29 Nisan 2013 Pazartesi

Dünya Şampiyonası 10.Gün

İkinci turun son gününde tüm çeyrek finalistler belli oldu.Son şampiyon ve oyunun en iyisi Ronnie şov yaparak çeyrek finale yükseldi.



Oyunun gelmiş geçmiş ve gelecek en yetenekli ismi olan Ronnie çeyrek finalde yerini almayı başardı.Carter karşısında 13-8 galip gelen Rocket gelerek Bingham'ın rakibi oldu.Kariyerinde ki 15. çeyrek finaline ulaşan oyuncu turu geçtiği taktirde 10. yarı finale ulaşmış olacak.

Crucible'da Ronnie'ye iki final kaybetmiş olan Carter'ın yolunu yine Ronnie'nin kesmiş olması ise oyuncu için oldukça dramatik.2001 yılından bu yana ikilinin oynadığı 16 maçın 15'ini Ronnie kazandı.

Tablonun alt tarafında büyük avantajı bulunan Ding de çeyrek finale ulaştı.6-2 geriye düştükten sonra harika bir geri dönüşe imza atan Çinli 9-7 önde başladığı seansı 13-9 önde kapadı ve çeyrek finalde Hawkins'in rakibi oldu.Ding daha önce yalnızca bir kez çeyrek finale ulaşmıştı.

Son seansına kadar dip dibe giden Bingham - Davis maçında istediğini alan ise Bingo oldu.111'lik bir seriye de imza atan Essexli kendisi gibi Essexli olan Ronnie ile yarı final mücadelesi verecek.İkilinin son karşılaşmasını Ronnie 2010 PTC1'de 4-2 kazanmıştı.Bingham 2011 Dünya Şampiyonası ikinci turunda Ding'e karar oyununda kaybetmiş ve bunun etkisini uzun süre üzerinden atamamıştı.

Gecenin son maçında son çeyrek finalist ise Walden oldu.Neil'ı eleyerek Crucible kariyeri için büyük bir iş yapan Milkins'i 13-11 ile geçen Chesterlı ilk kez ikinci tur gerçekleştirdiği Dünya Şampiyonasın da yine ilk kez çeyrek finale yükseldi.Ricky'nin rakibi ise kendisi için rüya gibi bir sezon kapanışı yapan White.

Çeyrek finallerin başlayacağı salı gününün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

15 yorum:

  1. Eşleşme öncesinde söylediğim gibi Ronnie, Ali Carter'ı rahat geçti. Ronnie için asıl şimdi turnuva başlıyor. Çünkü karakterinden kaynaklanan bir dezavantajı var; iyi oyunculara karşı çok iyi, vasat oyunculara karşı ise oldukça vasat oynuyor. Kısacası motivasyon sorunu yaşıyor. 11 aydır birlikte çalıştığı mentörü (psikoloğu) bakalım Ronnie'i bu maça motive edebilecekmi görücez. Gerçi bu sefer şöyle bir fark var; 1 yıldır oynamadığı için tarihin en büyük geri dönüş yapan sporcularından birisi olma fırsatını kaçırmak istemeyecektir. Bu durum kendisini emsalleri gibi ekstra konsantre kılabilir. (Bkz. M.Jordan, T. Woods vs.) Bunun dışında S. Bingham tarafında ise M.Selby'i elemiş olmak; ve üstüne üstlük çeyrek finale ulaşmış olmak misyonunu tamamlama hissi yaratmış olabilir. Kısaca özetleme gerekirse; Ronnie için zor ve uzun bir seri olacak ancak yarı finale çıkacaktır. Frame farkı çok az olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mark Davis, Bingham gibi oyuncular Ronnie'ye karşı hep sorun çıkaran oyuncular ama bu sorunlar genelde tek günde oynanıp biten maçlarda ortaya çıkıyor.Uzun seans aralarının olduğu maçlarda Ronnie hele bir de çeyrek finale gelmişken en tehlikeli rakip.

      Sil
  2. Bu arada şunuda belirtmek isterim ki infazure haklı çıkacak ve Ding final oynayacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Ronnie-Ding finali neden olmasın olursa biz seyirciler snookera doyarız diyeceğim ama dingin mentalitesi ne olur acaba, gerçi çok var daha ne olcağı belli değilde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ding, "Ronnie geri dönmesin son şampiyon olarak emekli olsun" demişti.Belki de hissetti adam :D

      Sil
    2. Eee kim finalde tekrar hüngür hüngür ağlamak ister ki :) Şaka bir yana Ronnie, Ding'in idolü (bunu her fırsatta söylüyor) Onun geri dönüp hüsran yaşamasını istemediğinden bu açıklamayı yapmıştı. (daha sonra konuyla ilgili açıklama yaptı) Hatta yanlış hatırlamıyorsam M. Schumacher örneğini vermişti. Çocuk seviyor Ronnie'i ama malesef büyük dersleri de hep ondan alıyor. Aynı Ali Carter gibi. Biliyorsunuz Ali Carter ve Ronnie çok çok iyi arkadaşlar ama olan hep Ali'e oluyor... Böyle aşkın ızdırabı çekilmez be :)

      Sil
    3. Ahah evet.Ding Ronnie'yi gerçekten seviyor, Ronnie de Ding'i.Carter maç sonunda "Ronnie ile ne zaman karşılaşsam bana karşı hep böyle oynuyor." demiş.

