29 Aralık 2013 Pazar

Furkan Kınlı'dan Sezonun En'leri





Sezonun En Başarılı Oyuncusu: Ding Junhui

Tur'a katıldığı ilk günden bu yana en başarılı sezonunu geçiren Çinli yetenek, bu sezon oynadığı 4 finalin 3'ünü kazanmayı başardı. Geçen sezonlarda kendisinin en büyük problemi olarak belirttiğimiz büyük maçları kazanamama sorununu da aşmış gözüküyor. Önümüzdeki sene için de, zirvede kalmak için en güçlü adaylardan biri Ding Junhui.

Diğer Adaylar:
Neil Robertson
Mark Allen


Sezonun En Çok Puan Toplayan Oyuncusu: Neil Robertson

Neredeyse katıldığı tüm turnuvalarda üst turlarda yer almayı başardı. Sadece buyıl 6 tane final oynadı. Bunların 2'sini kazanmayı başardı. Bu sezon özelinde, hedef turnuvası UK Championship'i çok iyi bir performans ile kazanmayı başardı. Şu anda 33360 puan ile yıl içerisinde en çok sıralama puanı kazanan oyuncusu oldu. %82'lik maç kazanma yüzdesi de Neil Robertson'ın önemli işler yaptığının kanıtı olarak gösterilebilir.

(1. Ding Junhui %84.9, 2. Neil Robertson %82.0, 3. Mark Allen %80.5)

Diğer Adaylar:
Ding Junhui 32360
Mark Selby 28620


Sezonun Hayal Kırıklığı Yaratan Oyuncusu: Judd Trump

2011 WSC ile spotlar altındaki kariyerine hızlı bir başlangıç yaparak UK Championship'te final gören Trump, bu sezon takipçilerine çoğu kez saç baş yoldurttu. Birçok maçı, konsantrasyon ve antrenman eksikliği yüzünden kaybeden genç yıldız, çoğu zaman da turnuva seçerek mücadele etti. Bunun en büyük kanıtı ise, sezon başında 2.lik -belki de 1.lik- kovalarken, önümüzdeki yılda ilk-10 oyuncu arasındaki yerini kaybetmemek için mücadele edecek olması oldu. Yılın sonuna doğru yaptığı maksimum seri ile bir tutam olsun sevenlerini mutlu etti.

Diğer Adaylar:
Shaun Murphy
John Higgins


Sezonun Bilinmezlikler İçindeki Oyuncusu: Ronnie O'Sullivan

Herkesin tahmin edeceği gibi, bu sıfatı turda taşıyabilecek en uygun isim Rocket. Her turnuva öncesinde "acaba bu sefer katılacak mı?" düşüncesi ile tüm sosyal mecraları kurcalatan süperstar isim, bu yıl içerisinde bir PTC etabı ve bir de özel bir turnuvayı kazanmayı başardı. Emeklilik konusundaki belirsiz tavrı ile de Ronnie O'Sullivan'ı bu sıfatla niteleyebiliriz.

Diğer Adaylar:
Robert Milkins
Stephen Maguire


Sezonun En Heyecanlı Maçı: UK Championship Finali: Neil Robertson 10-7 Mark Selby

Ana Tur'un en önemli ikinci turnuvasının final maçında 5-1'lik skor ile geriye düşseniz ne hissedersiniz? Özgüven kaybı, hırs, kasların sinirlerin önüne geçmesi.. Liste daha çok uzar. Ama Avustralyalı Dünya 1 numarası Neil Robertson için, herşey bitmemişti. Arka arkaya alınan frameler, masada geçirilen uzun süreler.. O ölümcül skordan geri dönebilmek için yapılması gereken en önemli işlerdi. Neil yaptı. 10-7'lik skor ile şampiyon oldu.

Diğer Adaylar:
International Championship: Ding Junhui 10-9 Marco Fu
UK Championship Round 2: Stephen Maguire 6-5 Luca Brecel


Sezonun En Önemli Olayı: Üçlü Taç: Neil Robertson

Her snooker oyuncusunun hayalidir, Ana Tur'un en önemli 3 turnuvasını da müzesine götürebilmiş olmak. Tarihte bunu başaran oyuncu sayısı iki elin parmaklarını geçmez iken, Neil Robertson'ın müthiş bir geri dönüş ile Alex Higgins, Steve Davis, Ronnie O'Sullivan gibi efsanelerin arasına ismini yazdırması, -tabiki de- sezonun en önemli olayı olmayı başardı. Murphy, Selby, Ding ve Allen gibi kendi jenerasyonu içerisinden bunu başaran ilk oyuncu olması da olayı daha bir özel kılıyor.

Diğer Adaylar:
WSC Şampiyonluğu: Ronnie O'Sullivan
100. Maksimum Seri: Mark Selby


Sezonun En Önemli Tartışması: Ronnie O'Sullivan'ın Tweetleri

Yaptığı her hareketler olay olabilmeyi başaran bir oyuncu olan Ronnie O'Sullivan, gerek emekliliği hakkındaki, gerek Tur'daki diğer rakipleri hakkında yorumları, gerekse de Stephen Lee'nin davasının ardından attığı tweetler ile gündeme bomba gibi düşmüştü.

Diğer Adaylar:
Sıralama Puanı Sisteminin Değişmesi
Muhtemel Vuruş Süresi Uygulaması


Sezonun Heyecan Veren Genç Oyuncusu: Michael White

Özellikle sezonun ilk yarısında gösterdiği müthiş performans ile, Britanya'nın yeni prensi ilan edilmişti. Büyük oyuncuları elemeyi başardı o dönem içerisinde. Yılın sonuna doğru elemeleri geçememeye başlasa da yeteneği ve masa üzerindeki hakimiyeti ile aklımızın bir köşesine yer etmeyi başardı.

Diğer Adaylar:
Joel Walker
Zhang Anda


Sezonun Hayal Kırıklığı Yaratan Genç Oyuncusu: Luca Brecel

Orta Avrupa'nın son yıllarda çıkardığı en önemli genç yetenek olan Luca Brecel, şöhretin ve paranın getirdiği şeyleri, oyunu ile dengelemeyi başaramadı. Yılın büyük bölümünü boş geçirdi. Gençlik hevesleri ile muhtemel bir müthiş kariyeri de çöpe atmanın eşiğinde.

Diğer Adaylar:
Sean O'Sullivan
Thannawat Tirapongpaiboon


Sezonun En Sportmen Oyuncusu: Ricky Walden

Söylenecek söz yok. Sadece videonun sonunu izleyin.

Diğer Adaylar:
Yok

1 yorum: