22 Ocak 2012 Pazar

Finale Genel Bakış

The Masters'da final günü geldi.Yeni mekan beraberinde yeni finalistleri de getirdi.

Neil ve Shaun kariyerlerinin ilk Masters finaline ulaştılar.Neil Robertson'ın bugüne kadar TV finallerinde hiç kaybetmişliği yok, son olarak PTC8 finalinde Judd'ı 4-1 geçmişti.

Shaun turnuva başında çok keskin gözükmese de dün Higgins karşısında ortaya koyduğu oyun gerçekten çok iyiydi.Özellikle seri inşasında çok başarılı olması dikkat çekiciydi.Buna rağmen Higgins'in maçı karar frameine getirme şansı bulması daha da ilginçti.

İki oyuncunun profiline göz attığımızda Shaun'un kariyerinde ki eksik noktanın Masters olduğu görülebilir.Zaten oyuncu da turnuva başından beri bu noktaya dikkat çekiyor.Neil bu sezon büyük bir sıralama turnuvası kazanamadı ama iyi bir durumda.Sezonun şu ana kadar en çok yüzlük seri gerçekleştiren ismi.

Bu iki isim de şüphe yok ki şu an oldukça iyi durumdalar.Dün iki oyuncu da uzak mesafelerde engel tanımaz şekilde oynadılar.İkilinin şu ana kadar gerçekleştirdiği 12 maçta 7 kez kazanan Neil.Yani galibiyet sayıları da yakın.

Ancak Shaun'da her zaman daha ateşleyici daha öz güvenli bir oyuncu karakteri var.Bu özelliği onu bir adım öne çıkarıyor.Seyircinin favori oyuncuları finalde değil bu yüzden destekler de eşit olacaktır.Tahminim Murphy'nin şampiyonluğu yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder