6 Mayıs 2013 Pazartesi

Efsane 5.Kez Şampiyon

Ronnie O'Sullivan snooker tarihinin gelmiş geçmiş en büyük, en iyi geri dönüşünü gerçekleştirdi ve 5.kez şampiyonluğa ulaştı.


Oyunun dahisi, The Rocket, kariyerinin 5. Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.Oyuna verdiği 1 yıllık aranın ardından ıstakasını eline alan ve rakiplerini bir bir geçen Ronnie oyun tarihindeki en unutulmaz işe imza attı.

Maçı 18-12 kazanan Ronnie final maçını 18-12 galip bitirdi.Akşam seansının ilk yarısına kadar Ronnie'ye çok iyi cevap veren Hawkins geri dönüş kıvılcımı çakarak skoru 15-12'ye getirmeyi başardı.Ancak küçük seans arası öncesinde iki frame'i almayı başaran Ronnie aradan sonra ki ilk framei de alarak şampiyonluğunu ilan etti.Ronnie maç sonunda emekliliğe dair yuvarlak konuşmalar yaptı ve kapıyı aralık bıraktı.

Barry Hawkins ise kariyerinin en özel sezonunu geçirdi.Avustralya Açık ile başlayan rüzgarı Dünya Şampiyonası'nda taçlandıran 33 yaşındaki oyuncu turnuvanın favorileri birer birer dışarı itmeyi başarmıştı.Bu yıla kadar Crucible'da ikinci turdan ötesine gidememiş olan Hawkins final maçında rakibine harika şekilde cevap verdi ancak inandığı zaman tutulamayan Rocket rakibinin her hatasında ceza kesmeyi başardı.

Rocket'in maç sonu açıklamaları şöyle;

"Harika bir final oldu.Genel olarak baktığımda iyi bir oyun vardı.Barry çok iyi bir oyuncu, oldukça rahat gözüktü.Onu biraz baskı altına almam gerektiğini düşündüm ve öğlen seansında bunu gerçekleştirdim.Akşam üstü ise tüm silahlarını kullandı ve bu korkutucuydu.Eğer gelen şansları kullanmasam skor 15-14 olabilirdi.

İlk şampiyonluğum benim için çok özeldi, oldukça rahatlamıştım.Ardından gelen iki tane çok da farklı hisleri getirmedi.Kendimi eleştirdiğim ve herkesin üstümü çizdiği geçen yılda ise en iyi snookerımı oynadım.Aynı şeyleri bu yıl da hissettim.Steve Peters ile çalıştığımdan beri duygularımı kontrol etmeyi çok daha iyi öğrendim.

Anı yaşamak istiyorum, kariyerimdeki güzel anlardan birindeyim.Neler olup biteceğini bilemiyorum.Önümüzdeki aralık, ocak aylarında kafamda bir şeyler netleşmiş olur.PTC'lerin bir kaçında oynamayı düşünüyorum.Orada saf snooker var."


Ronnie 5. şampiyonluğu ile en çok şampiyonluğu bulunan Hendry ve Davis'in hemen ardına yerleşmeyi başardı.Rocket'in şampiyonluğu ile ilgili oyuncuların kimi twitter'dan şunları söyledi;

Mark Williams
Ronnie 5. dünya şampiyonluğunu kazandı.Gördüğüm en iyi pot yapan, en iyi seri üreten, en iyi güvenli vuruşları gerçekleştiren oyuncu.

Neil Robertson
Ronnie harika bir iş başardı.Çok iyi bir finaldi.Ronnie açık ara dünyadaki en iyi oyuncu.

Ali Carter
Bana göre tüm zamanların en iyisi Ronnie.Hakkını vermek lazım.

Martin Gould
Tebrikler Ronnie.Hepimizden farklı bir oyuncu.

Ronnie'nin şampiyonluğu uzun süredir gerçekleşmeyenlerin yanı sıra bir çok rekoru da beraberinde getirdi.

  • 17 yıl sonra ilk kez bir oyuncu üst üste iki şampiyonluk yaşamayı başardı ve Crucible Laneti'ni çöpe gönderdi.
  • Ronnie Crucible'da Hendry'e ait olan 129 yüzlük seri rekorunu önce egale etti ardından da yeni rekoru kırarak sayıyı 131'e yükseltti.
  • Ronnie final maçında 6 yüzlük seri gerçekleştirerek Dünya Şampiyonası finalinde en çok yüzlük seri gerçekleştiren oyuncu oldu.
  • Ronnie dört farklı sponsorda turnuvayı kazanan ilk oyuncu olmayı başardı.
  • Geçtiğimiz kırdığı en yaşlı şampiyon rekorunu bu yıl geliştirdi.

Rocket'e ait turnuva istatistikleri ise şöyle;

Toplam Vuruş – 2720
Toplam Pot – 1984
Kazanılan Toplam Sayı – 6998
Frame Başı Ortalama Sayı – 64
Toplam Yüzlük Seri – 13
Toplam 50+ Seri – 41
Ortalam Vuruş Süresi: 18 saniye

Kaynak:SporStats

11 yorum:

  1. Söyleyecek fazla söz yok gibi tarihin en iyi oyuncusunu izledik,umut ediyorum onu tekrardan masada,crucible da görürüz,

    Konu dışı, ronnie mastersta oynamak isterse oynayabilirmi son wc şampiyonu olduğu için sıralama turnuvası olmadığı için etkilemiyorsa wild card verirler herhalde ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ronnie isterse ona wildcard vermeyecek adam yok dünyada :D

      Sil
    2. :D :D :D doğru,Judd Trump bir şeyler söyleyecekmi acaba belkide çatlıyordur bir yerde :D :D

      Sil
    3. Elendikten sonra çok efendi açıklamalar yaptı.Onları çevirip eklememiştim de Ronnie'den çok büyük övgü ile bahsetti.

      Sil
    4. WC olduğu için wild card verilmesi olayı sıralama turnuvaları için geçerli, Masters'a sadece ilk 16 sıradaki oyuncular katılıyor.

      Sil
    5. Eğer isterlerse davet turnuvalarının tamamı için wildcard veriyorlar.2010 Masters'da Jimmy White'a wildcard verildi.Bildiğiniz gibi Jimmy ilk 16 dışında uzun yıllardır.Ve o yıl 16. sırada olan Mark King, Jimmy ile ön eleme oynadı.Masters tarihinde wildcard alan çok oyuncu var.

      Sil
  2. İzlediğim en buruk finaldi açık ara her pottan sonra gideceğini bile bile izlemek acı tatlı yaşattı her şeyi. Ropörtajında bilirsiniz biraz dengesizim sözleri de "bilmez miyiz hiç?" dedirtti gülümseterek. Aslında Carter'ın, Mark'ın, Neil'in açıklamaları anlatıyor bize her şeyi de bir de biz anlatalım izleyici olarak: Bana göre Snooker'ın Zidane'ı. Veliahtı yok olmayacak da. Kimse de bir daha bu kadar sevilmeyecek.
    Hawkins'in de hakkını vermek gerek. Çok düzgün, çok sağlam bir adam. Umarım bir gün o kupanın ucundan o da tutar.

    YanıtlaSil
  3. @serhan,yahu ronnie şampiyon oldu hala judd biryerlerde çaylıyomudur acaba diyosun ya pes:)bırak anı yaşa. biliyosun son yenen heryerde usta:)

    YanıtlaSil
  4. sizin göreceğinizi umarak yazmıştım :D :D, anı yaşıyorum zaten juddla ilgili yorumum laf arasında geçen bi espri :)

    YanıtlaSil
  5. Forum da bu sene şampiyon olamaz diyen herkesi g.t ederek(ben de dahil), göstere göstere inanılmaz oynayarak şampiyon olmuştur.Helal olsundur.Yorgunluktan ve yoğunluktan final seanslarının hiçbirini izleyemedim ama olsun.Üstat kazandı ya boşver.Selby ve Robertsonu da yenerdi.Selbyi yenerek alsaydı daha güzel olacaktı.İnsallah Masters da da izleriz .2, 3 ay ara verip turnuvalarda oynayabilir.Bırakma bizi Roket

    YanıtlaSil
  6. ronnie oyunda ise favori ronnie'dir, yine şampiyon olup yine bırakacaktır ve elbette seneye crucible'de dönüp tekrar şampiyon olacaktır..saygılar

    YanıtlaSil