ikinci günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaçıranlar ilk günün maçlarına buradan göz atabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder