6 Mayıs 2012 Pazar

Dünya Şampiyonası 16.Gün

Crucible'da finalin ilk basamağı çıkıldı.Ronnie'nin iyi başladığı ilk seans yine Ronnie tarafından harika bitirildi.



Peter Ebdon ile çalışan ve oyuna belirli bir plan ile geldiği belli olan Carter, harika güvenli vuruşlarını da işe katarak Ronnie'ye zor dakikalar yaşattı.Ancak oyun ilerledikçe ritmini bulmayan başlayan Rocket seansı harika bir şekilde sonlandırdı.Maçın yedinci frameinde gerçekleştirdiği masa temizleme ise akıllara zarar cinsten.

Maça güvenli vuruş değişimiyle başlandı ancak ilk şansı bulan Ronnie 61'lik serisinin ardından 1-0 öne geçmeyi başardı.Bir sonraki framede kayıpsız atışla işe koyulan Ronnie rakibine göz dağı vererek bir 117 gerçekleştirdi ve kısa süren frame'in ardından 2-0 öne geçmeyi başardı.Risksiz oyun anlayışını üçüncü framede de uygulayan Kaptan sonunda rakibine ilk hatayı yaptırdı ve skoru 2-1'e taşıdı.25 dakika boyunca güvenli vuruşların yapıldığı ve oyunun tıkanma noktasına geldiği dördüncü framein galibi de Carter oldu ve seans arasına 2-2'lik eşitlikle gidildi.

Ronnie'ye yine güvenli vuruş hatası yaptırmayı başaran Carter 42'lik serisinin ardından kırmızı da hata yapınca Rocket 52'lik serisiyle seans arasından sonra ilk frame'i alarak üstünlüğünü tekrar kurmayı başardı.Hemen ardından gelen frame'i kapmayı başaran Carter skorda dengeyi kuran taraf oldu.Dördüncü framede olduğu gibi tıkanık bir masayı devralan Ronnie snooker tarihinde görülebilecek en muhteşem masa temizlemelerden birine imza attı ve 93'lük serisinin ardından skoru 4-3'e getirdi.Çıkardığı harika işin ardından ritmini bulan Ronnie uzak mesafeyle başladığı son framede de 141'lik bir seri gerçekleştirdi ve akşama 5-3 önde girdi.

Carter akşam seansında güvenli vuruş sıkıntısı yaşadı.Ronnie'nin kırmızıda ki hatasının ardından, 56'lık serisiyle durumu 5-4'e taşıyan Kaptan güvenli vuruş sorununu iyiden iyiye yaşadığı frameler sonunda 7-4 geriye düştü.İki oyuncuya da göz kırpan 12. framede şansını iyi kullanan Carter seans arasına 7-5 geride girdi.Güvenli vuruş sorunu devam eden Essexli üst üste iki frame daha kaybederek 9-5 geriye düştü ancak hemen ardından çok kritik olan frame'i alarak farkı üçe indirmeyi başardı.Akşam seansının uzayan framelerinden bir diğerinde Ronnie 68'lik bir seriye imza atarak farkın daha da kapanmasına engel oldu.

Şampiyonun belli olacağı günde iki seans daha gerçekleştirilecek ve sırasıyla 8/10 frame oynanacak.Kapanış gününün tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaçıranlar için Rocket'in masa temizlemesi;

6 yorum:

  1. masa temizleme bundan daha incelikli(!) olamazmış:D.Semih Saygınerin de fantastik yorumları da renk kattı bence yarında gelir yayına inşallah:D.Carter da ronnieye kızdı kızdı bu adam şanslı diye,seansın son frameni bala g.te aldı.Ebdon la ne çalışmış onu çözemedim bence zararı olacaktır Cartera

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebdon sağlıklı yaşam konusuyla ilgilendiği için Carter'a bu konuda yardımcı olmuş.Ancak Carter'ın ortaya koyduğu risksiz oyun Ebdon'la bu konuda çalıştığını da gösterir gibi.

      Sil
  2. bu frame'in sonuna yetişebilmiştim yükleme için teşekkürler infazure. harika bir temizleme olmuş gerçekten çok güzeldi. carter da çok kopmalar olmaya başladı çok fazla siyah kaçırdı. biraz bezginlik var gibiydi. her pozisyon sonrasında kızıyor ama bence bir sonraki seansta bu kızgınlığını geride bırakacaktır diye düşünüyorum. ama ronnie hemen hemen bütün departmanlarda üstün bir oyun oynuyor. karşı durmak epey zor olacaktır. Cue Boy'a katılıyorum Semih Saygıner yorumları keyifliydi. değişik noktalara dikkat çekebiliyor. ben ce Carter'la Ebdon pot haricinde gereksiz şeyler çalışmış gibi. umarım şampiyon ronnie olur.

    YanıtlaSil
  3. Snooker rulazz7 Mayıs 2012 13:51

    Geçen gün Rocket'ı Ali Carter ile bir tutan arkadaşa çok kızmıştım da, şu güzelim ortamı bozmamak için kendimi tutmuş ve yazmamıştım bir şey.

    Şimdi izninizle bu video yu kendisinin beğenilerine sunuyorum.

    http://www.youtube.com/watch?v=BiPGV9rW26s&feature=relmfu

    YanıtlaSil
  4. Dün ikinci seans biraz ağır kaldı.Tabi uzun süren turnuva artık son nefes ve kalite biraz düştü.Bugün umarım iki seansta daha hareketli geçecektir.

    YanıtlaSil