12 Şubat 2012 Pazar

Galler Açık Genel Bakış

Sezonun sonuna yaklaşıldığını hatırlatan ilk turnuva olan Galler Açık pazartesi günü başlıyor.


20 yıllık tarihiyle Çin ve Almanya turnuvalarını bir kenara itmeye muktedir olan Galler Açık başlıyor.

Çok büyük para ödülleri olmasa da gerek Galler'in snookera verdiği oyuncular gerekse Ada ile doğrudan bağlantılı olması turnuvayı şüphesiz ki sıralama turnuvalarında Uk Championship'in hemen ardına koyuyor.

Geçtiğimiz seneyle beraber değişen format en iyi 7 frame üzerinden maçları ilk iki turda oyuncuların karşısına çıkarıyor.Maça iyi giriş yapamayan oyuncular için büyük sıkıntı olsa da son turlarda sürpriz bir ismi geçen sene görmedik.

Ön elemeler sonunda Steve Davis, Hendry ve Ken Doherty gibi efsane isimleri ana tabloda göreceğiz.Tek eksik Doherty'nin de dediği gibi Jimmy White.

Geçtiğimiz yıl unvanını koruyan Higgins için hedef yine şampiyonluk.Uzun süren düşük antrenman temposunu yükseltmeye başladı.Tablo için fena bir yerde de sayılmaz.

Almanya Masters sonunda çok yorulduğu açık olan Ronnie ne kadar zorlayabilir bilinmez.Ancak maçların kısa sürecek olması onu biraz motive edecektir.İlk turda ki rakip Fu.İkinci turun muhtemel rakibi ise Mark Williams.İkilinin maçları her zaman sıkı geçmiştir.

Steve Davis, ön elemenin iki turunu da karar oyununda geçti.Bu sezon formda olan Walden'ı elemesi gerçekten çok önemli.Ana tabloda ki ilk tur rakibi Carter'ın sıkıntılarını bilmeyenimiz kalmadı.İyi bir konsantrasyon ile Davis'in bu turu geçmemesi için bir sebep yok.

Turnuvanın üst tur görmesi muhtemel ismi Allen olabilir.CLS'de ortaya koyduğu iyi performans buna işaret ediyor.Üstelik Birleşik Krallık sonrası iki turnuvada da beklenmedik kayıpları bu turnuvada iyi olmak için geçerli sebep.

Geçen sezonun finalisti ve Almanya yorgunu bir başka isim Maguire için ikinci tur sonrasında işler zorlaşacaktır.Zaten Almanya'da geriden gelerek geçtiği Judd ikinci tur için muhtemel rakip.Bu yüzden yorgun bünye fazla ileriye gidemeyebilir.Bunun bir benzerini çok değil bir ay önce PTC12-Masters performansıyla Maguire bizlere göstermişti.

Ding uzun süredir sessizliğini koruyor.Burada da erken şekilde elenirse kendini Dünya Şampiyonası için sakladığından şüphem kalmayacak.

Lafı fazla uzatmadan şampiyonluk için üç adayımı belirtmek isterim, Higgins, Williams ve Mark Allen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder