27 Nisan 2013 Cumartesi

Dünya Şampiyonası 8.Gün

Dünya Şampiyonasının sekizinci gününde bir çok kişinin bir numaralı şampiyonluk adayı Selby turnuva dışında kaldı.



Crucible'da ilk ve tek finalini 2007 yılında oynayan ve bu yıl bir çok kişinin şampiyonluk adayı olan -Benim değildi- Selby ikinci turdan evine döndü.Jester'a karşı dirençli bir oyun ortaya koyan Hawkins bugüne kadar ikinci turdan öteye gidemediği turnuvada çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Triple crown, turnuva öncesi iddialı açıklamalar derken Selby beklentiyle başladığı bir Dünya Şampiyonasına daha erken veda etti.Hawkins'e 13-10 kaybeden oyuncu 10-10 sonrasında fazlaca varlık gösteremeyen Mark geçtiğimiz yıl da yaşadığı boyun sakatlığı nedeniyle ilk turdan evine dönmüştü.Hawkins maç sonunda yumruk şov yapmaktan da geri kalmadı.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"Çok kez denedim, yakın maçlar kaybettim ama şu an dünya 1 numarasını yendim ve bu harika.Kariyerimin en iyi sonucu, sanki Dünya Şampiyonu olmuş gibiyim ama bugüne kadar çeyrek finalim bile yoktu.Maçın sonuna doğru kutlamayı biraz erken yaptım ama adrenalin vücutta pompalanırken buna engel olamadım.Eğer Mark oradan gelip maçı çevirse muhtemelen en yakın köprüyü arıyor olurdum."

Turnuvanın açılışını yapan son şampiyon ve son finalist Carter da bugün seyirci karşısına çıktı.Rocket'in 5-3'lük üstünlüğü ile sona eren seansta Ronnie harika 125'i ile 5-1'i bulmasına rağmen Kaptan Carter başarılı uzak mesafe potları ve seri üretimleriyle üst üste iki frame alarak farkın açılmasına engel oldu.Maçın ikinci seansı yarın 16:30 seansında oynanacak.

Dün uzak pot başarısı ile Fu karşısında 6-2'lik üstünlük kuran Judd günün ilk seansında pasif kaldı kaldı.8-4 geriye düştükten sonra üst üste 3 frame kazanan Hong Konglu oyuncu, seansı 8-8 eşitlikle kapama şansını yakaladı ancak Trump buna fırsat vermeyerek son seansa küçük bir avantajla, 9-7 önde girdi.Akşam seansında işi fazla uzatmayan Trump 1.5 saatte kendisi için gerekli olan dört frame'i alarak maçı kazanmayı başardı.24 yaşındaki oyuncunun çeyrek final rakibi Shaun Murphy.

İlk turda Mark Allen'ı eleyerek önemli bir işe imza atan King bugün de Ding'e geçit vermedi.İlk seansı 6-2 önde kapayan Royal King, seans sonunda Ding'in oyundan kopmasını da avantaja çevirdi.Çinli oyuncu geçtiğimiz yıllardan da alışkın olduğumuz üzere anlamsız şekilde maçtan koparak framein son seansını rakibine hediye etti.

Dünya Şampiyonası 9. gününde Ronnie-Carter maçı devam edecek.İlk turun sürprizci isimleri Davis ve Milkins de yarın sahne alacaklar.Yarının maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Selamlar,Gördük dominasyon oyuncusu selbyi :D ronnie bir kaç sene önce selby dünya şampiyonluğunu kazanamaz demişti öylede olacak gibi gözüküyor,İnfazure murphy inin finale çıkacağını düşünüyordun yanlıs hatırlamıyorsam,aynı yol üzerinde değiller diye biliyorum Ronnie-Murphy finali olursa tadından yenmez :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok Shaun final adayım değildi.Alttan Ding üstten de Ronnie ve Judd idi final adaylarım.Ding-Ronnie finali harika olabilir.

      Selby ile ilgili çok kelam ettim ama yine söyleyim, fazla kasıntı olmak, boş konuşmak bunları doğuruyor.Maalesef her şey ptclerden 17 bin puan toplayıp birinci olmak ve yaklaşık 25 turnuva oynadığınız bir sezonda 50 yüzlük seri yapmakla olmuyor.Sektirmeksizin laf attığı Ronnie kadar ilgi görememek canını sıkıyor anlıyorum ama oyunun gerçeği bu.Bundan sonrasında da kimse onun kadar ilgi göremeyecek.

      Sil
  2. Aynen öyle ya tamam 3 kez masters kazandı ama ağır toplar ortada yoktu diyebiliriz, eyvallah tebrik ederiz ama 3 tanemi 4 tanemi ne sıralama zaferi var istikrarlı olmakla dediğin gibi şampiyon olunmuyor ilgide göremez, 50 yüzlük seri yapsa ne olur eng wikiye göre 280 yüzlük serisi var, daha kariyerinin başında sayabiliriz trumpın 210 onu geçtim kaç tane 147 yapmıs selby yıllardır bu oyunda, bide şunu sölemeden edemeyeceğim snooker tarihinin en başarılı oyuncusu stephen hendry olabilir ama tarihin en iyi oyuncusu Ronnie O'Sullivan dır :D

    YanıtlaSil
  3. robertson da selby de tiriskadadan adamlar demistim, kanitladilar. 92 kusagi biraz sallanmaya baslayinca kendilerini bisey sandi bu zevatlar. 50 yüzlük seriymis, judd simdiden 58 mi ne yapti, rekoru aldi selby nin elinden.m. white a gelince yetenekli bir cocuk, ileride güzel seyler yapacagina inaniyorum. bunu daha önceleri de belirtmistim.
    eger ronie 5. zaferide alabilirse, sanirim selby hincindan catlar.

    YanıtlaSil
  4. Çatlarki ne çatlar :D :D

    YanıtlaSil