      Sil
  4. :D :D Ding harbiden hissetmiş olabilir kan çekmiştir :D

    Ya bu carter yenildiğinde çok üzülüyorum nedense ya sadece ronnie maçı için değil hakettiğinden daha az kupası olduğuna inanıyorum hastalıklarla boğuşmasına rağmen ki crohn hastalığı çok kötü bi hastalıktır yani insanı yaşadığına pişman edecek boyutlara kadar cıkabiliyor buna rağmen profili çok yüksek, inşallah ilerde birçok kupa kazanır,birde murphy-trump eşleşmesi sizce ne olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Judd için iyi bi fırsat var şu an ama içimden bi ses ısrarla Shaun diyor.Bu sene farklı bi rahatlık var Shaun da :)

      Sil
  5. önce sunu söylemeliyim ki finalin bir ayagi oldukca rahat.ding-hawkins tarafinda ding oldukca favori, muhtemel yari finali görecek.walden- white tarafinda ise walden daha tecrübeli ama benim favorim tabiiki white. 21 yasindaki yetenegin yari finalde olmasini isterim. ister walden, ister white ama ding muhtemelen finali görecek.
    gelelim finalin diger ayagina.judd-murphy kapismasinda favorim judd. cünkü murphy cok hatali oynuyor ve judd bu hatalari affetmeyecektir.diger tarafta ronnie- stuart eslesmesinde tabiiki ronnie mutlak favori. ronnie, ali, stuart, joe bunlar antrenman arkadasi ve ronnie antrenman arkadaslarina maalesef hic acimiyor ve faturayi aci bir sekilde kesiyor.ronnie-judd kapismasi belki tarihin en keyifli maci olacak tipki ronnie-higgins maclari gibi.kazanani söylemek simdiden zor görünüyor.final eslesmesi ronnie-ding yada judd-ding seklinde gibi olur kanisindayim.

    YanıtlaSil
  6. Carter in o son gülüşü vardı ya hani Roketin maçı aldığı kesinleştiği zaman,ben de ekran karşısında aynen sırıttım:(.Şakayı bir kenara bırakırsak,Cartera gerçekten üzüldüm.Yanlış bilmyorsam üniversite diploması olan nadir snookercılardan biri.Üstüne ,pilotluğu da var.Bu kadar başarılı bir insan bence en az 1 kere dünya şampiyonluğunu hak ediyor.Dünya şampiyonu olamasa bile, 1 masters ve 1 birleşik krallık kupalarını hakkediyor.Yeni saat almış anlaşılan yakışmış reyize:D
    Gelelim Rokete,Çekrek finali geçerse ; elinde ne varsa şampiyon olmak için savaşacaktır.Finali de aldığı vakit,Tarihin en iyisi o olacaktır(Hendry ciler kızacak ama:D)
    Roket elenirse,Favorim Ding.Ding in rakibi de Shaun olsun.Emre Yazıcıolun da dediği gibi,Shaun yeteneği açısından çok az turnuva şampiyonluğu var.Bu yeteneğine rağmen, ezici üstünlük kurması gereken maçlarda çok fazla sorun yaşıyor.Enerjisini çok erken turlarda kaybediyor.Takipteyiz reyiz...

    YanıtlaSil
  7. Robert son maguire gibi oyunculara üzülum onlarda çeyrek final ve yarı final yapabilecek oyunculardı roketin vasat oyuncaya karşı vasat oynaması bu iyi sporcularda olabiliyor ,bence en iyi çıkışı White yaptı genç ve ilk kez dünya şampiyonasına katılmasın rağmen iyi bir çıkış oldu .

    YanıtlaSil
  8. ronnie oyunda ise favori ronnie'dir, yine şampiyon olup yine veda edecektir..

    YanıtlaSil
  9. roket - s.Binghamı rahat gecer. zaten 7-1 oldu bile
    nefes aldırmıyor.....

    YanıtlaSil
  10. Selamlar,Rocket yörüngeye girdi :D :D,Murphy avantajı yakaladı
    burdan da geri dönüşe izin vermez herhalde

    YanıtlaSil