21 Ocak 2012 Cumartesi

Masters 7.Gün

The Masters'da ilk finalist Neil Robertson oldu.Maçın başından sonuna kadar çok iyi bir performans sergileyen oyuncu 6-3 galip gelmeyi başardı.


Seyircinin büyük desteği ile maça başlamasına rağmen gününde olmayan Trump seans arasına 3-1 geride girdi.5-1 geri düşmesine rağmen geri dönüş için çabalayan ancak Neil'ın iyi performansına yenik düşen oyuncu son iki karşılaşmada geride bıraktığı rakibine bu kez diş geçiremedi.

Neil taktik savaşıyla geçen ilk frame'in ardından, 100 ile ikinci framei de hızlı bir şekilde kazanarak 2-0 öne geçti.Birinci frame'in kopyası olan üçüncü framede bir kaç kez şans bulan ve maça dahil olmak için bunu değerlendiren Trump hemen ardından rakibinin yüksek bir serisine daha maruz kalarak seans arasına 3-1 geride girdi.

Judd, taktik savaşının bir başka versiyonu olan beşinci framede kaçırdığı mavi ile skoru 3-2'ye getirecek iken 4-1 geri düştü.Maç başından itibaren uzun mesafe potlarda oldukça kötü olan Trump'a karşılık bu departmanda oldukça başarılı olan Neil kısa bir sürede 5-1'i de buldu.Final için tek frame'e ihtiyacı olan Robbo finale doğru ilerlerken orta cebe kaçırdığı kırmızı ile skor önce 5-2, Judd'ın maksimum denemesiyle de 5-3'e geldi.

Maçın son frameinde ise genç oyuncunun başına yine bir mavi bela oldu.Orta cebe kaçan mavinin ardından 69'luk seri ile oyunu koparan Neil, frame ve maç topunu cebe gönderdikten sonra ise yumruk şovunu yapmayı ve bağırmayı ihmal etmedi.

Neil bu galibiyetle İngiltere toprakları dışından gelen yedinci finalist oldu.Diğer altı isim ise Cliff Thorburn, James Wattana, Ken Doherty, Fergal O'Brien, Ding ve Marco Fu.

Uk Championship'ten bu yana birbirleri hakkında ilginç açıklamalarda bulunan ikiliden yine enteresan açıklamalar geldi.Judd maç sonunda "Eğer en iyi oyunumu oynasaydım çok kolay kazanırdım." derken, Neil da altta kalmadı;

"Seyirciler arasında Judd'ın bazı arkadaşları vardı.İyi çocuklar olduklarından şüphem yok.Ancak Judd'ın bazı şans vuruşlarından sonra 'İyi vuruş Judd.' dediler.Maç sonunda da bana selam vermeleri hoşuma gitmedi.Judd maç sonunda bana neredeyse hiç bir şey demedi.Bu enteresan çünkü rakibiniz finale çıktığında ona iyi şans dilersiniz.Burada onu seven insanlar kadar sevmeyenlerde var.

Bazı insanlar onun yaptıklarından bıkmış durumda.Judd'ı 24 saatliğine kameraya kaydetseniz, Twitter'da çizdiği portreden farklı olduğunu görürsünüz.Neden Judd Trump olmayı değil de Mario Balotelli olmayı istiyor anlamış değilim.

Judd henüz 22 yaşında ve bir çok oyuncunun hayalini kurduğundan fazla başarısı var.Önünde çok iyi bir gelecek var.Birden çok kez Dünya Şampiyonu olmaması için hiç bir sebep yok."


Neil yeni ucunu taktığı ıstakasıyla ilgili olarak "Dün gece yeni ucu taktım ve gece saat 11'e kadar Cambridge'de bir kulüpte antrenman yaptım." dedi

Judd Uk Championship'de Neil'ı geçtikten sonra rakibini yavaş oynamak ve oyunu sıkıcı hale getirmekle suçlamıştı.Genç oyuncu çeyrek finalde Ronnie'yi 6-2 geçtikten sonra "Ronnie böyle oynamaya devam eder ve beni de önleyebilirse turnuva kazanmaya devam edecektir." demişti.

Neil Robertson 6-3 Judd Trump
65-11, 144-0 (100), 6-128 (76), 89-0 (89), 61-53, 63-1, 24-73, 0-95 (95), 74-24 (69)

Son finalistin belirlendiği akşam seansında ise harika bir maç oynandı.Dün uzak mesafelerde ki kötü görüntüsünden tamamen sıyrılmış olan Shaun, harika bir performans ortaya koydu.Seans arasından sonra Higgins'in de toparlanmasıyla heyecanın arttığı maçta Murphy 6-4 kazanarak finale ulaştı.

Maça çok hızlı başlayan ve 50 dakikada 3-0 öne geçen Shaun ilk seansta 101 ile maçta ki ilk yüzlük serisini gerçekleştirdi.Maçın üçüncü frameinde 63 sayı geriden gelerek framei çalan ve 3-0 öne geçen Smurf seans arasına 3-1 önde girdi.Maçın ikinci seansında uzun mesafe potlarda Higgins'in de iyi bir yüzde ortaya koymasıyla skor 3-2'ye geldi.Ancak Shaun önce 122 ve ardından da 100 ile maçta ki beşinci frameini kazanmayı başardı.Savaşçı oyuncular arasında birinci sıraya koyabileceğimiz Higgins, alışkın olduğumuz gibi maçtan kopmadı ve mücadeleye devam etti.Skoru 5-4'e taşıyan Wishaw Büyücüsü maçın son frameinde harika bir masa temizlemeye koyuldu.Murphy'nin uzak mesafesinden sonra serisine başlayan İskoç oyuncu karar frame'i için ihtiyacı olan pembe ve siyaha kadar ilerledi.Uzun mesafeden gönderdiği pembe cebin çeperinde sekip Shaun'a kalınca skor 6-4'e geldi ve Shaun kariyerinde ilk kez Masters finaline ulaştı.

Shaun'un gerçekleştirdiği maksimum serilerle The Masters tarihinde ki 397. yüzlük seriye ulaşıldı.Yarın karşı karşıya gelecek olan iki finalist arasında ki son üç maçı Neil Robertson kazandı.Higgins, Ronnie'yi 10-9 geçerek şampiyon olduğu 2006 yılından bu yana Masters'da dört kez ilk turda elenirken iki kez de çeyrek finalde kaybetti.Shaun maç sonu açıklamalarında şunları söyledi;

"Finale ulaştığım için oldukça mutluyum.Bugün çok iyi oynadığımı düşünüyorum.Oyunun taktik bölümünde de iyiydim.Zaten John'a karşı kazanmak istiyorsanız bunu her zaman yapmak zorundasınız.Elime geçen şanslarda iyi seriler ürettiğim için mutluyum, umarım yarın da bu şekilde oynayabilirim.John kesinlikle çok sağlam bir oyuncu, yenilmek nedir bilmiyor.Şu an rakibim Neil ve finallerde kaybetmedi.Tabi sıralama turnuvası finallerinde.Bunun yarın değişmesini umuyorum.

Şu an üç büyük turnuvayı kazanan yedi oyuncu ve ben yarın kazanırsam sekizinci olacağım.Ama sadece bunu düşünerek oynarsam şansım olmayabilir.Top top, frame frame maçı oynayacağım."


102-0 (86), 101-0 (101), 69-63 (69, 63), 25-84, 15-70, 122-8 (122),8-79 (59), 104-18 (100), 1-72 (72), 62-49 (55)

The Masters'da final maçının tüm gün yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Selamlar,İnfazure bide ronnie beni önleyebilirse demiş
    nefret etmem için bir sebep daha :D :D neilede helal olsun güzel kapak etmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Judd iyi oynar,severim ancak o demiş olduğu söz "Ronnie beni önleyebilirse..." biraz soğumama neden oldu.Bi de tebrik etmeyerek ayıp etmiş.

    Finalde açık söylemek gerekirse Murphy'yi tutuyorum.Neil bana soğuk geliyor pek kanım ısınmadı =))

    YanıtlaSil