3 Aralık 2013 Salı

UK Championship Tüm Hızıyla Devam Ediyor




  Sezonun en prestijli turnuvalarından biri olan UK Championship'de 2. ve 3.Tur maçları bugün oynanan 12 maç ile devam etti. Büyük favorilerin takılmadan yoluna devam ettiği günde, Neil Robertson ve Judd Trump'ın göze çarpan performansları vardı.


  Sabah seansında oynanan maçlarda, rakiplerine oranla ağır favori olan Joe Perry, Barry Hawkins ve Stuart Bingham maçlarını kazanmayı başardılar. Sabah seansının son maçında ise, ilk iki turda da büyük sürprizler yaparak güçlü rakiplerini saf dışı bırakan amatör oyuncu Mitchell Travis, yine kendisine nazaran daha güçlü ve tecrbübeli olan Norveçli oyuncu Kurt Maflin'i mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

  Öğle seansında Mark Selby, Neil Robertson, Shaun Murphy ve John Higgins sahne aldı. Mark Selby hariç diğer oyuncular maçlarını zorlanmadan kazanmayı başarırken, Neil Robertson'ın gösterdiği keskin performans dikkatlerden kaçmadı. Tian Peng Fei karşısında ilk seansı 3-1'lik skor ile geride kapatan Selby, kötü oynasa da rakibinin malum hatalarını iyi değerlendirdi ve bu turnuvadaki ünvanını korumak için bir adım daha attı.

  Akşam seansında tüm gözler Ronnie O'Sullivan ve Judd Trump'ın üzerindeydi. Beklenenden daha iyi bir performans sergileyen Trump, rakibi Xiao Guodong'a göz açtırmadı ve maçını 6-1'lik skor ile kazandı. Ronnie ise, çok fazla vites yükseltme ihtiyacı hissetmediği maçta Adam Duffy'i 6-3 ile mağlup etmeyi başardı. Diğer çekişmeli iki maçta ise gergin anlar yaşandı. Yaşadığı hastalığın üzerine Snooker'a daha fazla tutunan ve bu turnuva ile performansı üst seviyeye ulaşan Allister Carter, Graeme Dott'a mağlup oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder