18 Kasım 2012 Pazar

Judd Bu Kez Başardı

Bulgaristan'da gerçekleştirilen Euro PTC4 finalinde Judd uzun zamandır başına iş açan rakibi Higgins'i alt etmeyi başardı.



Geçtiğimiz hafta UKPTC4 finalinde Higgins'e 4-2 mağlup olan Judd, rakibine karşı ilk final galibiyetini almayı başardı.Daha önceden Wishaw Büyücüsü ile üç kez final mücadelesine çıkan Trump, süregelen geleneği sona erdirdi ve Higgins'i 4-0 mağlup etti.

Kısa süre önce International Championship'te şampiyonluk yaşamış olan oyuncu arayı fazla açmadan yeni bir şampiyonluk daha yaşadı.Toplam 12 bin € ve 2 bin sıralama puanı kazanan 23 yaşındaki oyuncu birincilik koltuğunda ki yerini de sağlamlaştırmış oldu.

Judd final maçının üçüncü frameinde bir maksimum denemesinde bulundu ancak 12. kırmızıyı kaçırınca seri 88'de sonlandı.Neil Robertson da Hamilton'a karşı 4-2 kazandığı maçın dördüncü frameinde bir maksimum denemiş ancak seri 13. kırmızıdan sonra sona ermişti.

Judd maç sonu açıklamalarında şunları söyledi;

"Son zamanlarda John'a karşı kazanamıyordum.Gerçekten istediğim bir galibiyetti.Bu gece seyirci harikaydı, çok iyi bir atmosfer vardı.Bu sezon dört finalim var ve katıldığım her turnuvayı kazanabileceğimi hissediyorum, tabii John'la oynamadığım sürece.Bulgaristan'da olmaktan büyük keyif aldım, umuyorum gelecekte iyi oyuncular çıkarabilirler."

John Higgins'in açıklamaları ise şöyle;

"İkinci frame'i kazanmak için bir şansım vardı ama kırmızı kaçırdım.Maç boyunca gerçekten bulduğum tek şans sanırım buydu.Judd bugün bana göre çok daha iyiydi.Önümüzde ki turnuvalara yönelmiş durumdayım, hedefim Birleşik Krallık'ta iyi işler yapmak."

Snooker takvimi aralık ayında büyük heyecana sahne olacak.Turun en prestijli ikinci turnuvası olan Uk Championship 1-9 Aralık tarihleri arasında York'da gerçekleştirilecek.Uk Championship ön elemeleri ise 20-23 Kasım tarihlerinde.

11 yorum:

  1. Ya adamlar burnumuzun dibine kadar geldiler. Keşke Türkiye'de de bir turnuva olabilse ve biz de bu maçların keyfine yerinde varabilsek. Ama sanırım bunun için epey zaman daha var. Acaba seneye Bulgaristan'a otobüs mü kaldırsak ne dersiniz? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah:) Esasında Bulgaristan'a gidiş falan da kolay olduğu için gidilebilir bi konumda.Seneye daha çok var ama bir aksaklık olmazsa gitmeyi planlıyorum.Bizim federasyonun kafası bu kadar güzelken turnuva olması düşük ihtimal.Hearn Türkiye derken federasyon haberimiz yok diyordu :)

      Sil
    2. Türkiye'de snooker'ın nabzını tutan birşey var mı bilemiyorum. Yani bu spora ilgi ne boyuttadır, bir turnuva olsa katılım ne olur vs. Ama federasyon bile "Hearn'mü o da kim ya?" falan diyorsa dediğin gibi biz en iyisi seneye bulgaristan yollarına düşelim. (ciddiyim) Bu arada aslında snooker'ın pek popüler olmayan, rafine bir zevk olması da hoşuma gitmiyo değil. :)))

      Sil
    3. Katılım derken seyirci bazında söylemiştim tabii..

      Sil
    4. Amatör turundan itibaren katılırsın canım ne olacak:)

      Sil
  2. infazure acaba bloga geri mi döndün?.Judd un eşsiz performansı harikaydı.Higgins de kötü değildi best of 19 olsa durum değişirdi.Judd ın oyun tarzı sadece ona özel.evet malesef bir ronnie değil ama.bu adamın bazen çılgın vuruşlarını izlemek hoş oluyor.Gözler Ronnie yi arar oldu.En kötüsü WSC de geri döner gibi geliyor.Bir umut Uk champa süpriz ziyaret yaparmı yapar.Bu adamın ne derdi varda snooker oynamak istemiyor.babası hapisten çıktı.Çocukları büyüdü.Ne derdin var reyiz :(???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet geri döndüm :) Takvimin en önemli dönemecine gelirken(Uk-Masters) molada olmak istemedim.

      Ronnie fazlasıyla yoruldu.Higgins'in ceza dönüşü ne var ne yok topladığı sezonun ardından yoklara oynadığını hatırlıyoruz, sebebi o büyük performanstı.Ronnie de geçtiğimiz sezon hastalığına rağmen iyi efor sarfetti.Çocuklarıyla görüşemiyor, kafası her zaman düzenli değil.Fazla seyahat etmesini de önermiyor doktorları.Haliyle salıverdi kendini.

      Umarım bir süre sonra emeklilik kararını da açıklamaz ansızın.

      Sil
  3. Bence Ronnie Uk'e katılacak

    YanıtlaSil
  4. Turnuva düzenlemek o kadar kolay değil ama eğer bu işe gerçekten gönül vermiş bir iş adamı,zengin vs. ile bir yerel sponsor bulmak gerek. Masaların alım kurulum montaj vs. işleri için WorldSnooker'ın para ödediğini düşünmüyorum. O yüzden önce maddi imkanlar halledilmeli. Bizim ülkemiz ve federasyonumuz böyle işte. Eğer karşılarına biz turnuva yapcaz ama bize maddi destek lazım masa lazım para lazım derseniz kulak arkası yaparlar. Ama eğer bizim şu kadar paramız var şu kadar izleyenimiz şöyle bi mekana ihtiyacımız var şu kadar masa alınacak dersek o zaman belki yetkililerin girişimleri başlayabilir. tabi bu bahsedilen durum kişisel değil tüzel girişimler olmalı. Bu arada ciddi manada türkiye ve snooker birlikteliği için HAYALLER kurmaya başladım.

    YanıtlaSil
  5. @infazure: üstadım hoşgelmişsin:)gidişin judd'un bir numara oluşuna,gelişin higgins galibiyetinden sonraki şampiyonluğa denk geldi:).bak gördünmü yazdığın ilk haberin altında hiç yoksa 7-8 yorum eklenmiş,diğer arkadaşlar alınmasınlar haberlerini merakla okuyorduk ama (yinede seni arar gözlerimiz):)eğer bir istanbul turnuvası olamayacaksa(şimdilik)birdahaki bulgaristan gezinizi düşünmeye başlıyayım bende.(nede olsa atalarımın memleketi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eheh iyi dilekleriniz için teşekkürler Suat Bey :) Ekip olarak hepimizin meşgul zamanına denk gelince blog sessiz kaldı biraz ama geri döndük.Türkiye'de turnuva işi yaş artık besbelli bu.O yüzden Bulgaristan'a yönelelim biz :)

      Sil