21 Şubat 2011 Pazartesi

Ronnie'den Görevler

Snookerın en farklı yüzü olan Rocket geride bıraktığımız yılda düzenlenen ve bu yıl da yenisi düzenlenecek olan "Snooker Future Stars" organizasyonu için hazırlıklarına başladı.Geleceğin yıldızı adayı olmak için mücadele edecek oyuncuları ise masa üzerinde görevler bekliyor.



Bir önceki organizasyonda 16 yaşında ki Joel Walker'ı geleceğin yıldızı adayları arasından seçen Rocket yeni yıldızı bulmak içi hazırlıkları sürdürüyor.Oyuncuların uzun mesafe potlardan, güvenli vuruşlara, seri inşasından, ıstaka hakimiyetine kadar bir çok departmanda sınava tabi tutulduğu organizasyona bu sene de oldukça yoğun bir ilgi var ve 500'den fazla oyuncu katılımcı olarak yerini almış durumda.Organizasyonun geri kalan tüm bilgilerine blogun eski yazılarından ulaşabilirsiniz.Gelelim Rocket'in genç oyuncular için hazırladığı görevlere;

İlk sırada tabi ki de oyunun en önemli parçası olan snooker çözümü var ama puanlama usulüyle.Tam olarak aşağıda ki taslak ile durumu kavrayabiliriz.


Kahverengi topun arkasında bekleyen beyaz top ile üç hedef snooker çözümü belirlenmiş.Siyahın yanında bulunan kırmızı ile yapılan çözüm 50 puan, pembe ile çözüm ise 40 puan.Bir çok maçta gördüğümüz pakete giderek işi halletmek ise diğer iki vuruşa nispeten daha düşük bir puana sahip ve sadece 25 puan.

Bir diğer hedef ise bantlara bitişik üç kırmızıdan maksimum seriyi çıkartmak.Yani şöyle;


Burada ise hedef oyuncunun istediği bir kırmızıyla başlayarak 3 kırmızı içinde siyahla oynaması.Ardından ise masayı temizlemekte serbest.Eğer kırmızılardan biri kaçarsa ya da bir faul gerçekleşirse görev sona eriyor.Rocket de muhtemelen o sırada oynayan elemanı bu departmanda başarısız sayıyor.

Üçüncü sırada bekleyen hedef ise masa temizleme.Ama toplar tabi ki de antrenmanlarda görmeye alışık olduğumuz bir biçimde dizili.Üç kırmızı mavi ile pembe diğer üç kırmızı ise pembe ile siyah arasında yer alıyor.Bu kademede de amaç bir öncekinde olduğu gibi maksimum seriyi ya da mümkün olan en yüksek seriyi gerçekleştirmek.


Rocket ise organizasyonun bu bölümünün oldukça önemli olduğunu düşünüyor.

"Projenin en önemli kısımlarından biri bu.Görevleri maç tecrübelerimden esinlenerek hazırladım ve bu finalistleri bulmamıza yardımcı olacak.En zor bölüm ise üst noktalara ulaşmak için zorluk ile kabiliyet arasında ki dengeyi bulabilmek.Bu kısmın onlar için kolay olmasını istemiyorum.

Yarışmacılar şimdi mücadeleyi kazanmak için ne yapmak zorunda olduklarını görebilirler.Bunun onları şu anda olduğundan daha çok çalışmaya iteceğini umut ediyorum."


Riley Club'ın Uk içerisinde ki yerel kulüplerinden gelen 120 katılımcıyla beraber oyuncular testlere tabi tutulduktan sonra 8 finaliste inmiş olacak.Dünya Şampiyonası sırasında Sheffield'da düzenlenecek organizasyona 16 yaşından küçük olan herkes katılabiliyor.

11 yorum:

  1. Yav tamam geleceğin yıldızı iyi bir şeyde sen kendi geleceğine bak az da ben bişi sorucam şimdi örneğin turda olmayan bi snooker oyuncusu wsc elemelerine bir şekilde katılabilirmi

    YanıtlaSil
  2. Elemelere katılmayı düşünüyorsun sanırım.Bu seneye kadar böyle birşey mümkün değildi ancak QSchools adında bir organizasyon bu sene başlıyor.Ana tur oyuncusu olmayan amatör ya da prof. oyuncular QSchool turnuvalarında şampiyon olurlarsa bir sezon boyunca tüm turnuvalarda tur oyuncusu olarak mücadele edebiliyor.

    Tam detaylar burada; http://snookertr.blogspot.com/2010/09/yeni-yldzlar-snooker-q-school-dan.html

    YanıtlaSil
  3. Elemeye katılacak kadar bilsem katılmayı düşünürüm ama onun için gece gündüz snooker oynamam lazım ama aklımdanda geçmedide değil :):) ya sitenin sağ tarafında fotolar varya ya dennis taylor 1 kere final oynadı sanırım onuda kazandı hemen altındada jimmy whitein resmi var gördükçe üzülüyorum adama :)

    YanıtlaSil
  4. Şansın varsa Uk'e gitmek için git takıl orada ya :)) Masalar falan da iyidir :) Hepimiz üzülüyoruz.

    YanıtlaSil
  5. İnşallah allah hepimize nasip eder öyle bir şeyi
    Bir de bişi sorucam şimdi poolda türkiye şampiyonası düzenleniyor diye biliyorum 3 toptada olması lazım ama snooker yok bunun için çalışmalar filan varmı ya da olucakmı sence?

    YanıtlaSil
  6. Bi ara düzenlenmişti snooker ligide.2006-07 yıllarında sanırım.Daha sonra da tırtladı bu organizasyon, ya katılım bekledikleri gibi olmadı ya da her yerde oynayabilme şansının olmamasından dolayı vazgeçtiler.

    YanıtlaSil
  7. Vay be niye tırtlasınki ama dediğin gibi büyük ihtimal her yerde oynanılmamasından olabilir sence ronnie çine gidermi ?

    YanıtlaSil
  8. Ya şey düzcede masa yok değilmi :) dün bi bakarım demiştinde :)

    YanıtlaSil
  9. Evet kusura bakma yazmayı unuttum.Öğrenebildiğim kadarıyla yok ancak büyük bilardo salonlarına bi bak derim ben yine de.

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ederim yanlız ronniede kazıkcıymış bu testlerinde peki bu testlerde ısteka topunu istediği yere koyabiliyormu oyuncular

    YanıtlaSil
  11. Snooker çözümünde kahverengi arkasından çözmek zorunda.İkinci ve üçüncü görevlerde ise istediği yerden başlıyor muhtemelen.

    YanıtlaSil