13 Şubat 2012 Pazartesi

Galler Açık 1.Gün

Ön eleme turunun son basamağında Walden'ı eleyerek harika bir iş çıkaran Davis, Carter'a da benzer tarifeyi uyguladı.



Soluk almaya fırsat bırakmayan snooker takviminin sırada ki turnuvası olan Galler Açık bugün başlangıcı yaptı.

Galler Açık'da birinci gün ev sahibi oyuncu Day'in ön eleme maçıyla başladı.Maçta 4-0 mağlup olan Gallerli, geçtiğimiz sezon ilk turda Rocket'i elemeyi başarmıştı.

Masters ve Almanya'da erken şekilde kaybederek turnuva dışında kalan Ding bu gidişe dur dedi.İlk 16 için mücadele eden Mark Davis'i 4-0 geçen Ding, bu skorla Ronnie ve Stuart Bingham'ın da ilk 16'yı garantilemelerini sağladı.

Turnuvanın ana tablosunda ilk yüzlük seri Judd'dan geldi.Fergal O'Brien'ı 4-0 geçen Judd, ikinci turda Bingham-King maçının galibiyle eşleşecek.King ön elemelerini geçerek son puan kesiminden önce ilk 32 içerisinde kalmayı büyük ölçüde garantilemişti.

Ricky Walden'ı geriden gelerek karar oyununda geçen The Nugget, aynı şekilde Ali Carter'ı turnuva dışına itti.İki yüzlük seri ile ilk 16 oyuncularına taş çıkartacak bir performans ortaya koyan Davis galibiyete 61, 121, 63 ve 117'lik serileri ile ulaştı.Efsane, maç sonunda şunları söyledi;

"Higgins'i elediğim günden beri en iyi galibiyetim.Rahat oynadım ve şanslarımı kullandım.Hala koçum olan babam antrenmanlarda maçlara yetecek kadar iyi olduğumu söyledi ve bugün bu gerçekleşti.Kaybetmekten hoşlanmıyorum, kazanmak ise büyük keyif.Bu anın tadını çıkarmalıyım."

Davis'in esprili şekilde açıkladığı yeni hedefi ise sıralama: "Şu anki hedefim sıralamamı yaşımdan aşağıda tutmak bakalım ne kadar daha bunu başarabileceğim."

Masters'da ki yoğun performansın ardından biraz yorgun olduğu Almanya'da gözden kaçmayan Shaun sürprize izin vermedi.Maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen iyi bir şekilde toparlanmasını bilen Smurf, maçtan 4-2 galip ayrılmasını bildi ve Steve Davis'in ikinci turda ki rakibi oldu.

Öğlen seansının son maçında Tom Ford, İskoç rakibini 4-2 geçti.Maça kötü başlayan, basit toplarda hata yapan Ford buna rağmen maçın içerisinde kaldı.Dott'un bir türlü avantajı yakalayamaması 2-2'den sonra işleri tersine çevirdi.Dott, PTC11 finalinde rakibi Ford'a 4-0 kaybetmişti.

Günün kapanışında bir başka Gallerli isim ön eleme maçına çıktı.CLS Grup 6'da finale yükselen ve Mark Allen'a kaybeden Dale, bu maçta da istediğini alamadı.23 yaşındaki rakibi Sam Baird'e 4-2 kaybeden oyuncu ana tabloya kalamadan turnuvaya veda etti.Ön elemelere birinci turdan başlayan ve sırasıyla Suwannawat, Li Yan, Nigel Bond ve Dale'i geçen İngiliz oyuncu ilk turda Selby'nin rakibi oldu.Ayrıca Baird şu an için turnuvanın en yüksek serisi olan 136'yı da gerçekleştirdi.

Uzun sürelerdir ortalarda görünmeyen Çinli Liang, son şampiyon Higgins ile karşı karşıya geldi.Korkusuz pot denemesi alışkanlığı halen süren oyuncu bu maçta da bu huyundan vazgeçemedi.Oyunun bir çok alanında uzak ara düşük oynayan Wenbo maçı 4-1 kaybetti.

Galler Açık'ta ikinci günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. davis reyizin, carteri yenmesine üzüldüm doğrusu.ikisi de başka elemanlarla eşleşseydi.Adam zaten bırakacam diyor.Sam baird çılgın bir oyuncu,keşke ronnie ile eşleşseydi diye düşünüyorum.Bairdin verdiği fırsatları hunharca harcayan dale yenilmeyi hakketti.Fu nun durumunu hiç bilmiyorum.bakalım roket reyiz neler yapacak?

    YanıtlaSil
  2. Evet Carter'ın yenilmesi beni de üzüyor.Sevilen bir oyuncu.Hendry de Robertson'ı eledi.Efsaneler tekrar konuşuyor.Doherty de Allen'ı yenerse bilemiyorum artık :)

    YanıtlaSil