20 Temmuz 2011 Çarşamba

Avustralya Açık 3.Gün

Sürprizler eksik olmadığı Avustralya açık bugün de aynı şekilde devam etti.



İlk iki günde turnuvaya erken veda eden güçlü isimlerin arasına bugün yeni isimler eklendi.Dünya Kupası yorgunlarından Maguire, Ding, Matthew Stevens turnuva dışında kaldı.

Galler-Çin Dünya Kupası mücadelesinde karşı karşıya gelen Wenbo - Matthew Stevens ikilisi bugün bir kez daha karşı karşıya geldiler.Wenbo'nun 5-4'lük üstünlüğü ile sona eren mücadele de bir maksimum seri kaçtı.Çinli oyuncu Liang 15 kırmızı-siyah ile 120'ye ulaştıktan sonra sarı topta kendine snooker bırakınca maksimum kaçmış oldu.

Eski Dünya Şampiyonlarından Doherty, Maguire karşısında 5-2 galip gelirken, rahat bir galibiyet alan diğer isim Mark Williams oldu.Barry Pinches karşısında 5-2 galip gelen Gallerli oyuncu ikinci turda David Gilbert'in rakibi oldu.

Higgins karşısında gerçekleştirdiği harika geri dönüş ile dikkatleri üzerine çeken Selt, ilerleyişine bugün de devam etti.İskoç Hendry karşısında 5-1 galip gelen 26 yaşındaki oyuncu Shaun Murphy ile çeyrek final mücadelesi verecek.

Günün diğer sürpriz sonucu Bingham'dan geldi.Ding karşısında başarılı bir oyun ortaya koyan ve bir de yüzlük seri gerçekleştiren Bingham galibiyeti Dünya Şampiyonasında ki maça ithaf ederek "Güzel bir rövanş." olarak nitelendirdi.Hatırlayacağınız gibi Ding rakibini Dünya Şampiyonası ikinci tur maçında 12-9 geriden gelerek karar frameinde turnuva dışına itmişti.

Bingham galibiyetle ilgili şunları söyledi;

"Holt'u geçip ana tabloya kaldıktan sonra Facebook ve Twitter sayfalarımda intikamın güzel olacağını söylemiştim.Ding oynarken çekinmediğim oyunculardan biri ve performansım onunla oynarken daha iyi oluyor."

Tıpkı Carter gibi 3 haftadır evinden uzak olan diğer isim Mark Selby 3-0 geriye düştüğü maçta zor anlar yaşadı.4-0 geriye düşme tehlikesini yaşayan Selby, ardından gerçekleştirdiği geri dönüşle maçtan 5-3 galip ayrıldı ve sürprize yer vermedi.

"Joe ilk 3 framede ve bir de yarım frame harikaydı ve 4-0 geri düşebilirdim.Eğer bu gerçekleşseydi muhtemelen turnuva dışında kalmıştım.Ama kendimi tekrar oyunun içerisine sokmayı başardım.Seans arası benim için doğru Perry için yanlış zamana denk geldi.Dördüncü frame benim için önemliydi ve maç aradan sonra değişti."

Günün toplu sonuçları şöyle;

Mark J. Williams 5-2 Barry Pinches
Stephen Maguire 2-5 Ken Doherty
Mark Selby 5-3 Joe Perry
Matthew Stevens 4-5 Liang Wenbo
Matthew Selt 5-1 Stephen Hendry
Ding Junhui 2-5 Stuart Bingham

1 yorum:

  1. eurosport2 ye sahip olmadığım için canlı izleyemiyorum turnuvayı.Freddy49 un web sitesindeki kanalları da izleyemiyorum.Sizde durum nedir?.Başka link warmı bildiğin?.turnuvaya gelecek olursak,ilgi çok iyi bence Avusturalya çok iyi seçim olmuş.

    YanıtlaSil