4 Mayıs 2013 Cumartesi

Ronnie Finalde

Son şampiyon, en yetenekli, dahi... Ronnie O'Sullivan beşinci kez finalde.



Dünya Şampiyonasında ilk finalist belli oldu.Eşleşme belli olduğundan bu yana büyük heyecan taşıyan maçta Ronnie 17-11 galip gelerek beşinci kez Dünya Şampiyonası finaline yükseldi.Daha önce çıktığı dört finali kaybetmemiş olan Ronnie'nin rakibi bu akşam seansından sonra belli olacak.

Maçın son seansına 14-10 önde başlayan Rocket uzun potlarda ki başarısını da işe katarak ilk iki frame'i aldı ve skoru 16-10'a taşıdı.Ardından Judd iyi bir cevap verdi ancak Ronnie işi mini seans arasına bırakmadan maçı 17-11 galip bitirmeyi başardı.Ronnie bu seansta da açılış frameini kazandı ve turnuva başından beri oynadığı tüm seanslarda ki açılış framelerini kazanmış oldu.

Rocket daha önce gerçekleştirdiği dört finalde sırasıyla Higgins, Dott ve Carter(iki kez)'ı geçmişti.Ronnie bu yıl şampiyon olduğu taktirde geçtiğimiz yıl kırdığı en yaşlı Dünya Şampiyonu unvanını geliştirmiş olacak.Ayrıca Rocket'in bu yıl şampiyon olması üst üste şampiyonluk yaşayan iki oyuncu olan Steve Davis ve Hendry'nin yanına da adını yazdırması anlamına geliyor.

Rocket'in maç sonu açıklamaları şöyle;

"Burada yeni bir final hakkında konuşuyor olmak sürpriz oldu.İkimiz de en iyimizi oynamadık çünkü tansiyonu yüksek bir maçtı.Bazen insanları hayal kırıklığına uğratan şeyler söyleyebiliyorum ama beni sevenler daima arkamdalar çünkü en iyimi ortaya koyduğumun farkındalar.Asla, asla diyemezsiniz.Barry oyunda sürekli değişiklikler yapıyor ve beni çağırırsa neler olup biteceğini göreceğiz.Bir kaç PTC'de yer alabilirim.Çünkü baskının olmadığı bir ortamda keyif alarak oynama şansı var.

Eski kız arkadaşım beni adeta delirtiyordu.Yeni kitabım Ekim ayında çıkıyor ve neler olup bittiğini zaten orada öğreneceksiniz.Son 3-4 yıl hiç kolay geçmedi.Avukatlara 250 bin £'a yakın para ödedim.İnsanlar benim milyonlarımın olduğunu söylüyorlar biliyorum ama ben de bu paranın nereye gittiğini bilmiyorum.

Ricky ve Barry bu yıl turnuva kazandılar ve herkes herkese yenebilecek kapasitede."


Finalin diğer ismi ise gece saatlerinde belli oldu.Hawkins, Walden karşısında harika bir geri dönüşe imza atarak kariyeri için en unutulmaz işe imza attı.Sabah seansında 12-8 geriye düşen Avustralya Açık şampiyonu, üst üste dört frame alarak akşam için 12-12'lik eşitliği buldu.Akşam seansında da hız kesmeyen The Hawk, 66, 60 ve 79'luk serileriyle rakibine frame vermedi ve yine üst üste 4 frame alarak skoru 16-12'ye getirdi.Bu dakikadan sonra geri dönüş için hareketlenen Walden iki frame almayı başarsa da Hawkins son framede rakibin yaptığı hatayı iyi değerlendirdi ve finale adını yazdırdı.

Hawkins final yolunda sırasıyla Jack Lisowski, Mark Selby, Ding ve Walden'ı geride bıraktı.Bu yıla kadar Dünya Şampiyonasında ikinci turun ötesine geçememiş olan Hawkins, Ronnie'ye karşı şampiyonluk mücadelesi verecek.İkili son olarak Ronnie'nin şampiyonluk yaşadığı Kuzey İrlanda Kupası'nda karşılaşmış ve maç Rocket'in 5-4'lük galibiyeti ile sona ermişti.

Ronnie ve Hawkins arasında oynanacak olan final mücadelesinin tüm seanslarının saat bilgilerine ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf: Monique Limbos

7 yorum:

  1. bence paraları artık har vurup harman savurmamalı.Durumu ciddi ise,Barry zaten muhasebeciydi değil mi :D??.Kanka olmalılar bence:D:D:.Eski kız arkadaşı niye delirmiş kitabını almak lazım.Merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız arkadaşı delirmemiş, Ronnie'yi delirtmiş :D

      Sil
    2. emre yazıcıol dedi; "emekliği düşünmüyorum" demiş Ronnie.Doğrumudur ki?

      Sil
  2. Hawkins ofis müdürüydü. Bi ara yüzük aldığı şimdiki kız arkadaşı Laila Rouass da hiç Ronnie hakkında yazmıyor ayrıldılar mı ne?

    YanıtlaSil
  3. yalnız başlıkta Hawkins'e haksızlık edilmiş. Hawkins bileğinin hakkıyla buraya. İkinci turda Selby'i, çeyrek finalde ise Ding'i eledi. Walden maçında zorlansa da ballıydı :D

    YanıtlaSil
  4. Evet Ronnie super yetenekli harika bir oyuncu. Ama son yaptıgı açıklama co ucuz ve gereksizdi. Kendisine yardım fonu acalım da dengesiz ve gel git hallerinden kurtulalım

    YanıtlaSil
  5. Acayip içim buruk yine geçen yıl askerde olduğum için kaçırmıştım 4. şampiyonluğunu ve bir daha dönmeyecek diye de çok korkmuştum. Döndü hem de olağanüstü şekilde döndü ve yine olağanüstü şekilde bırakmaya hazırlanıyor. Benim derdim şu aslında; şampiyon olsun ya da olmasın isterse hiç turnuva bile kazanamasın o koltukta tırnağını yiyip, beyaz top doğru konulmuş mu diye kafasını eğerek bakan, rahat, soğuk gibi görünen ama candan, ve doğal yeteneği üst düzey, beyaz top kontrolü kusursuz bir adamı göremeyecek olmak. Arkasından abuk subuk demeçler verecek oyunu soğutarak kazanmaya çalışan bir güruh da iyi ki gitti diyecek. Kim ne derse desin Rocket en iyisidir ve bir daha kimse onun kadar sevilmeyecektir. Derdimi döktüm iyi geldi :)

    YanıtlaSil