11 Aralık 2010 Cumartesi

Higgins Bildiğimiz Gibi

Uk Championship'in ilk finalisti bugün gerçekleştirilen yarı final maçıyla belli oldu.Geçtiğimiz sezon unutulmaz bir yarı final maçıyla finale yükselen Higgins bu sezon ise rahat bir şekilde finale adını yazdırdı.



Kariyerinin beşinci Uk Championship finaline ulaşan Higgins, genç rakibi karşısında fazla zorlanmadan maçı kontrol etti.İlk seansı geriden takip ederek gelse de ikinci seansta toparlamasını iyi bilen İskoç oyuncu sıralamada eski konumuna dönmeyi de büyük ölçüde garantiledi.Aslına bakacak olursak, ikinci seansın açılışında Mark Allen'ın kaçırdığı siyah oyunu tersine çevirdi.46'lık serisine 65'le cevap veren Higgins hem öne geçti hem de mental olarak kontrolü eline aldı.

Higgins daha önce 98-2000 yıllarında oynadığı finallerden zaferle dönmüş, 96 yılında ve geçtiğimiz sezon da ise mağlup olarak kupadan mahrum kalmıştı.Higgins'in rakibi yarın gerçekleştirilecek Mark Williams-Shaun Murphy mücadelesinden sonra belli olacak.

Hggins maç sonunda bulunduğu konumla ilgili olarak şunları söyledi;"Şu an bir peri masalı yaşadığım konusuna katılıyorum.Döner dönmez katıldığım PTC'yi kazanmak ve bu turnuvada gerçekleştirdiklerim harika.Geri dönmüş olmak harika."

Olası bir Mark Williams eşleşmesi ile ilgili olarak "Mark ve ben 10 sene önce bir finalde karşılaşmıştık.O zamanlar ikimizde daha zindeydik, saçlarımız daha fazlaydı ve yüzümüzde daha az çizgiler vardı.Ancak ikimizde halen iyi durumdayız.Mark oyunun gördüğü en iyi oyunculardan biri." değerlendirmesinde bulunan Higgins, Shaun ve Williams arasında ki yarı final maçı ile ilgili olarak ise; "Shaun yeni nesil bir oyuncu ve her topu pot yapabileceğini düşünüyor bu yüzden ilginç bir maç olacağı kesin.Mark bu hafta her maça büyük favori olarak çıktı ancak bu kez Murphy ön planda ve bunun Mark'a yardımcı olabileceğini düşünüyorum.Bu Williams'ın üzerinden baskıyı alabilir ancak çok yakın bir maç olacağı kesin." diyerek görüşünü dile getirdi.

Finalde tecrübeli rakibine ikinci seansta diş geçiremeyen İrlandalı genç oyuncu Allen, "John yakın giden maçlarda ne kadar iyi olduğunu gösterdi ve ben de burada bir şeyler öğrendim.Bu gece ilk framein anlamı oldukça büyüktü.Tüm dikkatimi siyaha verdiğimde 5-4 öne geçmek yerine geri düşebileceğimi biliyordum.John'ı finalde yenebilecek kimseyi görmüyorum." sözleriyle rakibinden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Turnuvanın son yarı final mücadelesi bugün 15.30 ve 21.00 saatlerinde Mark Williams ve Shaun Murphy arasında gerçekleştirilecek.

4 yorum:

  1. higgins dün akiam çok iyi bir hava yakaladı.. williams bu gün banko alır diye tahmin ediyorum.. çok zevkli bir final izleyeceğiz gibime geliyor.. hatta finalde benim tahminlerimne göre özellikle higgins'den bi 147 izleyebilmek olası gibime geliyor.. 2 oyuncuda çok formunda gerçektende.. finali sabırsızlıkla bekliyom.. :))

    YanıtlaSil
  2. Evet Samet tam dediğin gibi.MJ'in finale gelmesi durumunda harika olacaktır ki şu anda da önde götürüyor maçı.Higgins, Stephen Lee maçı haricinde kendini zorlamadan finale geldi diyebiliriz.Büyük oyuncu vesselam :)

    YanıtlaSil
  3. Williams çok zorlandı valla.. bian gitti dedim ama bala mala kazandı.. yarın çok çekişmeli bi gün olacak.. çerezleri ve biraları şimdiden hazırlamak lazım :)))

    YanıtlaSil
  4. :)) Shaun'ın bal şansı yanında değildi bu gece.Güzel maçtı :))Higgins'te bu finali istiyordu zaten.

    YanıtlaSil