7 Mayıs 2011 Cumartesi

Yılın Oyuncusu Higgins

World Snooker'ın Dünya Şampiyonası öncesinde duyurduğu ve bu yıl ilki düzenlenen "Yılın Oyuncuları" ödül töreni gerçekleştirildi.Gazeteciler, seyirciler dahil olmak üzere bir çok alanda ödül sahiplerini bulurken, yılın oyuncusu olarak seçilen isim son Dünya Şampiyonu Higgins oldu.



Dünya Şampiyonası öncesinde duyurulan Yılın Oyuncusu ödül törenin de ödüller sahiplerini buldu.Bir çok oyuncunun katılımıyla düzenlenen ödül töreninde, sezona yarısından itibaren katılan ve EPTC5'de şampiyonluk, EPTC6'da final, Uk Championship ve Welsh Open'da şampiyonluğun ardından son olarak Dünya Şampiyonasında'da şampiyonluk yaşayarak oldukça üst düzey bir performans gösteren Higgins yılın oyuncusu olarak seçildi.Higgins ödül sonrasında şunları söyledi;

"Yılın Oyuncusu olarak seçilmek beni onurlandırdı.Sezonu bu şekilde tamamlamış olmak harika.Dördüncü kez Dünya Şampiyonası kazanmak kariyerim için yeni bir rekor ve ümit ediyorum ki daha da çok şampiyonluk kazanabilirim."

Snooker gazetecileri tarafından seçilen yılın oyuncusu ödülünü ise yine aynı isim John Higgins aldı.

Snooker izleyicileri tarafından oylanan yılın oyuncusu ödülünü ise oyun tarzından ödün vermeden başarılara imza atarak, Çin Açık zaferi ve Dünya Şampiyonası finali ile gönüllere taht kuran 21 yaşında ki Judd Trump aldı.Judd 1.5 ay içerisinde gösterdiği muhteşem performans ile "Yılın Performansı" ödülüne de layık görüldü.

Snooker oyuncularının kendi aralarında seçtikleri yılın oyuncusu ise German Masters'da şampiyonluğa ulaşan ve sezonu 1 numara olarak kapayan Mark Williams oldu.

Bu sezon iki sıralamasında ana tur görmeyi başaran ve sezonu 52. sırada kapamayı başaran Jack Lisowski "Yılın Çaylağı" ödülüne layık görülürken, bu sezon ilk düzenlenen Sky Shoot-Out organizasyonunda geride olduğu maçın son saniyelerinde şans potu ile siyahı cebe göndererek rakibi Tony Drago'yu saf dışı bırakan Rory McLeod "Yılın Sihirli Anı" ödülüne hak kazanan isim oldu.

World Open'da gerçekleştirdiği 147 sonrasında bir çok kişinin eleştirisine maruz kalan Ronnie sezonun 147 kulübünde yer almayı başardı.Wels Open'da gerçekleştirdiği maksimum ile Ronnie'nin rekoruna ortak olan Hendry'de kulüp üyeleri arasında yer alırken tam liste ise Ronnie O'Sullivan, Stephen Hendry, Kurt Maflin, Barry Hawkins, Thanawat Thirapongpaiboon, Mark Williams, Rory McLeod şeklinde oluştu.

World Snooker ilk kez seçtiği oyunun efsaneleri bölümünde ise birden çok kez Dünya Şampiyonluğu yaşamış eski-yeni snooker oyuncularına yer verdi ve listede Joe Davis, Fred Davis, John Pulman, Ray Reardon, John Spencer, Alex Higgins, Steve Davis ve Stephen Hendry isimleri yer aldı.

4 yorum:

  1. Ronnie bu sezon ptclere katılırmı acaba steve petersla calısmam beni diğer oyuncular gibi hissettirecek demişti o zaman katılma ihtimali olur dimi

    YanıtlaSil
  2. bence yılın oyuncusu mark selby
    turnuva kazanamasa da yaptığı seriler ve çıkardığı maçlarla
    yılın oyuncusu olmayı hak etti

    YanıtlaSil
  3. Benim için bu isim Williams'tı ta ki Higgins WC'yi kazanana kadar.İyi bir çıkarttı gerçekten.

    Yılın balonuysa Shaun Murphy!

    YanıtlaSil
  4. :D:D kesinlikle bencede

    YanıtlaSil