1 Temmuz 2011 Cuma

Avustralya Açık Son 32

Australian Goldfields Open'da pazartesi günü başlayan ön elemeler dün sonuçlandı ve 18 Temmuz'da başlayacak turnuvanın son 32 eşleşmeleri belli oldu.


İlk iki gün raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

Ön elemelerin üçüncü gününde Antony Hamilton boynundan yaşadığı sıkıntı nedeniyle turnuvadan çekildi, ek olarak Steve Davis'in de turnuvadan çekilmesiyle, Pengfei ve Liam Highfield direk olarak bir üst tura yükseldiler.

Rory McLeod üçüncü turda Jimmy White 5-3 ile geçerken, iki hafta önce evlenen Ben Woollaston, Jamie Jones karşısında aynı skorla galip gelerek son 32 için kendine tek bir rakip bıraktı.

Matt Selt, Adrian Gunnell karşısında rahat bir şekilde 5-1 galip gelirken, Tom Ford genç oyuncu Lisowski karşısında 5-3 galip gelmeyi başardı.Tom Ford ile Lisowski PTC3 finalinde karşı karşıya gelmişler ve kazanan 4-0 ile Ford olmuştu.Hızlı oyunun bayraktarları arasında yer alan Tony Drago ise kısa süren maçta rakibi Scott MacKenzie'e 5-1 kaybeden taraf oldu.

Son 32'ye kalmak için mücadelenin başladığı dördüncü günde, uzun bir süreden beri yoklara oynayan Rick Walden rakibi Matt Selt'e 5-0 kaybederek son 32 şansını kullanamadı.Son tura kadar gelmeyi başaran Pengfei başa baş giden mücadele de Mark Davis 5-4 ile kaybederken, yaklaşık 5 saat süren Campbell-Mike Dunn mücadelesinde kazanan 5-4 ile İskoç Campbell oldu.

Bir önceki tur Jimmy White'ı geçen Rory McLeod son turda Milkins'i de geçerek son 32'ye ulaştı ve Peter Ebdon ile eşleşti ve şimdiden nası bir maç olacağı merakla beklenmekte.Ön elemelerin en başından maçlara başlayan ve son turda Liang Wenbo ile mücadele eden Ben Woollaston çok yaklaştığı ana tur şansını 5-3 mağlup olarak kaybederken, Drago'yu geçen Scott MacKenzie tecrübeli rakibi Ken Doherty'e 5-2 kaybetti.Steve Davis'in çekilmesiyle üst tura direk katılan Liam Highfield, Gallerli oyuncu Dale'e diş geçiremedi ve 5-3 mağlup oldu.Dale bu skorla son Dünya Şampiyonasın'da eşleştiği ve adeta hışmına uğradığı Ronnie O'Sullivan ile yeniden ilk turda eşleşti.

Alınan sonuçlar sonrasında oluşan son 32 eşleşmeleri ve wildcard oynayacak oyuncular şöyle;

John Higgins - Matthew Selt/Wildcard rakibi
Stephen Hendry - Martin Gould
Peter Ebdon - Rory McLeod
Shaun Murphy - Andrew Higginson
Allister Carter - Marcus Campbell
Mark Allen - Ryan Day
Jamie Cope - Tom Ford
Ding Junhui - Stuart Bingham
Mark Selby - Joe Perry
Judd Trump - Mark Davis
Matthew Stevens - Liang Wenbo
Stephen Maguire - Ken Doherty
Neil Robertson - Nigel Bond
Ronnie O'Sullivan - Dominic Dale
Graeme Dott - David Gilbert/Wildcard rakibi
Mark J Williams - Barry Pinches

Wildcard hakkı kazanan oyuncular ise Steve ve James Mifsud.

3 yorum:

  1. Selam genç yetenek Joel walkera ne oldu ses seda yok :D oyunumu bıraktı

    YanıtlaSil
  2. Kendisi halen amatör olduğu için ve Luca gibi bir wildcard hakkı da olmadığı için turnuvalarda yer alamıyor.PTC'ler de ve geçen sene World Open'da yer almıştı.World Open zaten bu sene patladı yerine yeni bir turnuva gelecek.Bakalım, bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
  3. Ronnie seçtiyse boşuna seçmemiştir herhalde yav :)

    YanıtlaSil