23 Temmuz 2011 Cumartesi

Williams ve Bingham Finalde

Zorlu isimleri geçerek yarı finale ulaşan Bingham ve sıralamanın tepesinde yer alan isim Williams, Avustralya Açık finaline yükseldi.



İlk turda Ding, çeyrek finalde Mark Allen'ı eledikten sonra bugün yarı finalde Murphy'i geçmeyi başaran Bingham 16 yıllık profesyonel kariyerinde ki ilk sıralama turnuvası finaline ulaştı. Final yolunda ise rakibi Murphy'i 6-2 gibi açık farklı bir skorla geçti.

"Tüm çalışmaların sonunda amacına ulaştı.Benim en büyük başarım ve hayatım boyunca yapmak istediğim şeylerden biriydi.Umuyorum ki finalde iyi bir oyun oynayacağım.Bir ara 76. sıraya gerilemiştim ve neredeyse 90 oyuncunun olduğu turun dışında kalacaktım."

"Murphy bugün her zaman oynadığı gibi değildi.Güvenli vuruşları iyiydi ama frameleri kazanmak için bulduğu şansları değerlendiremedi.Onu böyle oynarken pek göremezsiniz."

Akşam seansında ise turnuvanın diğer sürpriz yarı finalisti Doherty ile Williams karşı karşıya geldi.Kariyerinde bir çok sıralama zaferi bulunan 42 yaşında ki oyuncu final için çıktığı maçta güçlü rakibi Mark Williams'a fazla direnemedi.Maçın başında oldukça iyi görünen ve Williams'ı yakından takip eden İrlandalı oyuncu 3-2'den sonra oyundan kopmaya başladı.Buna bağlı olarak güvenli vuruşlarda yaşadığı sıkıntılar ve basit toplarda yaptığı hatalar pahalıya mal oldu.

Williams 110 ve 106'lık iki serileriyle turnuvada ki yedinci yüzlük serisine ulaştı.Son olarak German Masters'da oynadığı finalde rakibi Selby'i 9-7 geçen Williams bu finalle beraber geçici sıralamada koltuğu kaptırdığı Selby'den yerini tekrar aldı.

"Zor bir maçtı, Ken fazla top kaçırmadı.Onu tekrar turnuvaların son aşamalarında görmek güzel.Bu yarı final sıralamada ihtiyaç duyduğu sıçramayı gerçekleştirmesine yarayabilir.Turnuvada iyi oynadığım ilk maçtan bu yana finali heyecanla bekliyorum, seyirciler harika, masalar harika...Finale gelmek kolay olmadı bu yüzden keyfini çıkaracağım.Muhtemelen bundan sonra çok fazla finalde yer alamayacağım."

Kariyerinde 18 sıralama zaferi bulunan Williams bu alanda ki final sayısını 27'ye yükseltti.İki oyuncu son olarak 2009 İskoçya Grand Prix'te karşı karşıya gelmişler ve maç Gallerli Williams'ın 5-0'lık üstünlüğü ile sona ermişti.

Final gününün yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder