23 Temmuz 2010 Cuma

Snooker Türkiye: Eirian Williams Röportajı


Daha önceden de belirttiğim gibi bundan sonra snookerın ünlü isimleriyle röportajlar yapacağız.Bunlardan ilki Türk snooker oyuncusu Muhammed Leysi ile olurken diğeri snookerın sevilen yüzlerinden MC Rob Walker'dı.(Rob Walker Röportajı / Muhammed Leysi Röportajı)

Sırada ki isim ise yine snookerın önemli isimlerinden biri.Bir çoğumuz onu tanıyoruz.Kendisi fotoğrafta gördüğünüz Eirian Williams.Snookerın en önemli hakemlerinden biri.Kendisiyle kısa bir soru-cevap gerçekleştirdim.Facebook üzerinden iletişime geçtiğim Eirian Williams'a sorularımıza cevap verdiği için tekradan teşekkür ediyoruz.

Meslek hayatına polis memuru olarak başlayan Williams, 3 Kasım 1955 tarihinde dünyaya geldi.Aslen Gallerli olan Eirian Williams polis memuru olarak başladığı meslek hayatını snooker hakemi olarak devam ettiriyor.


1991 yılında profesyonel hakemliğe başlayan Gallerli kariyerinde bir çok sıralama turnuvası finali gördü.Kariyerinin ilk sıralama turnuvası finalini 1998 yılında kendi ülkesinde düzenlenen Galler Açık'ta yönetti.Paul Hunter'in, John Higgins'i 9-5 ile geçtiği maçla başlayan parlak kariyer daha sonrasında hızla devam etti.Dünya Şampiyonası, Uk Championship, The Masters, Grand Prix, Welsh Open gibi turnuvalarda final yöneten Williams hakemlik kariyerine başarılı bir şekilde devam ediyor.Geçelim Eirian Williams ile kısa sohbetimize.

Öncelikle snookerın önemli isimleriyle buluşmak snookerın yeni yeni popülerleştiği ülkemizde çok önemli.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum ve başlıyorum.Düzenli olarak snooker oynuyor musunuz?
Çok sık oynadığımı söyleyemem.Stephen Hendry gibi bu işin nasıl yapıldığını gösteren insanları görünce bu işten caydım diyebilirim.

Peki bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz en yüksek seriniz nedir?
Snookerı oynadığım zamanlarda gerçekleştirdiğim en yüksek serim sadece 49.

Bugüne kadar bir çok maç yönettiniz.Bunlardan birisini en iyi olarak seçecek olsanız hangisini seçerdiniz?
Bugüne kadar bir çok muhteşem maç yönettim ama sanırım en mükemmeli 2006-2007 sezonunda ki Masters finaliydi.John Higgins, Ronnie O'Sullivan'ı son siyahta 10-9 ile geçmeyi başarmıştı ve 64'lük masa temizlemesi harikaydı.

Peki, bir maçta başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şey nedir?
En büyük korkum zor bir pembeyi tekrar yerine koymaya çalışırken elimden düşürmem ve ardından kırmızıların etrafa saçılması.

Kariyerinize ne zaman ve nasıl başladınız?
1981 yılında snooker hakemliğine başladım.İlk zamanlar amatör olarak devam eden kariyerim de 1991 yılında profesyonel olmayı başardım.Gerisini ise biliyorsunuz.

Snookerda değiştirmek istediğiniz ya da snookera eklemek istediğiniz kural var mı?
Şu anda geçerli olan kuralların hepsi tam olarak yerli yerinde bu yüzden büyük bir değişikliğe ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum.

Son olarak, maçlarını yönetirken eğlendiğiniz bir snooker oyuncusu var mı?
Bugüne kadar bir çok oyuncunun maçını yönettim ve hepsiyle de eğlendim.Şu anda tek bir isim vermem uygun olmayacağı için oyuncuların hepsini seçiyorum.

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyoruz.Türkiye'de ki snooker izleyicileri sizi uzun yıllar daha masa başında görevinizi yaparken görmek istiyor.

1 yorum:

  1. gercekten guzel bir roportaj olmus.en yuksek seriside 49 mus bence fena degil :)

    YanıtlaSil