19 Şubat 2011 Cumartesi

Son Şampiyon Finalde

Welsh Open'da finalistlerin belirlendiği günde ilk yarı final maçı öğlen seansında tamamlandı.İki saat süren maçta son şampiyon ve finalist karşı karşıya gelirken, Higgins rakibini rahat bir biçimde geçmeyi başardı.



Aklanmasıyla beraber oyuna harika bir dönüş yapan ancak talihsizliklerden bir türlü kurtulamayan John Higgins son olarak Almanya'da babasının vefatıyla sarsılmıştı.Higgins'in artık ortaya koyduğu net bir karakter haline gelen olumsuz anlarda en iyi işleri yapması yine karşımıza çıktı.Turnuvanın son şampiyonu kötü günler geçirdiği dönemde sıralama turnuvası finali görerek büyük bir oyuncu olduğunu yine kanıtladı.

En iyi 11 frame üzerinden gerçekleştirilen maçta seans arasına 2-2'lik eşitlikle gidildi.Dün Ding ile gerçekleştirdiği mücadelede oldukça başarılı bir performans ortaya koyan Ali Carter bugün de maça iyi başladı ancak seans arasından sonra işler tersine döndü.Üst üste dört frame kaybederek mağlup olan Ali Carter son sıralama turnuvası finalini bu sezon Shanghai'de oynamıştı.Kariyerinde 36 sıralama turnuvası bulunan Higgins ise yarın 37. finale çıkacak.

John Higgins:"Seans arasına 2-2 ile girebildiğim için mutluyum çünkü Ali üstün durumda olabilirdi.Ancak daha sonrasında iyi bir oyun oynadım.Ali'yi hata yapmaya zorladım ve bazılarında masayı bile temizlemeyi başardım.Gözlerinden onu baskı altına aldığım anlaşılıyordu."

"Yarın Stephen ile finalde oynamak güzel olur çünkü kendisi benim yakın bir arkadaşım.Ancak Selby'de Almanya'da final oynadı ve kendine güveni oldukça yüksek düzeyde."


Higgins yarın ki finalde kazandığı takdirde yakın takipçisi olan Mark Williams ile puan farkını da açarak bir avantaj sağlamış olacak.

11 yorum:

  1. higgins usta ders vermiş :D
    Mark ve Maguire maçıda çok çekişmeli geçti.Biraz daha cesur oynayan taraf maguire oldu.Son 2 framedeki attığı birkaç mükemmel vuruş galibiyeti hakettirdi.Mark a yazık oldu.Higgins daha dinç çıkacaktır finale , maguire fazla sevinmesin :D

    YanıtlaSil
  2. Evet Maguire çok cesurdu selby kaybettiyse korkak oynadığı için kaybetti bence 3. framede o kahverengiyi kesmeliydi ona rağmen alacakken sullivan vari bir basit hata :) şimdi higgins kazanırsa 23mü olucak sıralama turnuva zaferi 24mü ?

    YanıtlaSil
  3. 23. zaferini kazanmış olacak Higgins bugün kazanırsa.Çok fazla çekinceli oynadı ikinizin de dediği gibi.Halbu ki bundan önceki maçlarında çok çılgınca denemelerde bulunduğunu biliyoruz.Mesela o 2009 Masters finali onlardan biriydi.

    YanıtlaSil
  4. Ronnieyi geçicek yani vay be bunuda görücektik :D ama ronnie higginsden daha fazla sıralama finali oynadı değilmi ?bir de bu turnuva sonunda dott geçicekmi rocketi?

    YanıtlaSil
  5. Dott geçti bile Ronnie'yi, artık 10. sırada:)

    Sıralama turnuvası finali konusunda da Higgins önde şu anda.37 finali var Higgins'in, Rocket'in ise 33.

    YanıtlaSil
  6. Vay be bugünleride görücektik rocket 10. sırada her neyse bu sene reanne evans da turdaydı ama hiç ses seda yok eleme oynamıyormu o

    YanıtlaSil
  7. Oynuyor ve genelde kaybediyor.Zor tabi ki işi:)

    YanıtlaSil
  8. Evet gerçektende zor nasıl bir tenis maçında bir kadın oyuncunun erkeği yenmesi imkansız gibi bir şey bundada öyle bence şey ronnie ile ilgili bir haber yok değilmi :)

    YanıtlaSil
  9. Ya merhaba 16-20 mart arasında ptc büyük final mi ne varmış sullivan teşrif ederse katılma şansı varmı acaba ?

    YanıtlaSil
  10. Hayır katılamıyor çünkü 12 PTC'den en az 6'sına katılması gerekiyordu.Sadece iki kere katılım gösterdi ve finalde yer alamayacak.

    YanıtlaSil