8 Şubat 2010 Pazartesi

Doğu-Batı Mücadelesinde Kazanan Ding!



Çinin en ünlü oyuncusu Ding Junhui ve 90'lı yılların efsanesi Stephen Hendry'nin karşı karşıya geldiği East v West Challenge'da kazanan Ding Junhui oldu.

Pekin'de bulunan Olympic Gymnastic Arena'da düzenlenen maç en iyi 25 frame üzerinden gerçekleştirildi.Maçın galibi 13-6 ile kazanan Ding olurken maç sonunda şunları söyledi:

"Bu maçta ki amacım eğlenmek ve izleyicileri eğlendirmekti ve bu yüzden üzerimde hiç baskı yoktu."

Stephen Hendry ise "Ding gerçekten çok iyi oynadı.Hayal kırıklığı yaşadığım nokta elime geçen fırsatları Ding'e vermiş olmam.Dünya üzerinde nerede maç yaptığımız önemli değil.İster UK'de olsun istersen kendi evinizde seyiricinizin önünde olsun, önemli olan büyük oyunculara kolay şans tanımamanızdır.Ve Ding şu anda büyük bir oyuncu." diyerek Ding'in kabiliyetine ve oyun tarzına vurgu yapmış oldu.



Maça gelecek olursak, maçın açılış gününü Stephen Hendry 10-2 ile geride kapattı ve Ding'den 70,112,87,82,103,96 gibi yüksek seriler geldi.Maçın üçüncü seansında Hendry geri dönüş için biraz çabaladı ve 4-2 ile üstünlük sağladı ancak 12-6'ya gelmiş olan skorda Ding'e sadece bir frame yetiyordu.
19. oyuna gelindiğinde Ding 52'lik seri ile rakibine geri dönüş için fırsat vermedi ve Doğu-Batı mücadelesinde kazanan taraf oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder