28 Şubat 2011 Pazartesi

Ronnie'nin Ayrılığı Snookera Dokunmaz

Sözlerin sahibi bir snooker efsanesi olan Steve Davis.Kariyerinde altı dünya şampiyonluğu zaferi bulunduran The Nugget, snookerın en yetenekli çocuğu Rocket'in son dönemde yaşadıklarıyla ilgili The Independent'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Bu sezon katıldığı turnuvalardan World Open hariç hiç birinde ilk turdan ötesini göremeyen 35 yaşında ki oyuncu sıralamada da olukça gerilere düşmüş durumda.Snooker dünyasına ilk adımlarını attığı 17 yaşından bu yana sıralamada ki en kötü sezonunu geçiren Rocket 10. basamağa kadar gerilemiş durumda.

Babasının çıkmasıyla oyunun da toparlanacağı ümidi taşınan Rocket aksine daha da kötü bir forma girmiş durumda.Eski kız arkadaşı Jo ile ayrıldıktan sonra ailevi sorunları devam eden Ronnie çocuklarıyla oldukça sık vakit geçiriyor.Snooker efsanesi Steve Davis ise Rocket'in oyuna tekrar dahil olmasının, oyun içerisinde ki mücadele ruhunu tekrar kazanması halinde mümkün olabileceğine dikkat çekiyor.

"Eğer yarışmaktan keyif almıyorsanız, bu ciddi bir problemdir.Ronnie için de durum bu olmalı.Eğer turnuvalara katılmak ve onlarda yer almak fikrini taşımıyorsa işin çıkış noktası burası olur.Eğer bu isteği sonsuza kadar kaybettiyse ve yarışmak artık onun için itici bir güç değilse bu yolun sonu anlamına gelir."

"Mesele tek başına oyundan keyif almakta değil.Bugün Hendry hala mücadele ediyor, Williams öyle...Hendry geçen hafta 147'nin ardından kaybedince kendine oldukça kızmıştı.Onun bu kızgınlığı hala oyunu umursadığını gösteriyor.Ronnie maç öncesinde, sonunda ve devam ederken hep aynı şekilde davranıyor."

"Görünen o ki heyecanını kaybetmiş.Belki de kendini Dünya Şampiyonası öncesinde toparlayabilir.Daha önceleri spora veda etmekten bahsetmişti, eğer kendini oyundan bu şekilde mahrum ederse ortada bir ihtimal olduğu açık.Belki de oyunun içerisinde çok fazla bulundu.Neredeyse 8 yaşından beri snookerın içerisinde ve artık tükenmiş olabilir, bilemiyoruz."


Rocket'in snookerı bırakması halinde spor ile ilgili olabilecekler hakkında da konuşan 52 yaşında ki oyuncu, Shaun Murphy'nin açıklamalarına benzerlik gösteren sözler söyledi.

"Snookerı bırakmasının oyuna pek bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.Çok popüler bir isim olması da pek birşeyi değiştirmez diye düşünüyorum.Kimse bu spordan büyük değildir ve her ne olursa olsun snooker yoluna devam edecektir, yani onun spordan ayrılması snookera dokunmaz."

Kaynak

10 yorum:

  1. hiç kimse snooker dan büyük değil derken doğru söylemiş.Zaten ronnie yaptıklarıyla snooker tarihine geçmiş bir oyuncu.Ama snooker dan ayrılması durumunda snooker büyük kan kaybeder. ben ronnie sayesinde bilardo oynayama başladım , ronnie sayesinde Türkiyede insanlar snookeri tanımaya başladı.Çinde rokete sanki kendi milletindenmiş gibi sevgi gösteriyorlar.Adam çinde süper yıldız olmuş.Gelelim tv ye , tv yayınlı maç masasında ne zaman roketin maçı olsa tıklım tıklım.Davis iyi güzel oyuncu da kimse ronnie kadar yıldız deil snookerda

    YanıtlaSil
  2. Bunları söylerken Çini falan göz önüne aldı mı bilmiyorum açıkcası.Ama Almanya'da ki turnuva Davis'in dediklerini doğrular nitelikteydi ve aynı noktaya Mark Williams da değinmişti.Birleşik Krallık sınırları içerisinde ki turnuvalar da çok büyük bir etki yaratır mı?Sanmıyorum.

