10 Aralık 2012 Pazartesi

Tek Eksik Dünya Şampiyonluğu

2012 Birleşik Krallık turnuvasında şampiyonluk ipini Mark Selby göğüsledi.29 yaşındaki oyuncu için artık tek eksik Dünya Şampiyonluğu.


Barbican Centre'da geçtiğimiz hafta başlayan büyük heyecan sona erdi.Kariyerinde iki Masters şampiyonluğu bulunan Selby ve turnuvanın eski şampiyonlarından Murphy'nin karşı karşıya geldiği finalde gülen taraf 10-6 ile Jester oldu.

Akşam seansının ortalarına kadar başa baş giden mücadeleden 10-6 galip ayrılmayı başaran Selby, ritmini bulduktan sonra farkı da açmayı başardı.

Sabah seansı 4-4 sona eren karşılaşmada akşam seansı oldukça ağır ilerledi.Her iki oyuncunun sık sık hata yaparak birbirlerine fazlaca şans ikram etmesi 6-6'ya kadar dengeyi değiştirmedi.Ancak bu dakikadan sonra Murphy'nin uzun mesafelerde ki düşüşü, Selby'nin toparlanması ile aradaki fark açılmaya başladı.Magician skoru 8-7'ye taşımak için ciddi şansı olan onaltıncı frame'i inanılmaz bir şekilde kaptırınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Son framede Murphy'nin oyuna dahil olamamasını iyi değerlendiren Selby rakibinin frame sonunda ki snooker arayışlarını da çöpe atarak kupayı kaldıran taraf oldu.

Mark Selby'nin zaferi oyuncuya 8 bin sıralama puanıyla beraber 125 bin £'luk bir ödülü de getirirken, finalde yer alması sıralamada tekrardan birinciliğe yükselmesini sağladı.Ayrıca Selby bu zaferle beraber 2008 Galler Açık, 2011 Shanghai Masters olan sıralama karnesine şu ana kadar ki en büyük zaferi olan 2012 Uk Championship'i de ekledi.Jester'ın kazandığı 125 bin £'luk ödül para bazlı sıralamada Ronnie'nin önüne geçerek üçüncü sıraya yerleşmesini de sağladı.

Daha önce 2008 ve 2010 yıllarında Masters'ı kazanmış olan Selby, takvimin en prestijli ikinci turnuvası olan Uk Championship'te de şampiyonluğa ulaşarak gözünü Dünya Şampiyonluğuna çevirdi.Bu üçlüyü tamamlamak için sırada bekleyen oyuncular arasında Neil Robertson, Ding Junhui, Shaun Murphy gibi isimler de yer alıyor.

2005 yılında Dünya Şampiyonluğu, 2008 yılında ise Birleşik Krallık şampiyonluğu kazanmış olan Shaun geçtiğimiz yıl Masters finalinde Neil'a kaybetmişti.

Şampiyonun maç sonu açıklamaları şöyle;

"Bu benim için çok şey ifade ediyor, oldukça mutluyum.Finalde Shaun gibi bir ismi geçmiş olmak bu galibiyeti daha da özel kılıyor.Hafta boyunca çok iyi maçlar değiil çok iyi frameler oynadım.Özellikle son anları çok iyi oynadım şu an Birleşik Krallık şampiyonu olarak buradayım.Tuhaf bir duygu.Önde olduğum kimi framelerde Shaun bana şanslar vermesine rağmen bitirişi yapamadığım anlar oldu.Boyun rahatsızlığımdan kurtuldum ve umarım geri dönmez.Sakatlığım sırasında kötü zamanlar geçirdim ama tekrar iyi performansıma döneceğime inanıyordum.O sıralarda öz güvenim tamamen ortadan kaybolmuştu.Hala kendime gelme safhasındayım."

2 yorum:

  1. Bence zaten o da en fazla 2 turnuvaya gelir Mark Selby böyle giderse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kendisinin de dediği gibi çok iyi maçlar oynamadı ve toparlanmaya devam ediyor.Bakalım ne kadar iyi olacak :)

      Sil