22 Ekim 2012 Pazartesi

Mark Derbisi Allen'ın

PTC'lerin Avrupa organizasyonu olarak düzenlenen Euro Tour bu kez Belçika'daydı.Antwerp kentinde düzenlenen ET3'ün galibi finalde Selby'i 4-1 mağlup eden Allen oldu.



Antwerp'de düzenlenen Euro Tour 3'ün galibi Mark Allen oldu.Final maçında rakibi Selby'e neredeyse hiç şans vermeyen Kuzey İrlandalı kariyerinde ki ilk PTC zaferine ulaşmış oldu.

Maçın ilk üç frameinde yüzlük serileriyle Selby'i yerinden kaldırmayan Allen, 3-1 ile rakibine soluk alma şansı verse de işi fazla uzatmadı ve maçtan 4-1 galip ayrıldı.2 bin sıralama puanı ve 12 bin €'yu cebine koyan oyuncu maç sonunda şunları söyledi;

"Biraz geciken bir zafer oldu çünkü bu sezon benim için pek iyi gitmiyordu.Terry Griffiths kafamı toparlamam konusunda bana çok yardımcı oldu, onunla iyi bir çalışma yürüttük.Bu turnuvaya da iyi hazırlanmıştım.Tekrardan iyi oynamaya başladığım için mutluyum ve büyük turnuvalar için sabırsızlanıyorum."

Salonu dolduran Belçikalı izleyicilerin de büyük desteğini arkasına alan Allen rakibini bu yıl şampiyonluk yaşadığı World Open'da 6-5 geçmeyi başarmıştı.Toplam beş framein oynanadığı maç yaklaşık 76 dakikada sonuçlanırken, geçtiğimiz yıl Ronnie ile Judd arasında oynanan final maçı 75 dakika sürmüştü.Trump'ın karar oyununda kazandığı maçta tüm frameler oynanmıştı.

Çeyrek finalden itibaren gerçekleşen sonuçlar şu şekilde;

Çeyrek Finaller
Mark Selby 4-0 Marco Fu
Allister Carter 4-1 Joe Perry
Neil Robertson 3-4 Andrew Pagett
Mark Allen 4-3 Ben Woollaston

Yarı Finaller
Mark Selby 4-0 Allister Carter
Andrew Pagett 1-4 Mark Allen

Final
Mark Allen 4-1 Mark Selby
118-1 (117), 102-28 (102), 106-5 (106), 22-66, 79-37 (53)

Snooker heyecanı bu hafta sonu Çin'de devam edecek.Ronnie O'Sullivan'ın da yer alacağı International Championship pazar günü başlangıcını yapacak.

1 yorum:

  1. Toplam beş framein oynanadığı maç yaklaşık 76 dakikada sonuçlanırken, geçtiğimiz yıl Ronnie ile Judd arasında oynanan final maçı 75 dakika sürmüştü.Trump'ın karar oyununda kazandığı maçta tüm frameler oynanmıştı.

    bu cümle her şeyi özetliyo ronnie judd ikiside harika

    YanıtlaSil