    Tabi bizlerin çoğu tv başında Ronnie'yi görüp bu spora ilgi duyduğumuz için bize öyle de geliyor olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Şimdi kimse kusura bakmasın ama Bitik olan davis ustanın kendisidir gelmiş kaç yaşına konuşuyo işte tamam geçen sene çeyrek finale çıktı wcde ama gazla çıktı bence, ronnie bırakırsa dokunmaz ha güleyim bari haha bıraksın bakalım ne oluyo brezilyada bile insanlar ronnieden konuşuyormuş snooker hakkında dediğiniz gibi çini söylemiyorum bile ronnie bu oyunu bıraksın salonlar dolmamaya başlar şimdi Davise giydirmek istemiyorum ama beyler tamam doğru snookerda kimse büyük değildir ama snookerı büyük yapan ronnie gibi büyük oyunculardır yanlışmıyım?

    YanıtlaSil
  4. Davis, Rocket'in şu an için yaşadığı sorunları bence iyi tespit etmiş gibi görünüyor.Rocket gerçekten çok büyük bir isim ve 2000'li yılların ilk 10 yılına damga vurmuş isim olarak da kabul edildi.Ama Steve Davis'in de ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu unutmayalım.Kariyerini kısadan gözden geçirmemiz bile yeterlidir...

    YanıtlaSil
  5. Sorunlar tespit ettiyse etti ayrıca davisin büyük oyuncu olduğu doğrudur kariyerinide biliyorum ama her şey kariyer değil bence örneğin rahmetli Paul Hunter kısacık kariyerinde herkeze ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi birde ben steve davisin zamanında yani 80lerde çok sağlam oyuncular olmadığı için ve oda bu oyunu çok iyi oynadığı için efsane olduğunu düşünyorum madem çok büyük bir efsane dominasyonunu yıllara yayabilirdi sade 80lerde kalmamalıydı

    YanıtlaSil
  6. Paul Hunter'da büyük oyunculuğunu oyun kalitesi ve kısa sürede kazandığı büyük başarılar ile gösterdi.Yani bir diğer bakışla kısa kariyerini konuşturdu.Ayrıca Hunter snooker dışında da oldukça popüler bir isimdi, magazin dünyası v.s olsun.

    Ayrıca o zamanlar iyi oyuncu yoktu demek yerine standartlar bugün ki kadar yukarıda değildi diyebiliriz sadece, bu da tüm spor dalları için çok normal bir durum zaten:)

    Son olarak, hemen her büyük oyuncu kariyerinin 9-10 yıllık döneminde büyük bir ağırlık koyar ve geri kalanında ise ikişer üçer kazanmaya devam eder.Ray Reardon'dan tut da Ronnie,Higgins'e kadar.

    YanıtlaSil
  7. Valla ronnienin sanki kariyerindeki son 15 yıl önceki yıllardan daha verimli gibi higgins ise hala kazanmaya devam ediyor bide standartın snookerda fazla bir önemi varmıki tabi oyun şimdiye çok yüksek bir düzeyde ama neyse bu konuyu uzatmayalım uzadıkça uzar benim 2 sorum var ilk sorum Steve Davis evlimi çünkü bir röportajında snookerı "sekse" tercih ederim demişti :)baya bi seviyo demekki davis amcamız bu oyunu :D 2.sorum teniste dünyanın en yetenekli oyuncuları bile koçla çalışıyor Federer, Nadal ve bir çok oyuncu snookerda bu durum yok sanırım ama bence olması lazım sence? Ronnieye reardon yapmış sanırım bi ara?

    YanıtlaSil
  8. Standarttan kasım şuydu; oyuncuların mücadelesi üst düzey gerçekten, son dakikaya kadar pes etmiyorlar.Güvenli vuruş kaliteleri oldukça yüksek, uzun mesafe potlarda ki başarılar ... diye uzar gider.

    Steve Davis bildiğim kadarıyla eşinden ayrılmıştı.Eşinden iki erkek çocuğu var 20 ve 18 yaşlarında.

    Koçluk konusunda ise şunları söyleyebilirim; genç oyuncuların koçları olduğunu düşünüyorum.Turnuvalara mental olarak hazırlanmalarında yardımcı oluyorlardır.Ray Reardon da Rocket'e daha çok bu tip bir yardımda bulunmuştu.Çok fazla ihtiyacı yoksa koça ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.Zaten oyuncular sürekli birbirleriyle antrenman halindeler ve kendilerini oyuna kolay adapte edebiliyorlar.

    YanıtlaSil
  9. Evet haklısın off şu rocket şu çin açığı kazansada herkez bi sussa :) şey Dennis Taylor muhteşem üçlüyü tamamladımı wc varda masters ve ukyi kazndımı

    YanıtlaSil
  10. Sorunu daha yeni fark ettim kusura bakma:) Hayır tamamlayamadı.Bildiğim kadarıyla D.Taylor'un WC ve Grand Prix'ten başka sıralama turnuvası zaferi yok.

    YanıtlaSil