18 Mart 2012 Pazar

Players Tour Championship'te Yarı Final


Stephen Lee 4 - 2 Andrew Higginson

 Eski Galler Açık Şampiyonu İngiliz oyuncu Stephen Lee, son dönemdeki çıkışını sürdürerek Betfair PTC Grand Final'de finale yükselmeyi başardı.

 İlk dört frame'i çekişmeli geçen maçta Lee, son bölüme ağırlığını koyarak 4-2'lik skor ile Andrew Higginson'ı turnuva dışına itti ve finalde Neil Robertson ile karşılaşmaya hak kazandı.



Neil Robertson 4 - 0 Stephen Maguire 

 2010 Dünya Şampiyonu ve 2012 Masters Şampiyonu Avustralyalı oyuncu Neil Robertson, bu sezon 6. ve 8. ayağını kazandığı PTC'lerin büyük finalinde muhteşem bir performans sergileyerek adını finale yazdırdı.

 Daha ilk vuruşundan itibaren masayı ele geçiren Neil Robertson, Mag'in açılışta yaptığı hatayı iyi değerlendirdi ve ilk frame'i 110'luk bir break ile kazandı. 1-0

 İkinci frame'de açılışı yapan isim Neil'di ve yaptığı iyi açılış ile Maguire'ı hataya zorladı ve farkı ikiye çıkartmak için bir fırsat yakaladı. 45'lik bir break'in ardından pozisyonel hatadan dolayı masayı bırakan Neil, Maguire'ın yaptığı başarısız denemenin ardından masayı tekrar eline aldı ve skoru 2-0'a taşıdı.

 İlk iki frame'nin ardından Maguire, sadece dört kez topa vurmuştu. ilk frame'de Neil'in break sonunda yaptığı faulden 5, ikinci frame'de de bir tane kırmızı potunda başarılı olarak 1, olmak üzere toplamda sadece 6 puan toplayabildi. Pot başarı yüzdesi ise %25'i gösteriyordu. Neil Robertson ise %95'lik muazzam pot başarı performansını maç sonuna kadar taşımayı başardı.

 Üçüncü frame'de yine fırsatını yaratan Aussie oldu. Bulduğu harika uzun pot ile masaya geldi fakat pozisyon problemi sebebiyle güvenli oynamak durumunda kaldı. Maguire, maça tutunmak için son çabalarını sarfederken bir hata daha yapınca Neil Robertson 84'lük bir break'e imza atarak frame'i noktaladı. 3-0

 Dördüncü frame'de de rakibinin maça girememesini iyi değerlendiren Neil Robertson, yaklaşık 1 saat 20 dakika içerisinde maçı rahat bir şekilde tamamlayarak finale yükseldi. 4-0


Betfair Players Tour Championship Grand Final
(TR GMT +2) 21.30 ( on ESP INT)

Stephen Lee v Neil Robertson



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder