9 Aralık 2012 Pazar

Uk Championship 8.Gün

Uk Championship'te final için kalan son koltuğun sahibi de belli oldu.Mark Selby kariyerinde ki ilk Birleşik Krallık finaline ulaşan taraf oldu.



Birleşik Krallık'ta finalin ikinci ismi de belli oldu.Bu yılla beraber ikinci yarı finaline ulaşmış olan Selby 9-4'lük galibiyetle ilk finaline de ulaştı.

Selby baştan sona önde götürdüğü maçta 121'lik bir seriye de imza attı.Maça kötü başlayan ve bulduğu şansları basit hatalarla kaybeden Davis akşam seansına 6-2 geride girdi.Akşam seansında iki frame alan Mavis skoru 8-4'te tutmayı başardı.Ancak son framede bulduğu şansı kötü kullanan ve kaçırdığı siyahın ardından frame'i rakibine teslim eden Davis maçtan 9-4 mağlup ayrıldı.

Mark Selby bu zaferle beraber kısa süreliğine Trump'a kaptırdığı birincilik koltuğuna tekrar yerleşirken, kariyerinde ki 8. sıralama turnuvası finaline ulaştı.Jester 2011 Shanghai Masters finalinde M Williams'ı 10-9 geçerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Finalde karşılaşacak olan Shaun ve Selby son olarak World Open çeyrek finallerinde karşı karşıya gelmişlerdi.Mücadele Selby'nin 5-0'lık galibiyeti ile sona ermişti.

En iyi 19 frame üzerinden gerçekleştirilecek olan final maçının seans ve tv programın buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf:Monique Limbos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder