2 Aralık 2012 Pazar

Uk Championship 2.Gün

Birleşik Krallık'ta heyecan devam ederken, son şampiyon ve şampiyonluğun en büyük adayı olan Judd ilk turdan evin yolunu tuttu.



Uk Championship'te ikinci gün ikinci sürpriziyle geldi.Bir çok bahis şirketinin birinci sıradan favorisi olarak turnuvaya giren son şampiyon ağır bir yenilgi aldı.

Maça zorlu bir ilk frame alarak başlayan ancak farkı git gide açan Judd seans arasına 3-1 girdikten sonra 5-2'lik üstünlük kurmayı başardı.Ancak genç oyuncu son zamanlardaki yüksek temponun etkisini devam eden framelerde hissetmeye başladı.İşte Joyce'un akıllı oyunu da eklenince Blackpoollu oyuncu bir bir frameler kaybetti ve açık ara favori olduğu maçı karar oyununda 6-5 kaybetti.2010 yılında burada çeyrek final oynamış olan Joyce maç sonunda şunları söyledi;

"Çok mutluyum.Belki harika bir performans yoktu ama inanılmaz bir baskı hissettim.Dürüst olmak gerekirse hala titriyorum.Bana göre sıralamam yanlış, umarım Carter'ı tekrar mağlup ederek iyi bir yol katetebilirim."

Ön elemede harikalar yaratarak ana tabloda yer almayı başaran Nugget, Carter'a diş geçiremedi.Güvenli vuruşlarıyla Captain'i zora sokan ancak seri üretmede sıkıntı yaşayan Davis maçtan 6-2 mağlup ayrıldı.

Son zamanların parlayan isimlerinden Cao Yupeng de seyirci karşısındaydı.Kendisi gibi formda olan rakibi Davis ile karşılaşan Çinli oyuncu uzun mesafe potlarında önceki performanslarının altında kaldı.Davis'in etkili oyunuyla beraber yalnızca tek frame alabilen Yupeng maçtan 6-1 mağlup ayrıldı.

Son 16'da yerini ayırtan diğer isim Murphy oldu.Maça hasta şekilde çıkan Milkins'i 6-3 mağlup etmeyi başaran Shaun seans arasına 3-1 önde giren taraf oldu.Ardından skor 4-3'e kadar gelse de kendisine yeten iki frame'i alan bir de 85'lik seri gerçekleştiren Magician ikinci tura yükselen taraf oldu.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"Annem çok fazla şampiyonluğum olmadığımı söylemeye devam ediyor ama en büyük iki turnuvayı kazandım(Uk Championship ve World Championship).Ayrıca en büyük üçüncü turnuva olan Masters'ı da az kalsın kazanıyordum.O yüzden doğru yolda olduğumu düşünüyorum.Rakibinizin zayıf yanlarını saptamaya çalıştığımız günler geride kaldı gibi çünkü çok fazla snooker oynanıyor ve herkes iyi bir durumda.Umarım Dott'u geçerek haftanın geri kalanında burada olabilirim."

Birleşik Krallık'ta üçüncü gün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Selamlar,İnfazure ne olacak biz roket fanlarının hali :D şimdi şey seneye para bazlı sıralama olacak ya ronnie üst sıralara fırlayacakmı o sıralamarla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de dönmeyecek :D Ya da Crucible ile kapanışı yapacak.Artık kanaatim tamamen bu yönde.

      Sil
  2. yalnız çeviride hata yapmışsınız. judd world championship'te final oynadı ama kazanamadı. o kazandığı büyük turnuva international olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım yanlış anlaşılma oldu.Alttaki açıklama Shaun Murphy'nin.Judd'ın maç sonu açıklamaları yok yazının içerisinde.

      Sil