1 Şubat 2010 Pazartesi

Welsh Open'dan Akılda Kalanlar



Welsh Open 2010 dün oynanan final mücadelesiyle sona erdi.Turnuva da ikinci kez şampiyonluk kazanan Higgins ayrıca turnuvanın en yüksek serisini de gerçekleştirdi ve bu ödülün de sahibi oldu.

Geçen sezondan beri sürekli artarak giden ritminden birşeyler kaybetmemiş Higgins.The Masters'a erken veda etmesi sanırım iyi oldu kendisi için.Çünkü orada kendini çokca turnuvaya vermesi ve zaten sürekli yüksek tutmaya çalıştığı formunu orada daha da çok korumaya çalışması kendisini ileride daha büyük bir düşüşe geçirebilirdi.Evet The Masters çok önemli bir turnuva ancak seneye de kazanılabilir.

Turnuvanın yüzlük seri raporuna baktığımızda gerçekleştirilen 23 yüzlük serinin yedisinin Higgins'ten geldiğini görüyoruz.Bunlar arasında en yüksek iki seri olan 138 ve 137 bulunuyor.Şaşırtıcı olan ise çok iyi seri inşacısı ve dünyanın en çok yüzlük seri yapan ikinci oyuncusu olan Rocket'in bu turnuva da sadece tek yüzlük seri yapmış olması.O da 147'ye giderken kaçırdığı yeşille yarım bıraktığı serisi.Yüzlük seri açısından iyi bir turnuva diyebiliriz.

Bir diğer konu ise sıralama.John Higgins en yakın rakibi Ronnie O'Sullivan'ı yarı finalde geçip şampiyon olarak kendisinden 1800 puan fazla kazandı ve puan farkını açmış oldu.Birincilik matematiksel olarak garantilenmedi.Zaten Higgins'te çoğu röportajında buna değindi.Ronnie'nin Çin Açığı ve Dünya Şampiyonluğunu kazanabileceğini söylemişti.Kalan iki turnuvayı kazanan aynı kişi olursa 17 bin sıralama puanı daha kazanacak.

Turnuva eşleşmelerine de biraz değinmeden olmayacak gibi.Ana tablonun altı ve üstü arasında dağlar kadar fark vardı.Alt taraf birbirini kırıp geçirecek oyuncularla doluyken, üst kısımda çokta formda olmayan oyuncular yer aldı.Nitekim finalde de alt taraftan gelen yoğun mücadelenin etkisi maçın kısa sürede noktalanmasına sebep oldu.



Yaşanan bir kaç süpriz vardı onlarada değinelim.Ding'in elenmiş olması büyük bir süprizdi.Bu sezona iyi başladı ancak yine bir düşüş içerisinde.Aynı şekilde Neil Robertson'da bu sezon fena değil ancak turnuva da Ali Carter'a elendi.Carter hiç formda değil ve Neil son Masters'a da bakarsak gayet iyi durumdaydı.Peter Ebdon'un Barry Hawkins'e ilk turda kaybetmesi en şaşırtıcı olanlardan biriydi.Normal şartlarda bile geçmesi gereken bir turda kaybetti Ebdon.Turnuvanın en dikkat çeken isimlerinden biri Tonny Drago oldu.Süratli oyunu ile Ryan Day'i az daha eliyordu.Kendisinin Ronnie O'Sullivan'la karşılaşmasını isterdim.

Turnuvadan akılda kalanlar da beynimize kazınmış ve yıllarca hatırlayacağımız sahneler ise Ronnie-Mark Allen maçındaydı.İlk denemesinde 11 kırmızı-siyah ile devam ederken aslında çokta uygun olan masada orta cebin ağzından dönen kırmızıyla kaçan maksimum.İkinci deneme ise gerçekten akıllara zarardı.Öyle vuruşlar oldu ki ağzımızı açarak izledik kimilerini.(147 denemelerini buradan izleyebilirsiniz.)
Yeşile kadar harika giden Ronnie o kadar basit bir yeşili kaçırdı ki anlatılmaz.Eğer burada bir maksimum gelseydi Rocket tekrardan 147 rekorunu eline geçirmiş olacaktı.
Uzun zamandır düşüş içerisinde olan Stephen Maguire biraz toplanma belirtileri gösterdi bu turnuvada.Bakalım bu Çin Açık'a nasıl yansıyacak?
Akılda kalan deyince akla bir diğer çift geliyor.Rocket'in Jamie Cope'u 5-0'la geçtiği maç sadece 55 dakika sürerken, Mark Williams'ın eski finalistlerden Andrew Higginson'u 5-0 yendiği maç 60 dakika sürdü.



Dominic Dale 2 sene önce Selby'nin gerçekleştirdiği Sport Relief kampanyası için snooker masası etrafında 1 millik bir dönüş gerçekleştirdi.Toplamda 113 tur ile koşusunu tamamlayan Dale temsili kupacığıyla beraberde objektiflere poz vermekten geri kalmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder