6 Ekim 2012 Cumartesi

Premier League Snooker 5. Hafta

Premier League Snooker'ın 5. haftası Southampton'daki Guildhall'da geçti. Judd Trump, Peter Ebdon'ı 4-2 yenerek B Grubu'nda liderliğe yükselirken, Stuart Bingham, Ding Junhui'yi 4-2 yenerek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı ve averajla ikinciliğe yükseldi.



İlk maç Peter Ebdon-Judd Trump arasında oynandı. Ebdon ilk frame'i 60-53 aldı ama Trump ikinci frame'de rakibini zorlayacağının sinyallerini verdi: 55-60. Ebdon üçüncü frame'i 71-7'lik skorla alarak maçta son kez öne geçti. Maçın geriye kalanında tam anlamıyla Trump rüzgârı esti. Trump 4. frame'de 131'lik seri yaptı ve 3-1 öne geçti. 5. frame'de 90-1 ve 6. frame'de de 79-4 önde tamamlayan Judd Trump maçı 4-2 kazandı ve B Grubunda liderliğe yükseldi.

İkinci maç ise A grubunda yer alan Stuart Bingham ile Ding Junhui arasında oynandı. Bingham ilk iki frame'i rahatlıkla almasına karşın Ding'e karşı 3. ve 4. frame'i vermesine rağmen geriye kalan 2 frame'i alarak oynadığı ikinci maçında ilk kez bir galibiyet almış oldu. Maçtaki tek yüzlük seri Ding Junhui'den geldi. 3. frame'de 102'lik seri gerçekleştiren Çinli oyuncu, son iki frame'de sağlam oynamadı. Maçı 4-2'lik galibiyetle Bingham almış oldu.

Premier League'de altıncı hafta 11 Ekim'de Malvern Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. Altıncı hafta programı şöyle; 

Mark Selby v Ding Junhui
John Higgins v Stephen Lee

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder