17 Haziran 2011 Cuma

Uk Championship'e Düzenleme

Son zamanlarda bir çok turnuvada görmeye alıştığımız bazı değişiklikler bu kez Uk Championship'e uygulandı.Her ne kadar büyük turnuvalara dokunulmayacağı sözü verilse de bunun için geçerli bir sebep ortaya kondu.



Geride bıraktığımız son dört yılda Telford'da düzenlenen turnuva daha önceden kendisine ev sahipliği yapmış olan York'a taşındı.2001-2006 sezonlarda York'ta gerçekleştirilen Birleşik Krallık turnuvasında Ronnie O'Sullivan, Mark Williams, Ding Junhui gibi isimler şampiyonluk yakalmıştı.

Turnuvada gerçekleştirilen büyük değişiklik ise çoğu turnuva da olduğu gibi frame sayısı üzerinden gerçekleştirildi.Finale kadar en iyi 17 frame üzerinden gerçekleştirilen maçlar artık yarı finale kadar en iyi 11 frame üzerinden gerçekleştirilecek.Yarı final ve final ise daha önceden alışkın olduğumuz gibi en iyi 17 ve 19 frame üzerinden oynanmaya devam edecek.

İlk turlar için frame sayısının düşürülmesinde ki amaç ise tüm maçların televizyon yayınına yetiştirilmek istenmesi.Bundan önce tek masa formatıyla gerçekleştirilen turnuvanın masa sayısı da ikiye çıkarıldı.

3-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvanın son şampiyonu 9-5 geriden gelerek Mark Williams'ı mağlup etmeyi başaran John Higgins olmuştu.

3 yorum:

  1. Neyse iyi oldu Ronnie gününde olursa sıkılmadan işi bitirir :D

    YanıtlaSil
  2. bu olmamış hearn!!!.Büyük turnuvaların formatına dokunulmaması gerekirdi.Yakında wsc'ye de frameleri aşağıya çekerler :(

    YanıtlaSil
  3. Ben de bu konuda büyük bir hayal kırıklığına uğradım diyebilirim.Zaten gelir gelmez ilk işi büyük turnuvalara(Masters,WC,UK Champ.) dokunulmayacak demek olmuştu ama pek sözlerde durulmuyor gibi.Evet bugüne kadar çok fazla olumlu iş yaptılar ama Uk Championship bir Shanghai Masters ya da China Open değil format bu hale getirilemez.Şu ana kadar ki tepkiler de oldukça olumsuz, belki 1-2 kişi vardı buna sevinen.

    Birileri dün twitter'dan Ronnie'ye de sordu bu durumu, adam "what" yazdıktan sonra twitter'ı terketti.Oyuncuların da pek sevineceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil