26 Nisan 2013 Cuma

Dünya Şampiyonası 6.Gün

Dünya Şampiyonasında altıncı gününde turnuvanın favorilerinden olan Neil turnuva dışında kaldı.



İlk turun son maçlarının tamamlandığı günde bir seri başı daha turnuva dışında kaldı.Şampiyonluğun favorileri arasında gösterilen Neil bir türlü ritm bulamadığı maçta 10-8 mağlup oldu.

Dün ilk seansı 5-2'den 5-4'e getiren Milkins bugün geriden gelerek öne geçmeyi başardı.Neil'a karşı kora kor bir mücadele ortaya koyan 37 yaşındaki oyuncu maç sonu istatistiklerinde rakibinin gerisinde kalmış olsa da maçtan 10-8 galip ayrıldı.Geçtiğimiz yıl World Open'da yarı final oynamış olan Milkins 2006 ve 2012 Dünya Şampiyonlarının ön elemelerinde maksimum seri gerçekleştirmişti.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"Harika bir durumdayım, en iyi 19 framelik bir maçta Neil'ı yenmiş olmaktan daha iyisi olamazdı.Dün Neil harika oynadı ve ben de pek iyi değildim ama bi şekilde seansı 5-4 geride kapadım.Bugün de kendimi iyi hissetmiyordum ve pek de iyi oynamadım ama yakın geçen frameleri almayı başardım.Güvenli vuruşlarım son bir kaç yılın en iyisiydi.Şu an hayat güzel, iki çocuğum, sevgili eşim, arkamda iyi arkadaşlarım, iyi bir menajerim ve koçum var.Doğrusu bundan fazlasına da ihtiyacım yok."

İkinci turun son ismi gecenin kapanışında belli oldu.İlk turun en rahat maçlarından birini oynayan Bingham, Baird karşısında sürprize yer vermedi ve 10-2 galip geldi.Bingo ikinci turda kendisi gibi yükselen formlu oyunculardan olan Mark Davis ile karşılaşacak.

İkinci tur maçlarının ilk 8 framei de bugün gerçekleştirildi.Ebdon ile maçı bitmek bilmeyen ve bu maçtan çok yorgun ayrılan Dott, Murphy karşısında durgun bir seans geçirdi.Shaun 6-2'lik üstünlükle yarın için küçük bir avantaj elde etti.Bu maç yarın sabah ve akşam seanslarında oynanacak muhtemelen 17 frame ile sona erecek.

İlk turun iki sürprizcisi White ve Poomjaeng de bugün seyirci karşısına tekrar çıktılar.Maguire maçının ardından salon seyircisinin büyük sevgisini kazanan Taylandlı bugün durgundu.Maçı büyük ölçüde kontrolünde götüren Michael White ilk seansı 7-1 önde kapayarak ilk kez geldiği Crucible'da çeyrek final için büyük bir adım atmış oldu.

Dünya Şampiyonasında 7. günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf: Monique Limbos

7 yorum:

  1. tebrikler milkman.Emre Yazıcol öve öve biteremedi.Daha önceleri izlediğim MILKINS böyle değildi.Robertson, galiba kendisini sıkıntıya soktu.Şampiyon olmam lazım yüzde yüz dedi olmadı.Bilardonun güzelliği bu,Robertson baskıyı kaldıramadı.Çin açık yaramadı sarı bebeye.SENEYe her turnuvayı kazanarak gitsen bile bunu aklından çıkarma.Rahat oyna kasma.Öyle frame çalınca ,dünyada senden başkası yapamazmış gibi hareketlere girme.POOMJEANG gibi ol tadını çıkar.Maguireye çok üzüldüm ama senin elenmene zerre üzülmedim.

    YanıtlaSil
  2. Adsiz arkadas söylenecekleri en güzel bicimde söylemis.Daha öncede söyledigim gibi bir soytaridan kurtulmus olduk, darisi Leicesterli soytarinin basina.

    YanıtlaSil
  3. Merak etmeyin, Neil sonraki senelerde şampiyon da olur ama Çin Açık'ta fazlaca yoruldu artı Twitter'dan da turnuvaya fazla çalışmadığını yazdı, "bu yıl Dünya Şampiyonu olacağım" diye kesin bir şey demedi kendisi. Zaten Neil'in normalde yapıp maçta yapamadığı pozisyonlar vardı. Bi de çok kastı maçta geriye düştükten sonra, evet. Son frame'de de çok kastı. Ha unutmadan, asıl soytarı Mark Selby'den başkası değil, "Ronnie'nin bu sezon olmaması büyük bir yara oluşturmadı. Bu sezon üçlü tacı tamamlamak istiyorum. Ronnie'nin Hendry'nin 7 kupalık rekorunu kıracağını zannetmiyorum" sözlerini söyledi. Bi de kendi evi yokken Matthew Selt'in evinde kalıp, parayı bulunca Selt'i bile unutan, parayı araba ve iğrenç ayakkabılara harcayan, Ronnie yokken de Eurosport TR'ye "Ancak artık o yok ve ben buradayım." diyen Judd Trump'u da unutmamak gerekir.

    Ronnie şampiyon olacak bu yıl hiç kusura bakmayın, o üç serseri olamaz.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. bu arada Detchawat Poomjaeng resmen Michael White karşısında silip süpürüldü, o kadar rahat oynamasına rağmen hem de. Rahat oyun da çok iyi olmuyor ne yazık ki. Oyunun gevşeği de çok sıkısı da kötüdür ama Poom 1. turun reisiydi sempatikliğiyle bu da böyle biline.

    YanıtlaSil
  6. Selby zaten huylarını belli eden bir oyuncu. 2005'te neyse 2013'te de 2020'de de o. 2005 Dünya Şampiyonasında Higgins snookerlarla puanları götürürken Selby sinirden çıldırıyordu. Değsin diye de ıstakayı hareket ettiriyordu. Ronnie'ye gıcıklık olsun diye yaptığı hareketler de seyirciyi çıldırtıyor(beni de çıldırttı, oyunun gelmiş geçmiş en yeteneklisine böyle yapmamalı) ama dedikleri de fazla uymuyor. Ronnie'ye bu hareketleri yaparken onun gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olduğunu da söylemesi biraz tuhaf. http://www.markselby.info/profile.html
    Trump'a gelirsek, Trump'un zaten huy olarak berbat biri olduğunu da biliyordum keza beklediğimden de karaktersizmiş. Bu gösteriş düşkünü olma düşkünlüğü kendisini Jimmy White sendromu yapacak ileride. Ben Judd'u oyun ve kişisel yaşam olarak tam anlamıyla White'a benzetiyorum, herkesin benzettiği Ronnie'ye değil.
    Gelelim Neil'e... Neil ilk çıktığında o kadar çirkeflik yapmazdı. İsterseniz şuradan bi Grand Prix finalinin son frame'ine bakalım. http://www.youtube.com/watch?v=nUIrvUg529g Eski oyun tarzıyla turnuvalarda 1. turlarda elenen şimdilerde oyununu yavaşlatarak en az 2. raund ve çeyrek final gören Neil, şimdilerde çok bağırıyor, bunun bir nedeni de Peter Ebdon'dan kaynaklı, Ebdon'ın çığlıkları meşhurdur. Bu yıl Premier League'de "Vegan Power" diye ortalığı inletmişti. Şimdi Neil bunu yapmakta. Bunu da unutmayalım: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/16702/Neil-Ill-be-Ebdon-mark-II.html
    PTC'lerde çeyrek final-yarı final görmeden World Open kazandıktan sonra 1 numara oldu sıralamada.

    Dünya Şampiyonluğu herkesin hayalidir, içinde ballı para var malum bi de efsane olmak var. Ama snooker sadece bir tek dünya şampiyonasından ibaret değil ki. Size göre snooker sadece dünya şampiyonasından ibaretse kusura bakmayın sayın Uçar ama dünyaya at gözlükleriyle bakıyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediklerinizden bir sey anlamadim.yazdiklarimdan da dünya sampiyonlugu ile ilgili bir mevzu yok. konuyu biraz acarsaniz sevinirim.

      Sil