24 Ocak 2013 Perşembe

İlk 16'ya Eleme Yolu

2012 Dünya Şampiyonasın'da fikrin ilk kıvılcımını çakan Hearn, Masters sırasında düşüncesini yineledi.İlk 16 için ana tablo garanti değil...



Barry'nin yeni planına göre ilk 16 için ana tablo artık garanti değil.Yani oyuncular ana tablo için elemelerde yer almak zorunda.Önümüzdeki sezondan itibaren uygulanması planlanan sisteme şimdilik 8 sıralama turnuvası dahil gibi gözüküyor.

Hearn yaptığı açıklamada "Eğer gerçekten ilk 16 oyuncusu iseniz hangi turdan kiminle mücadeleye başlayacağınız önemli değil." sözlerine yer verdi.Yayıncı anlaşmaları nedeniyle Avustralya Açık, Shanghai Masters ve Dünya Şampiyonası önümüzdeki sezon bu sisteme dahil olamayacak gibi görünüyor.

Yeni sistem oyuncular ve yorumcular arasında da büyük fikir ayrılıklarına sebep oldu.Oyuncuların kimi desteklerini bildirirken, karşı duranların sayısı da yeterince fazla.Üç yıl önce WPBSA'in %51'lik hakkını alan ve yapacağı değişikliklerle ilgili herkesten fikir alacağının sözünü veren Hearn yine "dikta" etme şıkkını seçmiş görünüyor.

Sistem nasıl işleyecek?

Turnuvalarda ilk iki tur maçlarının tv ekranlarında olmaması planlanıyor.Birinci tur için ilk 64 ve 65-128 sırasında yer alan oyuncuların eşleşmesi planlanıyor.Yüksek katılım sebebiyle ilk tur maçlarının büyük akademilerde oynanması söz konusu.BBC yorumcusu John Virgo bu durumun üst düzey oyuncular için dezavantaj olduğunu dile getirirken Dünya 2 numarası Judd durumu "Yeniden 4-5 kişinin önünde oynamayı istemem.Çünkü buraya gelmek için çok çalıştım." sözleriyle değerlendirdi.

2012 Dünya Şampiyonası finalisti Carter konuya ilişkin olarak şunları söyledi;"Barry bundan sonrasında ne isterse onu yapmaya devam edecek çünkü oyunun sahibi.Oyuncular olarak fikrimize danışılacağını sanmıyorum."

1991 Dünya Şampiyonu John Parrot durumu "Mona Lisa tablosuna bıyık çizmek." olarak nitelerken, Mark Allen "Şu an bulunduğum yere gelmek için çok çalıştım ama görünen o ki tekrardan geri döneceğiz." dedi.

Benzer uygulama 2010 World Open'da gerçekleştirilmişti.İlk 32 sırada yer alan oyuncular ana tablodan başlamak yerine önceki turdan gelen isimlerle mücadele etmişlerdi.

Kaynak

4 yorum:

  1. yani anlasilan normal turnuvalar ptc seviyesine inmis olacak.barry e oy verenler düsünsün.judd in dedigi gibi maclar 3-5 kisi onünde oynanacak.atiyorum 60.siradaki adamla 35. siradaki adam final oynayacak. bir bakmissin tribünler yine bos, valla bravo.bu sistem ancak alt siradakilere yarar, üsttekiler zamanla erir.turnuvalarin seviesi ptc seviyesine iner ki bu cok vahim.

    YanıtlaSil
  2. Barry nereye koşuyor? Yaptıkları snooker'a zarar mı verir yoksa, daha popüler mi kılar bunu zaman gösterecek. Her değişim, alışılmışın dışındaki her hareket elbette en başta tepki görür. Açıkcası benim tek derdim kaliteli, heyecanlı maçlar izleyebilmek. Alt sıraları bu kadar küçümsemeyelim, oralarda da çok kaliteli adamlar var, eğlenceli maçlar çıkabilir.

    YanıtlaSil
  3. Şahsım adına mesele değişiklikler değil de Hearn'ün kafasına göre hareket etmesi.Kimseye danışmıyor, üstelik öncesinde herkesin fikrini alacağız demesine rağmen.Carter'ın sıkça yinelediği gibi oyun artık onun ellerinde istediği gibi at koşturuyor.

    YanıtlaSil
  4. top 16 eleme oynarsa o reyting ler hearne acil mesaj yollar.Böyle şey mi olur?.acayip saçma.DÜNYA 1 Numarası ile dünya 128. cisin maçı nasıl olur tahmin dahi edemiyorum.Ronnie bence iyi yaptı bıraktı gitti.Hearn denen çılgın daha ne yapacak acaba.Zor pot yapılıyo, bundan böyle cepler kova kadar olacak derse ne olacak ?

    YanıtlaSil