3 Mart 2013 Pazar

World Open Finale Bakış

Çin'de ikinci yaşına giren World Open'ın finalinde son şampiyon ve yılların özlemlisi Matthew Stevens karşılaşıyor.


Matthew Stevens son sıralama finaline ulaşalı tam 5 yıl geçti.2008 yılında takvime girdiği gibi geri çıkan Bahrain'de son finalini oynamış olan oyuncu sınırlı sayıda seyirci önünde Neil'a kaybetmişti.Bu süreçte ilk 16 dışında kaldığı zamanlar, ön elemeler derken Gallerli tekrardan ilk 16'ya girmeyi başardı.

Geçtiğimiz sezonu hiç fena geçirmemesine rağmen en kritik turlarda şampiyonlara rast gelmesi şanssızlığı oldu.Esasında Stevens doğal yetenekli oyuncular kategorisinde Ronnie'nin ardından gelebilecek kapasitede bir isim.Ancak bir türlü kıramadığı zincir bu potansiyelini ortaya koymasına engel oldu.Kaçan Dünya Şampiyonlukları en büyük etken.Rakibi Allen geçtiğimiz yıl yine sıralama turnuvası hasretiyle tutuşan ve geçirdiği sıkıntılı dönemler Stevens'a çok benzeyen Stephen Lee'yi 10-1 mağlup etmişti.

Allen bugün Higgins karşısında harika bir oyun ortaya koydu.Hemen hemen oyunun her departmanında fazlasıyla iyi olması 6-2 galibiyeti de getirdi.Ancak maçtan maça performans değişimini en uçta yaşayan oyunculardan biri de yine Allen.Mark'ın Çin'i ve Çinli sporcuları yerden yere vurup ikinci kez burada final oynaması ise fazlasıyla ironik.

Allen'ı geçtiğimiz sezon olduğu gibi kolay bir maçın beklediğini düşünmek yanlış olur, zira Lee maçtan çok kolay kopabilen bir isim.Matthew ise oyunu her ritmde oynamaya uygun bünyeye sahip bir isim.Üstelik bu özelliği Allen'ın canını da sıkabilir.Gönlümün Matthew dediği maçta mantığım da Matthew diyor.

İkilinin son sıralama karşılaşması 2011 Dünya Şampiyonası ilk turunda gerçekleşmişti ve Allen karar oyununda 10-9 galip gelen taraf olmuştu.

En iyi 19 frame üzerinden gerçekleştirilecek olan maçta ilk seans 8.30 ikinci seans ise 13.30'da başlayacak.Turnuva boyunca salonu boş bırakmayan(!) Çin seyircisinin de en az 100 kişiyle maça katılması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder