3 Şubat 2011 Perşembe

Öğlen Seansından Kısa Özet

Dört maçın oynandığı öğlen seansında Shoot-Out şampiyonu Bond aynı formunu buraya yansıtamazken, Mark Allen tecrübeli rakibi Joe Swail karşısında kayboldu ve turnuvaya kendisi için ilk günden veda dedi.

Mark Allen ne zaman bir sıralama turnuvası finaline yükselecek?


Nigel Bond dişli bir rakip olan Mark Selby ile karşı karşıya geldiği günde o kadar silik bir görüntü verdi ki elenmemesi sürpriz olacaktı.Mark Selby'nin rakibine bir çok kez şans tanımasına rağmen en basit vuruşlarda dahi hata yaptığı gözlenen Bond maçı 5-1 kaybederek turnuva dışında kaldı.

Günün sürpriz sayılabilecek ilk sonucu ise Mark Allen-Joe Swail mücadelesinden geldi.The Masters'da ki yüksek formunun ardından beklentileri daha da yükselten Kuzey İrlandalı Allen, sürekli geriye düşüp eşitliği yakaladığı maçta 3-3'ten sonrasını getiremedi.Rakibi karşısında 5-3 mağlup olan Allen sıralama turnuvası zaferine ulaşmak için bir başka turnuvayı beklemek zorunda kalmış oldu.Joe Swail son sıralama turnuvası finalini 2009 yılında ki Galler Açık turnuvasında oynamıştı.

Graeme Dott ise 17 yaşında ki Tayland'lı rakibi karşısında oldukça rahat bir maç çıkardı.Üst üste dört frame kazandıktan sonra seans arasına girildi ve dönüşte ki ilk framei genç oyuncu kazanarak durumu 4-1'e taşıdı.Ancak tecrübeli rakibine karşı koymak için yeterli oyunu ortaya koyamayınca 5-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Seansın diğer maçı ise Higginson ile Ebdon arasında gerçekleştirildi.Masters'da fena gözükmeyen ancak Shoot-Out'ta kendi oyun tarzının dışında olduğundan olsa gerek başarısız olan Ebdon rakibine üstünlük kurmayı başardı.5-3 galip gelmeyi başaran eski Dünya Şampiyonu son 16 maçında Ding Junhui ile karşı karşıya gelecek.

Bu sırada pasaportunu kaybettiği için turnuvaya katılıp katılmayacağı belli olmayan Neil Robertson ise pasaportuna ulaştı ve turnuvaya katılım gösterebilecek.Seansın toplu sonuçları şöyle;

Mark Selby 5-1 Nigel Bond
Graeme Dott 5-1 Thanawat Thirapongpaiboon
Mark Allen 3-5 Joe Swail
Peter Ebdon 5-3 Andrew Higginson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder