21 Şubat 2011 Pazartesi

Sıralamada Son Durum

Snooker takviminin şubat ayında ki son turnuvası da sona erdi ve sıralama her zaman olduğu gibi yine değişikliğe uğradı.Önümüzde tam katılımlı iki, katılımcıları önceden belirlenmiş olan bir sıralama turnuvası kaldı ve ilk 16 için kıyasıya mücadele devam ediyor.



Sıralamanın güncellenmesinde üçüncü ve son turnuva olan Galler Açık ile beraber oyuncular için seçim listesi de değişmiş oldu.Peki kim kaç puan aldı ve ilk 16 nasıl değişti.

Bildiğiniz gibi Galler Açık öncesinde Marco Fu ilk 16'dan düşmüş ve yerini Mark King'e bırakmıştı ancak Galler'den sonra puan kesimiyle beraber Fu ilk 16'da ki yerini tekrar aldı.Ayrıca bu güncelleme Fu'yu Dünya Şampiyonasında olası bir ön eleme turunda yer almaktan da kurtardı.Marco Fu ilk 16'ya geri girerken düşen isim ise Mark King.

Son Dünya Şampiyonu Neil birinci sırada başladığı sezonda üçüncü sıraya kadar gerilemiş durumda ancak oyuncu ünvanı nedeniyle seri başı olarak listede kalmaya devam ediyor.Galler'in galibi Higgins 5 bin puanla en yakın rakibi Williams arasında ki farkı biraz açmayı başardı.

Bugüne kadar hiç yakalamadığı şekilde bir istikrar yakalayan Ronnie ise düzenli olarak ilk turda elenmenin getirdiği ödülü(!) aldı ve turnuva öncesinde yer aldığı dokuzunculuktan, onunculuğa kapağı attı.Graeme Dott ile yerleri değişen Rocket bu hızla devam ederse sezonu 12. sırada tamamlayabilir.

Almanya'da ki finalin üzerine burada ki yarı finalini de ekleyen Mark Selby ise Neil Robertson'ın dibine yapışmış durumda.Efsane Hendry ise fena geçirmediği turnuvada işine yarayacak puanı alarak 13. sırada ki yerini sağlamlaştırmış gibi görünüyor.

Sıralamanın son haline Sıralama sayfasından ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. hendry top 16 dan düşer diyordum.Mutluyum ki hala top 16 da.Roket bu sezon hiç bir şey yapmadı (world open hariç-orda robertson insan üstüydü lol :D).Büyük umutlar artık çin açıka ve wsc ye

    YanıtlaSil
  2. Evet ben de öyle demiştim 2011'e dair tahminler konusunda o tahminim de patlayacak gibi.:)

    YanıtlaSil